◎創造的バーテンダーにウォロウィドニク氏  ボンベイ・サファイアのカクテル・コンペで

ボンベイ・サファイア

◎創造的バーテンダーにウォロウィドニク氏  ボンベイ・サファイアのカクテル・コンペで

AsiaNet 49475

共同JBN 0712 (2012.5.29)

◎創造的バーテンダーにウォロウィドニク氏  ボンベイ・サファイアのカクテル・コンペで

【ロンドン2012年5月29日PRN=共同JBN】カナダのバーテンダー、デービッド・ウォロウィドニク(David Wolowidnyk)さんは、最高級ジン、ニュー・ボンベイ・サファイア(New BOMBAY SAPPHIRE)をベースにして「Beldi」と命名したカクテルで世界で最も創意にあふれたバーテンダーであるWorld's Most Imaginative Bartenderの栄冠を取得した。

ボンベイ・サファイアのコンペティション勝者は、3年連続して世界ナンバーワンの高級ジンとなった(注1)ボンベイ・サファイア(登録商標)が主催してモロッコで開かれたイベントの席上発表された。

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/2012/535491

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/2012/535491-b

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/2012/535491-c

勝者となったデービッド・ウォロウィドニクさんは、全体で数千人となる出場者の中から選ばれたが、決勝出場者はカナダ、Global Travel Retail、日本、シンガポール、南アフリカ、スペイン、英国、米国からの8人だった。バーテンダーたちは4日間の体験に参加し、ボンベイ・サファイアの原料植物の一つであるコリアンダーのモロッコ原産地を訪問するとともに歴史的ジンの世界を探索した。

コンペティション自体は世界で最も美しいモロッコ・マラケシュにあるダルサルバ・ホテルのビラの一つで、体験旅行の最後の夜に行われた。バーテンダーはそれぞれ、最も独創的なカクテルを考案する使命が与えられた。カクテルは今回の旅行で体験した文化的経験とそれぞれ個人的な影響力を結合したものになるはずだった。

ボンベイ・サファイアのブランド大使であるラージ・ナグラ氏はコンペティションのホスト役を務め、「ボンベイ・サファイアのWorld's Most Imaginative Bartenderコンペティションは、バーの後ろから最も創造的な才能を手作業で選出することによって、彼らに挑戦してもらうとともに世界で最も想像力のあるバーテンダーになるよう今回の旅行で彼らを支援することを目的としている。ボンベイ・サファイアのユニークな味覚は10種の植物の注入によって醸し出されるのと同様に、われわれは世界のすべてのバーテンダーに着想を与えたいと思っている」とコメントした。

デービッド・ウォロウィドニクさんは受賞にふさわしい勝者であり、Beldiカクテルにユニークな才能とスタイルを付け加えた。ボンベイ・サファイアのWorld's Most Imaginative Bartenderのタイトルを受けたほか、ウォロウィドニクさんはボンベイ・サファイア・カクテル殿堂入りを果たした。殿堂入りとなると、ウォロウィドニクさんは英ハンプシャー州のレーバーストーク醸造所での新しいボンベイ・サファイア蒸留酒製造所の2013年開所式に参列し、来年のコンペティションに対するボンベイ・サファイアのMost Imaginative Bartender審査団の一人となる。

ボンベイ・サファイアのグローバル・カテゴリー・ディレクターであるジョン・バーク氏は「ボンベイ・サファイアは創造的カクテル作りの中心として存在し、ボンベイ・サファイアのMost Imaginative Bartenderコンペティションの開始によって、われわれは世界中のバーテンダーに勇気を与え、着想を与えるプラットフォームを提供する。ボンベイ・サファイアは創作以来、ジン作りの独創的アプローチを採用し、ジン・カテゴリーの再活性化を進め、手作業で選んだ珍種の植物10種の混合と独自の蒸留処理を組み合わせた結果生まれる独特の滑らかな味覚を通じて、消費者の想像力をつかみ続けてきた。

(注1)

このデータは英国の酒類調査会社International Wine and Spirit Research(IWSR)が刊行した2010年12月までの12カ月のそれを引用。

▽Beldi-デービッド・ウォロウィドニクさんが受賞したカクテル・レシピ

*材料:モロッコ産サフランと朝鮮人参、1杯のモロッコ産ミントティーと6-8枚の鮮度の高いミントの葉とともに冷やして入れる20mlマルティーニ・ビアンコ、15mlとシナモン/カッシア(桂皮)・シロップ、Kale & Nori製の2滴ほどのレムとマラケシュ・ビターをボンベイ・サファイア45mlと混ぜ合わせ。

*吹き付け

あぶったモロッコ産コリアンダー・チンキを吹き付ける。

*飾り付け

モロッコ国旗の星とともにレモンの皮を飾る。

*方法

ボンベイ・サファイア、マルティーニ・ビアンコ、シナモン/カッシア・シロップ、ビターを混ぜ合わせて、ミキシンググラスに氷とともにかき回す。冷やしたカクテルグラスにあぶったコリアンダー・チンキを吹き付ける。カクテルグラスの中に注ぎ、レモンの皮を添えて、もう一度コリアンダー・チンキをカクテル表面に吹き付ける。

▽ボンベイ・サファイア(Bombay Sapphire)について

ボンベイ・サファイアは世界最速で成長している最高級ジンであり、価値評価でナンバーワンのジンである。ボンベイ・サファイアのジンは非公開の1761のレシピに基づき、手作業で選び抜いた世界の10種の珍しい植物を独自に混合して完ぺきにバランスを取ることで生まれる。これら植物の自然の香りは、ベーパー・インフュージョン(Vapour Infusion)と呼ばれる繊細な蒸留工程を通じて取り込まれ、これぞボンベイ・サファイアという興味をそそる滑らかで複雑な味覚を生み出す。

ボンベイ・サファイアをそれぞれ個人の責任を持って賞味してもらいたい。ボンベイ・サファイア、ボンベイ・サファイアのボトルのデザインと機器は、商標もしくは登録商標のいずれかか、その双方である。

Bombay Sapphire - Infused with imagination(商標)

ボンベイ・サファイアは人々とそのイマジネーションについてもっとフランクに打ち明けることが難しいと考える人々の心を開いてもらうことを目指している。ボンベイ・サファイアのチームは、すべての人がイマジネーションを持っているので、心を広げてもらえるよう鼓舞し、ボンベイ・サファイアの中にイマジネーションを注入してもらう機会を与えることを目指している。

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Tarita Mullings:

+44-(0)207-413-3143

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ソース:Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Gin Reveals the World's First Most Imaginative Bartender

PR49475

LONDON, May 29 /PRN=KYODO JBN/ --

David Wolowidnyk of Canada is crowned the World's Most Imaginative Bartender

with New BOMBAY SAPPHIRE cocktail named Beldi

The winner of the BOMBAY SAPPHIRE(R) World's Most Imaginative Bartender

competition was announced at an event held in Morocco for professional

bartenders, hosted by Bombay Sapphire, the world's number one premium gin by

value for a third consecutive year[1].

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/2012/535491 )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/2012/535491-b )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/2012/535491-c )

The winner, David Wolowidnyk of Canada was selected from thousands of

contestants overall and eight finalists from Canada, Global Travel Retail,

Japan, Singapore, South Africa, Spain, the United Kingdom and the United

States. The bartenders took part in a four-day experience, visiting the

Moroccan home of one of the Bombay Sapphire botanicals - coriander - and

exploring the world of the historic gin.

The competition itself took place on the last evening of the experience at one

of the most beautiful villas in the world, Dar Sabra in Marrakech, Morocco.

Each bartender was tasked with creating their most imaginative cocktail -

combining their individual influences with the cultural experiences they had

experienced throughout the trip.

Bombay Sapphire Global Brand Ambassador Raj Nagra hosted the competition and

commented: "By hand-selecting the most creative talent from behind the bar, the

Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartender Competition not only

challenges them, but also aims to support them on their journey to becoming the

most imaginative bartenders in the world. Just as the unique taste of Bombay

Sapphire is inspired by the infusion of its 10 exotic botanicals, we look to

inspire bartenders all over the world."

David was a worthy winner, adding his own unique flair and style to his

cocktail, the Beldi. In addition to receiving the "Bombay Sapphire World's Most

Imaginative Bartender" title, David also earned a place in the Bombay Sapphire

Cocktail Hall of Fame, partaking in various duties, including attending the

2013 opening of the new Bombay Sapphire distillery at Laverstoke Mill in

England and becoming part of the Bombay Sapphire World's Most Imaginative

Bartender judging panel for next year's competition.

Bombay Sapphire Global Category Director John Burke commented: "Bombay Sapphire

is at the heart of imaginative cocktail-making and by launching the Bombay

Sapphire World's Most Imaginative Bartender competition we're providing a

platform to encourage and inspire bartenders from all over the world. Since its

creation, Bombay Sapphire has taken an imaginative approach to gin making,

driving the re-invigoration of the gin category and continuing to capture the

consumer's imagination through its distinctive and smooth taste resulting from

the combination of 10 hand selected exotic botanicals and unique distillation

process."

[1} Data sourced from International Wine and Spirit Research (IWSR), for the 12

months to the end of December 2010

Beldi - David Wolowidnyk Winning Cocktail Recipe  

Ingredients

45ml Bombay Sapphire infused with Moroccan Saffron and Ginseng

20ml Martini Bianco cold steeped with 1 tsp Moroccan Mint Tea and 6-8 fresh

mint leaves

15ml Cinnamon/Cassia Syrup

2 dashes Lem-Marrakech Bitters - exclusively produced beforehand by "Kale &

Nori"

Misting

Toasted Moroccan coriander tincture

To garnish            

Lemon zest, with the star from Moroccan flag cut into it

Method

Combine Bombay Sapphire, Martini Bianco, Cinnamon/Cassia Syrup and Bitters

Stir with ice in a mixing glass

Mist the Toasted coriander tincture into the chilled glass

Strain into a chilled glass, garnish with a lemon zest and mist tincture again

over the surface

About Bombay Sapphire

Bombay Sapphire is the world's fastest growing premium gin and number one

premium gin by value. Based on a secret 1761 recipe, Bombay Sapphire gin is

created by perfectly balancing a unique combination of 10 hand-selected exotic

botanicals from around the world. The natural flavours of the botanicals are

captured through a delicate distillation process called Vapour Infusion which

results in the tantalising, smooth and complex taste that is Bombay Sapphire.

Enjoy Bombay Sapphire responsibly. Bombay Sapphire, the Bombay Sapphire bottle

design and device are trademarks and/or registered trademarks.

Bombay Sapphire - Infused with imagination(TM)

Bombay Sapphire aims to inspire people into expanding their minds, thinking

differently to reveal more about themselves and their Imaginations. The team at

Bombay Sapphire believes everyone has imagination and therefore aims to give

everyone the opportunity to be inspired, and to infuse their imagination with

Bombay Sapphire.

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SOURCE: Bombay Sapphire

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