イタリアのテッラ・マードレ・サローネ・デル・グストに韓国「寺院料理」登場
イタリアのテッラ・マードレ・サローネ・デル・グストに韓国「寺院料理」登場
AsiaNet 75153 (1600)
【ソウル(韓国)2018年9月14日PR Newswire=共同通信JBN】トリノ市、スローフード(Slow Food)、ピエモンテ州は、MIPAAF(イタリア農林政策省)の協賛、スローフードインターナショナル(Slow Food International)の協力を得て9月22日から24日まで、国際スローフード・フェスティバル「テッラ・マードレ・サローネ・デル・グスト(Terra Madre Salone del Gusto)」を開催し、「寺院料理(Temple Food)(http://eng.koreatemplefood.com/)」体験を提供する。それは健康料理の一例で、韓国の仏教徒が修行するときの食事である。
インタラクティブなマルチチャンネル・ニュースリリースは以下参照。
https://www.multivu.com/players/English/8400151-korean-temple-food-italy/
寺院料理は寺院の僧の食事であり、ブッダの教えに基づく独特の禁欲生活に役立ち、刺激的な野菜5種類(ニンニク、ラッキョウ、アサツキ、タマネギ、ニラ)や肉など特定の食材を禁じて季節の自然食材をとり入れるものである。それは保存・発酵食品の料理として知られ、知恵と健康の意識を特徴とするキムチなど長期間の消費に供される。
テッラ・マードレ・サローネ・デル・グスト期間の3日間、毎日正午から午後1時半まで、Circolodella Stampa - Palazzo CerianaMayneri(Corso StatiUniti, 27, Torino)で韓国寺院料理の試食ワークショップが開かれる。人々は、韓国寺院料理の専門家ジョンクヮン師が提供する「バルコンヤン(BaruGongyang、精進料理店)」に関するレクチャーや実演に参加することが可能である。また、事前予約の先着20人は「バルコンヤン」の実体験プログラムにも参加できる。
「バルコンヤン」は、寺院で感謝をこめて食事をする瞑想的な方法である。時間をかけて食料がどこから来たのか考え、その食料をもたらした自然と人々に感謝し、消費できる量だけを摂取する。環境に優しい食事法で、同時に、共同体意識に基づく平等感を反映している。
韓国仏教文化事業団(Cultural Corps of Korean Buddhism)が寺院料理を紹介する。2014年のテッラ・マードレ・サローネ・デル・グストや2015年のミラノ国際博覧会で大きな反響を呼んだためである。事業団は寺院料理のレストラン、「バルコンヤン」ワークショップ、会議を主催し、食料を通じた交流で食科学大学(University of Gastronomic Sciences)と強力な絆を確立した。
ジョンクヮン師は9月25日、同大学で「自然、人類、食料」と題する特別講演を行う。彼女は翌26日、特徴的な料理「蒸しシイタケ入り穀物シロップとジャガイモ、ビート入りパンケーキ」を用意する。夕食用にはさまざまな寺院料理が供される。ジョンクヮン師は、寺院料理を紹介したNetflixの番組「シェフのテーブル」シーズン3で、シェフの指導者と認められた。
テッラ・マードレ・サローネ・デル・グストの寺院料理「バルコンヤン」プログラムの登録は以下参照。https://salonedelgusto.com/en/event/korean-monastic-barong-gongyang/
ソース:Cultural Corps of Korean Buddhism
Natural 'Korean Temple food' is coming to Italy for Terra Madre Salone del Gusto
PR75153
SEOUL, South Korea, Sept. 14, 2018/PRNewswire=KYODO JBN/--
The City of Turin, Slow Food, and the Region of Piedmont in collaboration with
MIPAAF (Italy's Ministry for Agricultural, Food and Forestry Policies) will
hold 'Terra Madre Salone del Gusto,' the International Slow Food Festival,
along with Slow Food International to offer an experience of temple food (
http://eng.koreatemplefood.com/), which represents one of health food varieties
and the diet of Korean Buddhists when practicing asceticism, from September 22
through 24.
Experience the interactive Multichannel News Release here:
https://www.multivu.com/players/English/8400151-korean-temple-food-italy/
Temple food refers to the diet of the monks at temples that helps the practice
of ascetics, characterized, based on Buddha's teachings, by abstinence from
specific ingredients such as five pungent vegetables (garlic, scallions,
chives, onions and leeks) as well as meat, and instead includes natural food
ingredients in season. It is noted for dishes made of preserving food and
fermented food, available for consumption over a long period of time, such as
kimchi, to feature a sense of wisdom and health.
The three-day Korean temple food taste workshop during the Terra Madre Salone
del Gusto will take place every day from 12:00 to 1:30 p.m in Circolo della
Stampa - Palazzo Ceriana Mayneri (Corso Stati Uniti, 27, Torino). People can
participate in lectures and demonstrations regarding 'Baru Gongyang' provided
by Ven. Jeongkwan, an expert on Korean temple food, as well as programs that
allow the actual experience of 'Baru Gongyang' which will be open to the first
20 arrivals through advance reservations.
'Baru Gongyang' is a meditative way of eating with gratitude in the Buddhist
temple. Take time to consider where the food has come from, be thankful for the
nature and people that brought the food to us, and take only the amount that
can be consumed. It is an eco-friendly way of eating and at the same time
reflects a sense of equality based on community spirit.
The Cultural Corps of Korean Buddhism will introduce temple food, as it has
received a great response at Terra Madre Salone del Gusto 2014, as well as the
Milan expo 2015. They organized Korean temple food restaurants, 'Baru Gongyang'
workshops and conferences. It established strong ties with the University of
Gastronomic Sciences by communicating through food.
Ven. Jeongkwan will give a special lecture at the University on September 25
about "Nature, Human and Food". On 26, she will present her signature dish,
"Braised shiitake mushrooms in grain syrup and pancakes made with potato and
beet." Various dishes of temple food will be served at dinner. Ven. Jeongkwan
has been recognized as the mentor to the chefs when featured on Season 3 of the
Netflix series 'Chef's Table' with the introduction of temple food.
To register for Terra Madre Salone del Gusto's temple food 'Baru Gongyang'
program: https://salonedelgusto.com/en/event/korean-monastic-barong-gongyang/
SOURCE Cultural Corps of Korean Buddhism
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