自然と人間を新たにコネクトするペリエ・ジュエのイベント「バンケット オブ ネイチャー」がマイアミで開催

ペリエ・ジュエメゾン(Maison Perrier-Jouet)

自然と人間を新たにコネクトするペリエ・ジュエのイベント「バンケット オブ ネイチャー」がマイアミで開催

AsiaNet 82104

マイアミ、2019年12月10日/PRニュースワイヤー/ --

「デザイン マイアミ 2019」の皮切りに、ペリエ・ジュエメゾンが「バンケット オブ ネイチャー (A Banquet of Nature)」と題されたイベントを開催しました。これは、ゲスト各位と自然、そして人と人のつながりを再構築することをねらいとした驚きにあふれた体験です。ペリエ・ジュエメゾンが手がける「バンケット オブ ネイチャー」は、ゲストをかつてないアーティスティックなテイスティングへといざないます。ファエナホテルを会場に、幕開けとなるバンケットにはメゾンの「アーティザン オブ ザ ワイルド」の面々が集結し、クリエイティブなひと時が演出されました。ペリエ・ジュエと友好的な関係を結んだ人々が、自然、シャンパーニュ、料理との間に築かれる真のダイアローグを体験しました。

マルチメディアのニュースリリースは:

https://www.multivu.com/players/uk/8659851-banquet-of-nature-by-perrier-jouet/

コネクションを築き、新たな意味を見出すこれまでにないバンケット

ペリエ・ジュエメゾンが従来のバンケットをアレンジし、これまでにない手法で人々と自然をコネクトします。これは、20世紀初頭にアールヌーヴォーが展開した運動になぞらえられるでしょう。メゾンは1811年の創立以来、アートと自然との間に独自のきずなを温めてきました。自然とアートというメゾンのふたつのこだわりは、1902年にアールヌーヴォーの重鎮エミール・ガレによって特別にデザインされたアネモネモチーフに象徴されています。

ペリエ・ジュエの「バンケット オブ ネイチャー」に参加するゲストが、メゾンの「アーティザン オブ ザ ワイルド」の面々が指揮するアーティスティックな旅へといざなわれました。アーティザンが手がける仕掛けによって、ゲスト間のつながりを築くカンバセーションが促され、これに導かれたゲストたちが、自らと再コネクトし、自身の感情と向き合うよう意図されています。「アーティザン オブ ザ ワイルド」によって、バンケットがサプライズにあふれたひとときへと昇華されます。一例として、テーブルに配された電話を用い、バンケットのさなかに時おり謎めいた質問が出されました。

前例のないオリジナルバンケットで、シャンパーニュ、デザイン、料理の間にダイアローグを構築する

ペリエ・ジュエの「バンケット オブ ネイチャー」には3名の「アーティザン オブ ザ ワイルド」が参加し、それぞれの手法でメゾンのヘリテージと鑑識に独自の解釈を施しました。ペリエ・ジュエの「自然を新たに見出す」というビジョンに立った3者が、シャンパーニュ、デザイン、料理との間にこれまでにないダイアローグを築きます。

ペリエ・ジュエのセラーマイスター エルヴェ・デシャンと、アナロジアプロジェクトのデザイナー アンドレア・マンキューゾが丸一年におよぶコラボレーションに取り組み、「 メタモーフォシス(Metamorphosis)」という名のグラスコレクションがクリエイトされました。これまでにないアーティなシャンパーニュの楽しみ方を推奨するこのコレクションは、「デザイン マイアミ 2019」で展示されています。アンドレア・マンキューゾによるクリスタル製のオリジナルグラスによって、ペリエ・ジュエのキュヴェ6種が称揚され、それぞれの持ち味が引き出されます。マンキューゾによれば、グラスデザインは「ペリエ・ジュエのシャンパーニュと同様に、ストーリーを物語り、驚きをもたらし、エモーションを伝える」ものとして意図されています。この「メタモーフォシス」が、自然の変貌と、ブドウをシャンパーニュに変貌させるという200年来のペリエ・ジュエの鑑識をたどるテイスティング体験に一役買います。

また、エルヴェ・デシャンはミシュランガイドで三ツ星を獲得したシェフ ピエール・ガニェールとのコラボレーションも行い、ペリエ・ジュエのキュヴェと、自然にインスピレーションを得たコース料理との間に完璧な調和が築き上げられました。ピエール・ガニェールは「自然が自身の料理を導き、意味を与えてくれる」と述べています。ペリエ・ジュエによる「バンケット オブ ネイチャー」では、季節と素材の持ち味が最大限に尊重され、料理に自然が咲き誇ります。同様に、料理に使用されている新鮮な果物や野菜を用いて装飾されたテーブルからも匂いたつような自然が感じられます。慣習的な作法にとらわれない食事では、ゲスト間の会話が弾むよう意図して料理がサーブされ、共感のひとときが演出されました。セラーマイスターのエルヴェ・デシャンは、「フローラルで複雑な味わいを特色とするペリエ・ジュエのキュヴェが、ピエール・ガニェールの構造的な料理と巧妙に補完し合い、すぐれたマッチングを奏でる」とコメントしています。

「アーティザン オブ ザ ワイルド」の才能が生み出すこれまでにないバンケット

バンケットのさなかに、ダンサー兼振付家のブランカ・リーによって「メタモーフォシス」がゲストに披露されました。ダンサーの調和に満ちた動きとほとばしるような無尽蔵のエネルギーによって、グラスの披露という一幕が忘れがたいマジカルなひと時に変貌します。

また、モデルのウィニー・ハーロウが、持ち前のパーソナリティでゲスト間のカンバセーションに華を添えます。アート界からのインフルエンサーの一人として、現代アートを扱うギャラリストエマニュエル・ペロタンが彼女とともに会場を盛り上げました。

自然に新たな解釈を施すことを核に据えたペリエ・ジュエメゾンによる「バンケット オブ ネイチャー」は、ゲストと自然をコネクトし、人と人とのつながりを築くという意義深いねらいのもとで楽しまれました。

Video - https://mma.prnewswire.com/media/1040654/A_Banquet_of_Nature.mp4

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/1040641/A_Banquet_of_Nature.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1040642/Champagne_Perrier_Jouet_Logo.jpg

Contact: Maison Perrier-Jouet, Silene Fry, PR & Events Manager, silene.fry@pernod-ricard.com

(日本語リリース:クライアント提供)

"A Banquet of Nature by Perrier-Jouet" Revealed in Miami: For Reconnecting With Nature and One Another

PR82104

MIAMI, Dec. 10, 2019 /PRNewswire=KYODO JBN/

Marking the start of Design Miami/ 2019, Maison Perrier-Jouet unveiled

"A Banquet of Nature": an experience filled with surprising moments of

re-enchantment to reconnect guests with nature and with one another.

"A Banquet of Nature by Perrier-Jouet" engaged guests in a new artistic

tasting ritual, nourished by the creativity of the House’s Artisans of the Wild,

who were present at the Faena Hotel for the inaugural banquet. These friends

of Maison Perrier-Jouet participated in an authentic and essential dialogue between

nature, champagne, design and cuisine.

To view the Multimedia News Release, please click:

https://www.multivu.com/players/uk/8659851-banquet-of-nature-by-perrier-jouet/

A reinvented banquet that creates connections and gives meaning

Maison Perrier-Jouet has revisited the tradition of the banquet, offering new ways of

connecting people with nature and one another – just as the Art Nouveau movement

did at the dawn of the 20th century. The House's unique bond with art and nature can

be traced back to its foundation in 1811. These twin passions are best expressed by

the anemone motif created for the House in 1902 by Emile Galle, a Master of Art Nouveau.

Everyone present at "A Banquet of Nature by Perrier-Jouet" was taken on an artistic journey

enriched by the creativity of the House's Artisans of the Wild, who designed a singular

experience marked by sequences aiming to provoke conversation between the guests,

enabling them to reconnect with themselves and their emotions. The Artisans of the Wild

also engaged the guests in surprising moments – for example, by asking them intriguing

questions at intervals during the evening through the phones which were placed on the tables.

A reinvented banquet that renews the dialogue between champagne, design and cuisine

Three Artisans of the Wild took part in "A Banquet of Nature by Perrier-Jouet",

each contributing a unique interpretation of the House's cultural heritage and

savoir-faire. They initiated an unprecedented dialogue between champagne,

design and cuisine, infused with Maison Perrier-Jouet's vision of reinvented nature.

Herve Deschamps, Cellar Master of Maison Perrier-Jouet, and designer Andrea Mancuso,

of Analogia Project, worked together for a whole year to imagine a new artistic champagne

ritual called Metamorphosis, a collection of glassware that will be on display throughout

Design Miami/ 2019. Andrea Mancuso's unique crystal creations bring the six Perrier-Jouet

cuvees to life by evoking the distinctive personality of each one. Mancuso describes his design

as being "like Perrier-Jouet champagne: it tells stories, creates surprises and conveys emotions".

Metamorphosis forms part of a new tasting experience exploring the metamorphoses of nature

and the way Maison Perrier-Jouët transforms grapes into champagne using over 200 years of

savoir-faire.

In the same way, Herve Deschamps collaborated with three-starred Michelin chef

Pierre Gagnaire to attain the perfect harmony between Perrier-Jouet cuvees and

a nature-inspired menu. "Nature dictates my cuisine and gives it meaning," explains

Pierre Gagnaire. At "A Banquet of Nature by Perrier-Jouet", nature bloomed from the plate

– with utmost respect for the seasons and the authentic flavours of the produce –

and from the table, which was decorated with the same fresh fruits and vegetables

that were used in the kitchen. Breaking with the conventional structure of a meal, each dish

offered sharing rituals that served to engage guests in conversation. "The floral, complex style

of Perrier-Jouet cuvees perfectly complements Pierre Gagnaire’s structured cuisine, both as

a wine pairing and an ingredient," notes Cellar Master Herve Deschamps.

A reinvented banquet that builds on the talent of the Artisans of the Wild

Dancer and choreographer Blanca Li unveiled Metamorphosis to guests during the banquet.

With harmonious movement and bursts of unbridled energy, she transformed the presentation

of the glasses into a magical and unforgettable moment.

Model Winnie Harlow, meanwhile, helped to spark conversation between the guests

thanks to her unique personality. She was joined by contemporary art gallerist

Emmanuel Perrotin, who attended among other influential figures from the art community.

With reinvented nature at its heart, "A Banquet of Nature by Perrier-Jouet" had a meaningful

purpose: create connections between guests and nature, and between individuals.

Video: https://mma.prnewswire.com/media/1040654/A_Banquet_of_Nature.mp4  

Photo: https://mma.prnewswire.com/media/1040641/A_Banquet_of_Nature.jpg  

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1040642/Champagne_Perrier_Jouet_Logo.jpg

Contact: Maison Perrier-Jouet, Silene Fry, PR & Events Manager,

silene.fry@pernod-ricard.com

Source: Maison Perrier-Jouet

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