手延べ蘭州牛肉麺がローマで再び演じるパスタとのロマンス

Lanzhou Beef Noodle Industry Association

手延べ蘭州牛肉麺がローマで再び演じるパスタとのロマンス

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【ローマ(イタリア)2018年6月27日新華社=共同通信JBN】北京で昨年に出会った蘭州牛肉麺(Lanzhou beef noodle)とパスタが今回はローマで再会した。蘭州は6月25日、このイタリアの古都で文化とツーリズムを促進するキャンペーンを開催し、2つの地域の美食はシルクロードで再び恋に落ち、2都市の間の絆を強化することに一役買った。

シェラトン・ローマ・ホテルで展開された胸躍る対決では、両国のシェフがその場で麺を作って観衆に「食の祝宴」を披露した。蘭州牛肉麺の第4代継承者であるマー・ウェンビン氏は、そのおいしさがどのように作られるべきかを実演した。マー氏は長さ20センチ、直径4センチの生地を手に持って、それを引っ張ることで異なる幅の麺にした。この驚くべき職人技は、その過程を初めて目にしたイタリア人ゲストに感銘を与えた。

イタリアのピエルアンドレア・ギァグノリ氏は純粋な郷土料理とレシピを専門とする情熱的なシェフである。ギァグノリ氏が求めてやまないのはシンプルで本物の原食材を見つけ、最もストレートな方法で食べ物の味を表現することである。ピエルアンドレア・ギァグノリ氏はこのイベントで、あたかも芸術作品の1つであるかのようなパスタ作りに取り組んだ。異なるソースはパスタに生き生きとした味を与える。

蘭州牛肉麺は蘭州を代表する食品の1つである。蘭州は中国西部・甘粛省の省都でシルクロード沿いの主要都市の1つである。蘭州牛肉麺は中国の麺のトップ10の1つとして102年の歴史を持ち、おいしいスープと洗練された麺で知られる。蘭州は中国牛肉麺の古里としても有名だ。固有の味とエキゾチックな風味を持つパスタは最も代表的な西洋料理の1つとして全世界で人気がある。蘭州の子どもが帰宅して最初にやるのは、どんぶり一杯の本物の手延べ牛肉麺を食べることとされている。その一方、イタリア人はパスタにまつわる多くの物語を話すことができる。蘭州とイタリアの人は、麺とパスタに似たような思いを共有しており、初対面で旧友のような感情を持つ。

今回のイベントは蘭州政府の宣伝部が開催し、新華社通信のNews & Information Center、Lanzhou(蘭州)Culture and Tourism Department、Lanzhou Beef Noodle Industry Association、Italian Federation of Chefsが後援した。国際交流の促進は蘭州の活動の1つである。このイベントの目的は麺とパスタを利用して中国とイタリアのツーリズム、文化、食品その他の分野についての相互理解を強化することで、さらに多くの蘭州の物語を世界に伝え、人的ならびにビジネスの交流を促進するのに役立つと予想されている。

ソース:Lanzhou Beef Noodle Industry Association

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Lanzhou beef hand-pulled noodle resumes romance with pasta in Rome

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ROME, Italy June 27, 2018 /Xinhua=KYODO JBN/--

After an encounter in Beijing last year, Lanzhou beef noodle and pasta met

again, and this time it's in Rome. Lanzhou held a campaign on June 25 to

promote its culture and tourism in the ancient city of Italy where the two

local delicacies resumed romance along the Silk Road and helped enhance ties

between the two cities.

An exciting showdown was staged at the Sheraton Roma Hotel where chefs from the

two countries made noodles on spot, bringing a "food feast" to the audience. Ma

Wenbin, the fourth-generation successor of Lanzhou beef noodle, demonstrated

how the delicacy should be made. At the hands of Ma, a piece of dough about 20

centimeters in length and about 4 centimeters in diameter was pulled into

noodles of different widths. The amazing craftsmanship impressed Italian guests

on site who saw the process for the first time.

Pierandrea Giagnoli from Italy is a passionate chef specializing in authentic,

regional cuisine and recipes. His highest pursuit is to find simple and

authentic raw materials, and present the taste of food in the plainest way. At

the event, Pierandrea Giagnoli was engaged in making pasta as if it is one

piece of artwork. Different sauces offer the food a vital taste.

Lanzhou beef noodle is one representative food of Lanzhou, capital city of west

China's Gansu Province and one key city along the Silk Road. As one of China's

top ten noodles, it enjoys a history of 102 years and is known for its

delicious soup and refined noodles. Lanzhou is also honored as hometown of

China's beef noodles. Pasta, with its unique taste and exotic flavors, is

popular across the world as one of the most representative Western food. It is

said that the first thing that every Lanzhou child who returns home will do is

to eat a bowl of authentic beef hand-pulled noodle, while each Italian can tell

a lot of stories about pasta. People from Lanzhou and Italy share similar

attached feelings for the noodle and pasta, making them feel like old friends

at the first meeting.

The event was held by Lanzhou government's publicity department and supported

by the News & Information Center of Xinhua News Agency, Lanzhou Culture and

Tourism Department, Lanzhou Beef Noodle Industry Association as well as the

Italian Federation of Chefs. It is one of Lanzhou's activities to promote

international exchanges. The event aims to leverage noodle and pasta to enhance

mutual understanding in tourism, culture, food and other fields between China

and Italy. It is expected to help tell more Lanzhou stories to the world and

facilitate people-to-people and business exchanges.

SOURCE: Lanzhou Beef Noodle Industry Association

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