◎イン・デ・ウォルフが欧州レストラン・ランキングで1位

Opinionated About Dining

◎イン・デ・ウォルフが欧州レストラン・ランキングで1位

AsiaNet 56995

共同JBN 0642 (2014.6.10)

【ニューヨーク2014年6月10日PRN=共同JBN】

*「Opinionated About Dining(独断的な食通)」ブログが「2014年トップ100欧州レストラン」を発表

スティーブ・プロトニッキ氏が主宰する「Opinionated About Dining(http://www.opinionatedaboutdining.com/)」は今年も12カ国のレストランから選び抜いたトップ100欧州レストラン(http://2014.opinionatedaboutdining.com/en)のリストを公式に明らかにした。今までで最大規模になった今年の調査では4300人の食通が14万件以上のレビューを寄せている。

2014年のリストに含まれたトップ10は以下の通り。1位:「イン・デ・ウォルフ(In de Wulf)」(ベルギー・ドラノウーター)、2位:「メゾン・トロワグロ(La Maison Troisgros)」(フランス・ロアンヌ)、3位:「キケダコスタ(Quique Dacosta Restaurante)」(スペイン・デニア)、4位(19位から躍進):「41 Degrees」(スペイン・バルセロナ)、5位:「ル・ルイ・キャーンズ・アラン・デュカス(Le Louis XV-Alain Ducasse)」(モナコ・モンテカルロ)、第6位(9位から躍進):「アマドール(Restaurant Amador)」(ドイツ・マンハイム)、7位:「ノマ(noma)」(デンマーク・コペンハーゲン)、8位:「ザ・ファット・ダック・レストラン(The Fat Duck Restaurant)」(英国・ブレイ・オン・テムズ)、9位:「ラストランス(L'Astrance)」(フランス・パリ)、10位:「ラルページュ(L'Arpege)」(フランス・パリ)。

プロトニッキ氏は「私は欧州のリストでハイライトされた話題の料理スタイル、タイプを待望している。リストは驚くほど前向きで、今年のリストもイン・デ・ウォルフをトップに押し上げたことに見られるように、投票者たちが現代ヨーロッパ料理の最先端にいることを示している。もう一つの傾向として伝統的なフランス料理を特色にしているレストランの復活もあった」と述べた。

今年新たにランキング入りしたレストランは以下の通り。19位:Azurmendi(スペイン・ララベス)、49位:「Maaemo」(ノルウェー・オスロ)、54位:「Andreas Caminada」(スイス・フュルステナウ)、62位:「Tim Raue」ドイツ・ベルリン、71位:「Passage 53」(フランス・パリ)、72位:「Restaurant Bareiss」(ドイツ・バイアースブロン)、79位:Oaxen Krog & Slip(スウェーデン・ストックホルム)、97位:「Marcus」(英国・ロンドン)、100位:「Yam'Tcha」(フランス・パリ)。

プロトニッキ氏は「さらに今年のリストには初めて『次点』のレストランを加えたが、これを見れば来年の競争相手を垣間見ることができる」と述べた。

「Opinionated About Dining(OAD)」調査はどこで食事をするかにこだわりを持つ食通たちの経験や意見を引き出すことによって成り立っている。その方法としては各レストランにポイントをつけるのに当たって価格や客筋などの要素を考慮し、さらにレビューをする人も訪ねたレストランの数や質に応じてポイントをつけている。

スティーブ・プロトニッキ氏は「OAD」ブログおよび「Opinionated About U.S. Restaurants 2011」(http://www.opinionatedaboutdining.com/)の作者である。同氏は今年後半に発表予定のドキュメンタリー映画「Foodies」に出演することになっているが、これはグルメたちの美食サブカルチャーに焦点を当てたものになる。同氏は米国の食事とそれを料理するシェフを特集したTV番組を制作中である。

ソース:Opinionated About Dining

▽問い合わせ先

Jessica Rodriguez,

+1-212-227-7575、

jessica@wagstaffworldwide.com

In de Wulf Named #1 Restaurant in Europe

PR56995

NEW YORK, June 10, 2014 /PRN=KYODO JBN/ --

    -- Opinionated About Dining Announces Top 100 European Restaurants for 2014

    Steve Plotnicki and Opinionated About Dining   

(http://www.opinionatedaboutdining.com/) have officially unveiled this year's

list of the Top 100 European Restaurants

(http://2014.opinionatedaboutdining.com/en) featuring restaurants from 12

countries. More than 4,300 food enthusiasts contributed over 140,000 reviews as

part of this year's survey - the largest to date.

    The 2014 list introduces a new "Top 10" with In de Wulf (Dranouter,

Belgium) earning first place; La Maison Troisgros (Roanne, France) second;

Quique Dacosta Restaurante (Denia, Spain) third; 41 Degrees (Barcelona) jumping

from nineteenth to fourth; Le Louis XV-Alain Ducasse (Monte-Carlo, Monaco)

fifth; Restaurant Amador (Mannheim, Germany) leaping from number nine to number

six; noma (Copenhagen, Denmark) ranking seventh; The Fat Duck Restaurant

(Bray-on-Thames, UK) eight; L'Astrance (Paris) ninth; and L'Arpege (Paris)

rounding out the top 10.

    "I anxiously await the trending styles and types of cuisine highlighted in

the European list -- it's incredibly forward thinking and this year's list is

no different with our European voters showing they are on the cutting edge of

the contemporary dining scene as illustrated by their voting In de Wulf to the

top of the list," explains Plotnicki. "There is also a resurgence of interest

in restaurants featuring classical French cooking."

    New restaurants recognized this year include Azurmendi, Larrabetzu, Spain

(19); Maaemo, Oslo, Norway (49); Andreas Caminada, Furstenau, Switzerland (54);

Tim Raue, Berlin, Germany (62); Passage 53, Paris (71); Restaurant Bareiss,

Baiersbronn, Germany (72); Oaxen Krog & Slip, Stockholm, Sweden (79); Marcus,

London (97); and Yam'Tcha, Paris (100).  

    "This year's list also features our first-ever 'Just Missed' list, which

gives readers a look into the contenders for next year," continues Plotnicki.

    The OAD survey relies on tapping into the experience and opinions from

diners who are passionate about where they eat. The methodology assigns a

weight to each restaurant based on factors such as price point and the type of

diners it attracts, and assigns a weight to reviewers based on the quantity and

quality of restaurants a reviewer has visited.

    Steve Plotnicki is the author of OAD blog and Opinionated About U.S.

Restaurants 2011 (http://www.opinionatedaboutdining.com/). He will be featured

in the "Foodies" documentary, which focuses on the fine dining subculture of

foodies, out later this year. He is working on producing a TV show that will

showcase American ingredients and the chefs who prepare them.

    SOURCE: Opinionated About Dining

    CONTACT:

    Jessica Rodriguez,

    +1-212-227-7575,

    jessica@wagstaffworldwide.com

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