◎即席面企業が始めて賞を獲得  東方骨スープが世界の食品界に入った

Baixiang Food Group

◎即席面企業が始めて賞を獲得  東方骨スープが世界の食品界に入った

AsiaNet 50292

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即席面企業が始めて賞を獲得

東方骨スープが世界の食品界に入った

第十六回世界食品科学・技術大会が8月6日にブラジルで開かれた。世界60カ国と地域から百あまりの業界代表がブラジルパラナ州イグアス市に集まり、「グローバルの食品安全と健康問題を解決する食品科学・技術のへの道」を会議のテーマとして深い交流と検討が行われた。1962年に成立された国際食品科学・技術連合は本部をカナダに設置した国際組織で、今は、グローバルで65個のメンバー国代表を所有し、既に十六回世界食品科学・技術大会を開いている。

今回の世界食品科学・技術大会で、中国白象食品グループが展示した煮込み骨面は伝統的な東方骨スープの濃縮還元工芸革新技術で、東方骨スープで「徐々に補う栄養補助」が初めて成功に「早いリズム」の即席面業界に導入され、即席面の「お湯注ぎ」から「骨スープ注ぎ」へと産業昇級を切り開き、世界70カ国余りの専門家から高い評価を頂き、世界即席面業界で唯一「グローバル食品工業賞」を獲得した企業となった。

「これは即席面業界が初めて得る大賞で、中国の即席面企業が科学・技術の革新で国際トップレベルの強大競争者を挑戦出来る力を示している。中国即席面の第一民族ブランドとして、白象即席面は東方文化を受け継ぎ、そして即席面産業を引張っていく主体地位と歴史責任は疑うまでもない。」そして1958年、日本で世界第一即席面が誕生して以来、即席面はずっとお腹を空かさない為の怠け者の食品として扱いされ、「栄養」と言う二文字とは距離が遠かったと会議に参加した専門家はリポーターに指摘した。白象骨面が国際で初めて認可を得たのは、集中的に業界内の方々が即席面産業発展に対して栄養理念或いは即席面企業未来の構成で開かれていくという合意に達したことを体現する。

今回の骨面が世界食品科学技術大会で数多い専門家の認可を得たのは、主に東方骨スープから生まれる栄養価、そして其の製品の生産技術と工芸は既に国際の先端レベルに達しているからだ。

紹介によると、歴史長い骨スープは文化は中国で由来が長く、《本草綱目》、《王聖兪手集》、《随息居飲食譜》、《名医別録》等の中国伝統文献で、ブタの骨、肘の骨を煮込んだスープを食用すると以下の様な効き目があると明確に記載している:「スープを服用すると骨髄を補い、疲労を回復させる」、「骨髄を補い陰を潤わせ、老衰防止にも効く」、「腎臓を良くし、足腰を健康にする、胃液に円やかにし皮膚を潤わせ、筋肉の痛みなどを直す」。

白象食品グループの社長楊冬雲は、白象骨面が国際で認可されたのは「即席面には栄養がない」と言う消費者の伝統的な認識を成功に破り、消費者が健康、栄養に対する需要を満足させ、消費者皆さんに中華民族の栄養健康の飲食文化を伝播していると話している。

――エンド――

Chinese Food Companies are Striving for the "Global Food and Industry Award" in Brazil

PR50292

FOZ DO IGUACU, Brazil, Aug. 10, 2012 /PRN-Asia=KYODO JBN/ --

The World Conference of Food Science and Technology, one of the major

competitions in the food industry, opened on August 6 in Brazil. By virtue of

its progress and innovations in quality, technology, concept, process and

health, etc., Chinese Baixiang Pork-bone Instant Noodles won the "Global Food

and Industry Award", the top award in the global food industry, showing once

again China's strength on the international scene.

"This is the first award obtained by a company in the world instant noodle

industry. Baixiang Pork-bone Instant Noodles has demonstrated the strong

competitiveness of Chinese instant noodle enterprises in terms of technical

innovation. This spirit of 'be brave to fight, be determined to forge ahead' is

no different from that shown by the Chinese athletes performing on an

international stage, from which, we can see that apart from striving to obtain

gold medals in the international sports competitions, China also has done a

good job in the food industry, which is related to the national economy and the

people's livelihood," experts participating in the conference expressed.

Baixiang Pork-bone Instant Noodles is an innovative product with self-developed

natural bone soup by Baixiang Food Group. It takes the initiative to bring the

eastern cultural concept of treating bone soup as nutritional to the world; The

process of "making soup with pork bone and mixing noodles with bone soup" is

applied and an essence bag of concentrated bone soup is specially added to the

product, which has tremendously changed the way of eating instant noodles from

"steeping noodles with water" to "steeping noodles with bone soup".

Baixiang Pork-bone Instant Noodles, as a product in the global instant noodle

industry, has also broken the "Zero" record in its 50-year history, which

indicates that the Chinese instant noodle enterprises have already had the

innovation strength to challenge the international top technologies. In

addition, this new product has also provided some new ideas for the

modernization of our traditional food culture for the instant noodle industry.

As the largest brand in China's instant noodle industry, Baixiang Pork-bone

Instant Noodles has won consistent praise from over 70 international experts

from the review committee. They thought that the nutrition innovation concept

in the noodles was expected to be the new direction for the development of

instant noodles. Its production technology and process have reached the

international advanced level. It has also inherited and promoted the

traditional health culture in the eastern world and satisfied customers'

demands for health and nutrition.

"This award not only represents high appreciation for the quality of Baixiang

Pork-bone Instant Noodles, but also symbolizes a rise in the international

influence of Chinese national brands and food culture," one Chinese food expert

said.

SOURCE  Baixiang Food Group

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