新ワールドクラス・バーテンダー・オブ・ザ・イヤーはシンガポールのバニー・カン氏

ディアジオ・ワールドクラス(Diageo World Class)

新ワールドクラス・バーテンダー・オブ・ザ・イヤーはシンガポールのバニー・カン氏

AsiaNet 80779 (1852)

【グラスゴー(英国)2019年9月27日PR Newswire=共同通信JBN】世界最大のカクテル大会、ディアジオ・ワールドクラス・バーテンダー・オブ・ザ・イヤー(Diageo World Class Bartender of the Year)で、シンガポールのバニー・カン氏が2019年世界一のバーテンダーに選定された。

6大陸の卓越したバーテンダー数千人が数えきれないカクテルをつくり、国内大会シリーズを経て、世界最高のバーテンダー53人のエリートグループに絞り込まれた。彼らはオランダと英スコットランドの4日間の挑戦に招かれ、グラスゴーの名高いウエストエンドで行われた特別イベントで、バニー・カン氏が世界最高の栄冠を手にした。

ディアジオ・ワールドクラス(Diageo World Class)の責任者、サイモン・アーリー氏は「今年の大会はこれまでで最も競争の激しいものの1つで、さまざまな課題に挑んだバーテンダーのスキルと才能は、畏敬の念を起こさせるものであった。バニー・カン氏は勝者にふさわしく、彼女のテクニック、気質、職人技は4日間にわたって抜きんでていた」と語った。

オランダのスキーダムにあるケテルワン蒸留所(Ketel One Distillery)でファイナリストは、環境に好ましい影響があり、連帯感を中核とするカクテルの創作を課せられた。次いで風が吹きわたるスコットランド・スカイ島にあるタリスカー蒸留所(Talisker Distillery)に素早く移動した。彼らはそこで素材の“ミステリーボックス”とバーツールを渡され、タリスカーの傑作を混ぜ合わせるよう求められた。

終着点はグラスゴー、4日間のドリンク文化体験のハブであった。市内の改修されたSWG3イベントスペースでファイナリストは、有名なシングルモルト、ザ・シングルトン(The Singleton)に敬意を表し、高めて補足するカクテルの創作を要求された。また、タンカレーナンバーテン(Tanqueray No. Ten)の新鮮なかんきつ類の中心を探求する少量ドリンク3種のカクテルフライトを考案し、ジョニーウォーカーのハイボールを缶でチャレンジし、最終スピードラウンドで圧倒することも求められた。そこでは、厳しい時間的制約の下、彼らのカクテル作成の質が業界のレジェンドから審査された。

サイモン・アーリー氏は「一見すると、ディアジオ・ワールドクラス・バーテンダー・オブ・ザ・イヤーは、世界最高のバーテンダーを招き、利用できる最高の蒸留酒を使って大規模な大会に参加させることが全てである。しかし、これらの素晴らしい人材をともに働き学ばせることによって、互いに刺激を受けてアイデアを生み出すことでもあり、全員の利益のために世界のドリンク文化を高めることになる」と付け加えた。

今年世界一になったバニー・カン氏は、元優勝者、受賞歴あるバーテンダー、ドリンクライター、ジャーナリストで構成される審査団から選定された。彼らは今後12カ月、ディアジオ・リザーブ(Reserve)ブランドのグローバル大使として世界を巡り、ワールドクラス国内大会を審査して2020年の有力候補にヒントを与え、地域チャンピオンに戴冠、世界最高のバーのゲストシフトを完了し、ディアジオのIMGテイストフェスティバルズ(Taste Festivals)とのグローバルパートナーシップで一定の役割を果たす。

バニー・カン氏は「これは信じがたい体験だった。楽しいことや激務がたくさんあり、まさに旋風だった。ファイナリスト全員によくやったと言いたい。今週は多くの素晴らしいドリンクが創作され、誰が勝ってもおかしくなかった。多くを学び、一生の友人もできた。世界最高のバーテンダー大会でここ5日間、彼らとともに過ごし、素晴らしい蒸留酒ブランドと協力できて名誉に思う。勝てたのは思いがけない幸運だ」と話した。

ディアジオ・ワールドクラスは2009年に立ち上げられて以来、世界中のおいしいカクテル文化の変革に大きな役割を果たしてきた。この間、30万人を超える世界のバーテンダーがワールドクラスに支援、訓練され、刺激を受けてきており、バニー・カン氏は殿堂入り11人目のエリートバーテンダーである。

最後に、第12回ディアジオ・ワールドクラス・バーテンダー・オブ・ザ・イヤー決勝がシドニーで開催されると発表された。ディアジオのオーストラリア・マーケティング&イノベーション・ディレクターのアンドリュー・オートン氏は「世界最大、最高のバーテンダー大会を2020年にシドニーに迎えることになって大いに喜んでいる。活力ある料理とドリンクのシーンはどの大都市文化でも中心にあり、来年9月にわれわれのものを紹介することを心待ちにしている。パスポートを用意してスキル訓練を始めてほしい。オーストラリアのバーテンダーは11年の大会史上、ワールドクラス優勝者を2人出し、創造性、天賦の才能、素質で競争の先頭に立つ理由を示すだろうから。オーストラリアのホスピタリティー、われわれの多彩で革新的なドリンク文化の華々しい祝賀になるだろう。待ち切れない」と語った。

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ソース:Diageo World Class

The World Has a New #1 Bartender - Singapore's Bannie Kang Takes Top Spot at Diageo World Class Bartender of the Year Finals 2019

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GLASGOW, Scotland, September 27, 2019 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

Bannie Kang from Singapore has been named the world's best bartender for 2019

at the biggest cocktail competition on the planet: Diageo World Class Bartender of the Year.

Thousands of incredible bartenders from across six continents crafted countless cocktails

before being whittled down through a series of national heats to an elite group of 53 of

the world's best bartenders. They were invited to take part in a series of challenges

across four days in the Netherlands and Scotland, before Bannie was crowned the world's

best at an exclusive event in Glasgow's famous west end.

Simon Earley, Head of Diageo World Class, said: "This year's competition was one of the most

competitive we've ever had. The skill and talent of the bartenders battling it out across all

the different challenges was awe-inspiring. Bannie Kang is a worthy winner and her technique,

temperament, and artisanship really stood out across the four days."

At the Ketel One Distillery in Schiedam, Netherlands, the finalists were tasked

with creating cocktails that had a positive environmental impact and a sense of

community at their core. They were then whisked to Scotland, to the Talisker

Distillery on the windswept Isle of Skye, where they were presented with a

'mystery box' of ingredients and bar tools and challenged to mix up a Talisker masterpiece.

Final stop was Glasgow and the hub of the four-day drinks culture experience.

At the city's transformed SWG3 event space, finalists were required to create cocktails

that respected, enhanced and complemented renowned single malt The Singleton;

devise a cocktail flight of three small drinks that explored the fresh citrus heart of

Tanqueray No. Ten; excel at a Johnnie Walker 'highball in a can' challenge;

and ace a final speed round where they were judged by industry legends on the quality

of their cocktail-making under immense time pressures.

Simon Earley added: "At first glance, Diageo World Class Bartender of the Year

is all about inviting the planet's finest bartenders to take part in a huge competition

using the very best spirits available. But it's also about getting all these incredible

talents working and learning together, so they can inspire each other and spark ideas

off each other that will elevate drinks culture globally, for everybody's benefit."

This year's world's best, Bannie Kang, was selected by a judging panel made up

of former winners, award-winning mixologists, drinks writers, and journalists.

They will spend the next 12 months as a global ambassador for Diageo's Reserve

brands, travelling the world and judging World Class national heats; inspiring 2020's

hopefuls and crowning regional champions; completing guest shifts in the world's

best bars; and playing a role in Diageo's global partnership with IMG's Taste Festivals.

Bannie Kang said: "This has been an incredible experience. It's been a lot of fun

and a lot of hard work - a real whirlwind. I'd like to say well done to all the finalists

– there were so many incredible drinks created this week it could have been any of us

who won. I've learnt a lot and made some friends for life. It was a privilege to spend

the last five days with these guys, working with these incredible spirits brands,

at the best bartending competition in the world. To have won is the cherry on the cake."

Since its launch in 2009, Diageo World Class has played a significant role in

transforming fine drinking cocktail culture around the world. Over 300,000 bartenders

across the globe have been supported, trained and inspired by World Class since its

inception and Bannie Kang is the eleventh elite bartender to enter its Hall of Fame.

At the final it was also revealed that the 12th annual Diageo World Class Bartender

of the Year final will take place in Sydney. Andrew Oughton, Diageo Australia Marketing &

Innovation Director, said: "We're incredibly excited to welcome the world's biggest and

best bartending competition to Sydney in 2020. A vibrant food and drinks scene is at

the heart of any great city's culture and we can't wait to showcase ours next September.

Get your passports ready and start practising your skills now because Australia's bartenders

are going to show why we've produced two World Class winners in the competition's 11-year

history, leading the charge with creativity, flair and talent. It's going to be a brilliant celebration

of Australian hospitality and our diverse and innovative drinks culture. I can't wait!"

Visit www.theworldclassclub.com and follow @WorldClass for more information on

the latest drinks, trends, cocktail recipes and industry insight.

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Photo: https://mma.prnewswire.com/media/1002259/Bannie_Kang.jpg

Source: Diageo World Class

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