パナマのナインティープラス(R)コーヒーがキロ1万米ドルの新記録達成
パナマのナインティープラス(R)コーヒーがキロ1万米ドルの新記録達成
AsiaNet 80534 (1735)
【パナマ市2019年9月16日PR Newswire=共同通信JBN】パナマのコーヒー農場、Ninety Plus(ナインティープラス)はこのほどドバイで、Gesha(Geisha)(ゲイシャ)コーヒー試作品を1キロ=1万米ドルの世界新記録の価格で販売、2017年の自らの記録1キロ=5001.50ドルを更新した。
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Ninety Plusの創業者、ジョセフ・ブロドスキー氏が開発したGesha(Geisha)の試作バッチは、The Espresso Labを創業したアラブ首長国連邦(UAE)の起業家、イブタヒム・マルーヒ氏を圧倒した。このため、マルーヒ氏はコーヒーの一部を1杯250ドルで小売りするようブロドスキー氏を説得した。試作コーヒーは高度に管理された栽培を伴い、多次にわたる発酵で地元の酵母株を使用する。
Ninety PlusのコーヒーはWorld Brewers Cupで5回優勝し、世界のどのコーヒー農場よりも多くの97点評価を得ている。マルーヒ氏によると、これらのコーヒー試作品は「将来の実製品のカギを握っており、斬新な味のフロンティアを代表している」。
ジョセフ・ブロドスキー氏は2006年にNinety Plusを立ち上げてエチオピアに転じ、地元生産者と新しい加工方式を生み出した。これらのコーヒーにはたちまち、世界最高価格が付けられた。同氏は次に、バル火山がかつて噴火したパナマのチリキ県ボルカンにある管理が優れた環境に新方式を持ち込み、エアルーム品種のエチオピアGesha種とともに作業を開始した。
ブロドスキー氏の作業は、すでに世界一流のコーヒー土壌と見なされていたパナマに大きな変化をもたらし、近くのボケテのコーヒーは7月のオークションの際、1キロ=2263ドルで売り上げた。ブロドスキー氏とともに、先見の明ある生産者は引き続き実務を進化させ、新しい感覚レベルに達した。これら前向き思考の1人がブロドスキー氏のパナマ人新パートナーでELETA投資ファンドの最高経営責任者(CEO)、ギレルモ・デ・サインマロ・エレタ氏である。コーヒー製造企業でもあるELETAは、パナマ特産コーヒーの持続的開発を加速するいい機会とみている。エレタ氏は「われわれのパートナーシップは、パナマのコーヒー生産者全員が協力を促進し、社会的公正の拡大とバリューチェーンの環境持続性をつくり出すコミットメントを反映している」と語った。
Ninety Plusはまた、森林再生モデル、天蓋(てんがい)下のコーヒー生産も革新し、パナマ西部に住む先住民「ノベ」が最高賃金を稼ぎ、革新サイクルに加わるようにしている。ブロドスキー氏は「農場は、コーヒーと人々がエコシステムに統合されるサファリパークのようにみえる」と話した。
世界のワイン観光で起きたように、パナマの栽培者はパナマ政府、観光当局の支援を受け、農場がツアーや鑑定体験を提供するCoffee Circuitを開発した。Ninety Plus農場のガイド付き訪問は予約すれば可能である。
Ninety Plus(R)はパナマとエチオピアのシングルオリジン、シングルバラエティー・コーヒーの栽培・生産者で、テイスト、人間性、エコロジーの指針の下で加工の革新を通じて、素晴らしい味覚体験を生み出すことに専念している。詳しい情報はhttps://www.ninetypluscoffee.com を参照。
ソース:Ninety Plus
▽問い合わせ先
joseph@ninetypluscoffee.com
+(507) 6677-4394
Panama's Ninety Plus(R) Coffee Sets New Price Record at USD$10,000 a Kilo
PR80534
PANAMA CITY, Sept. 16, 2019 /PRNewswire=KYODO JBN/ --
Panama's coffee farm Ninety Plus sold a prototype of its Gesha (Geisha) coffee
in Dubai, for a world record price of USD$10,000 per kilogram, breaking its own
2017 record set at auction of USD$5,001.50 per kilogram.
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An experimental batch of Gesha (Geisha) coffee developed by Ninety Plus founder
Joseph Brodsky overwhelmed Emirati entrepreneur Ibrahim Al Mallouhi, founder of
The Espresso Lab, who then convinced Brodsky to sell him some of the coffee
that will retail for USD$250 per cup. The prototype coffees involve highly
controlled cultivation and use of local yeast strains during multi-stage
fermentations.
Ninety Plus coffees have won 5 World Brewers Cup championships and have
garnered more 97-point reviews than any other coffee farm in the world. These
coffee prototypes "hold the key to real products of the future and represent an
entirely new taste frontier" according to Al Mallouhi.
Joseph Brodsky founded Ninety Plus in 2006 and moved to Ethiopia where he
created new forms of processing with local producers. These coffees quickly
became the highest priced in the world. He then brought these methods to a more
controlled environment in Volcan, Chiriqui, a province in Panama, site of the
last eruptions of the Baru volcano and began to work with the heirloom Ethiopia
Gesha variety.
Brodsky's work has created a wave of change in Panama, already considered a
globally leading coffee terroir, with nearby Boquete coffees selling in July
for USD$2,263 per kilogram at auction. Along with Brodsky, Panama's
forward-thinking producers continue evolving their practices to reach new
sensory levels. One of those forward thinkers is Brodsky's new partner,
Panamanian Guillermo de Saint Malo Eleta, CEO of ELETA investment fund. ELETA,
also a coffee producing company, saw an opportunity to further increase the
sustainable development of Panama's unique coffees: "Our partnership reflects a
commitment to foster collaboration among all Panamanian coffee producers to
create greater social justice and environmental sustainability in the value
chain."
Ninety Plus has also innovated with its reforestation model, producing coffee
under full canopy, with native Ngäbes (indigenous people, who live in western
Panama) earning top wages and also being part of the innovation cycle. "The
farm feels like a wildlife park with coffee and people integrated into the
ecosystem," according to Brodsky.
As has happened with wine tourism around the world, growers in Panama have
developed a Coffee Circuit with the help of Panama's government and its Tourism
Authority, with farms offering tours and cupping experiences. Guided visits to
the Ninety Plus farm are available by reservation.
Ninety Plus(R) Coffee is a grower and producer of single-origin, single-variety
coffee in both Panama and Ethiopia, dedicated to creating a remarkable taste
experience through process innovation, with guiding principles of taste,
humanity and ecology. For more information visit:
https://www.ninetypluscoffee.com
SOURCE Ninety Plus
CONTACT: joseph@ninetypluscoffee.com, +(507) 6677-4394
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