グローバル・サーモン・イニシアティブが「世界海洋サミット2015」で持続可能性報告書を発表

グローバル・サーモン・イニシアティブ(GSI)

AsiaNet 60775

グローバル・サーモン・イニシアティブが「世界海洋サミット2015」で持続可能性報告書を発表

世界環境デーを記念してGSIは本日、世界の食糧セクターの報告における透明性の基準を設定する双方向オンライン持続可能性報告書を発表いたします。この報告書は、活動の持続可能性の継続的改善に向けたGSI会員団体の強い決意を示すものです。

リスボン(ポルトガル)、2015年6月5日/PRニュースワイヤー/--

グローバル・サーモン・イニシアティブ(GSI)は本日、ポルトガルのリスボンにおけるエコノミスト紙主催「世界海洋サミット2015」で初の持続可能性報告書 を発表しました。この画期的な報告は、GSIメンバーである14団体の環境・社会面での重要なデータを紹介しています。世界の食料セクターが共同で、且つこのような透明性のある方法で持続可能性実績指標を公表するのはこれが初めてです。

[http://www.globalsalmoninitiative.org/sustainability-report ]

マルチメディアのニュースリリースは: http://www.multivu.com/players/English/7543151-gsi-inaugural-sustainability-report/

WWF(世界自然保護基金)水産養殖プログラムリーダー、ピアース・ハート氏は「GSIが持続可能性報告書を発表したことは、水産養殖セクターのより高い透明性を作り出す上での同団体のリーダーシップを表すものです。これは共同報告プラットフォームの開発という素晴らしい業績であり、他の生産セクターおよびプラットフォームもぜひともこれに続いていただきたいと願っています」と述べました。

持続可能性報告書の発表はGSIの大きな成果であり、目的の多くを報告する上で重要な意味を持っています。オンラインの持続可能性報告には次のようなデータが掲載されています。

・GSI 各会員団体の環境・社会面での重要な指標

・2020年までに全養殖場がASC(Aquaculture Stewardship Council:水産養殖管理協議会)の認証を取得するというGSIの目標に向けた進展状況

・持続的かつヘルシーなタンパク源としての養殖サーモンの効率性

GSI共同議長兼セルマック(Cermaq)CEO、ジョン・ヒンダー氏は「今日の世界海洋サミットにおいて世界のリーダーの皆さんが、世界の経済発展における水産養殖の潜在的役割を議論しています。持続可能性報告書の発表を通して我々は、持続的な運用と環境パフォーマンスとのバランスのとれた養殖サーモンが、実行可能なビジネスチャンスのソリューションであることを明らかにすることができます」と述べました。

GSI共同議長兼カマンチャカ(Camanchaca)CEO、リカルド・ガルシア氏は「増え続ける人口を養うための持続的なタンパク源を世界中が求めており、人々はよりヘルシーな食品を追及するという人口環境において、養殖サーモンは効率が高くヘルシーなタンパク源として浮かび上がってきます。この報告から、GSIの会員団体がこれらの需要を持続的に満たすよう献身していることが分かります。同報告では業界の業績の基準値を設定し、地域社会やステークホルダーが透過的に閲覧できるような方法で進捗状況を追う基準点を作ります。GSI会員たちの努力とたゆまぬ重点的取り組みを通しての、持続力を大幅に前進させるための真摯な取り組みなのです」と語りました。

報告は次の分野における全GSI 会員団体のデータを提供しています。

魚の脱出・魚の死亡率・抗生物質の使用・フナムシのレベル・フナムシの処理・野生生物の相互作用・海洋食材の使用・コンプライアンス・労働安全衛生・地域社会との相互関係

同報告は、全GSI企業の何か月にもわたる努力と協力の成果です。このような多様なGSI活動領域の比較データを収集・照合するのは大変な作業でしたが、時間とさらなる経験によりGSIは持続可能性報告書で示すデータが著しく進歩することを目指します。

報告の全文はこちら[http://www.globalsalmoninitiative.org/sustainability-report ]から。

GSIについて

グローバル・サーモン・イニシアティブ(The Global Salmon Initiative:GSI)は、産業の持続可能性を大幅に進歩させることに目を向けた世界の養殖サーモン生産者が2013年に設立したリーダーシップ・イニシアティブです。今日のGSIは、世界のサーモン生産の約50%を占める14社からなり、各社は環境への影響を最小限に抑え、また社会貢献の拡充を続けながら、増大する世界人口を養うための持続性の高いヘルシーな食糧源供給という共通の目標実現に向けて全力を尽くしています。

GSIのメンバー企業には、Bakkafrost、Blumar、Cermaq、Compania Pesquera Camanchaca、Empresas AquaChile、Fjardlax、Griegシーフード、Huon Aquaculture、Los Fiordos、マリン・ハーベスト、Multiexport Foods SA、ニュージーランド・キング・サーモン、ノルウェー・ロイヤル・サーモン、Ventisquerosが含まれています。GSI企業は、カナダ、チリ、フェロー諸島、アイルランド、ニュージランド、ノルウェー、スコットランド、タスマニアで活動しており、各国の経済に大きく貢献しています。

GSIの更なる情報に関しては、下記までお問い合わせ頂くか、もしくは以下のウェブページをご覧ください。

・ウェブページ - www.globalsalmoninitiative.org

・Eメール - GSI@axon-com.com

・ツイッター - @GSI_Salmon

情報源:グローバル・サーモン・イニシアティブ(GSI)

(日本語リリース:クライアント提供)

Global Salmon Initiative Launches Inaugural Sustainability Report Alongside World Ocean Summit 2015

PR60775

LISBON, Portugal, June 5 /PRN=KYODO JBN/ --

    To mark World Environment Day, the GSI today launches an interactive online

Sustainability Report setting a new standard for transparency reporting for a

global food sector. The report demonstrates the GSI members' strong commitment

to continuous improvement in the sustainability of their operations.

    To mark World Environment Day the Global Salmon Initiative (GSI) today

launched its inaugural Sustainability Report

[http://www.globalsalmoninitiative.org/sustainability-report ] at the

Economist's World Ocean Summit 2015 in Lisbon, Portugal. The landmark report

showcases key environmental and social data across all 14 GSI member companies.

This is the first time a global food sector has collectively reported on

sustainability performance indicators in such a transparent manner.

    To view the Multimedia News Release, please click:

http://www.multivu.com/players/English/7543151-gsi-inaugural-sustainability-report

    "The launch of GSI's Sustainability Report demonstrates the group's

leadership in creating greater transparency across the aquaculture sector. It

is a remarkable achievement that they have developed this collective reporting

platform, and we strongly encourage other production sectors and platforms to

follow suit," said Piers Hart, Global Lead for Aquaculture at WWF.

    The launch of the Sustainability Report represents a major accomplishment

for the GSI, and will be critical for reporting against many of their

objectives. The online Sustainability Report includes data on:

    - Key environmental and social indicators for each GSI member

    - Progress towards GSI's goal of achieving Aquaculture Stewardship Council

(ASC) certification across all farms by 2020

    - The efficiency of farmed salmon as a sustainable and healthy source of

protein

    "Today at the World Ocean Summit, global leaders are discussing the

potential role aquaculture can play in improving the world's economic growth.

Through the launch of the Sustainability Report, we are able to show how farmed

salmon represents a viable solution for economic opportunity, balanced with

sustainable operations and improved environmental performance," said Jon

Hindar, GSI Co-Chair and CEO of Cermaq.

    "In a demographic environment where the world is searching for sustainable

sources of protein to feed a growing population, and people are eager for

healthier food, farmed salmon rises as a highly efficient and healthy source of

protein. Through the launch of this report, the GSI members are demonstrating

their commitment to meeting this demand sustainably. The report sets a baseline

for industry performance, and generates a reference point to track our progress

in a manner that can be transparently reviewed by communities and stakeholders.

This report is a genuine commitment to make significant progress in our

sustainability, through hard work and continued focus from the GSI members,"

said Ricardo Garcia, GSI Co-Chair and CEO of Camanchaca.

    The report provides data for all GSI members in the following areas: fish

escapes, fish mortality, antibiotic use, sea lice levels, sea lice treatments,

wildlife interactions, use of marine ingredients in feed, compliance,

occupational health and safety, and interactions with the local community.

    The report represents many months of hard work and collaboration from all

GSI companies. Collecting and collating comparable data from such diverse

regions where GSI operates has been a challenging process, but over time and

with more experience, the GSI will look to show significant progress in the

data expressed in the Sustainability Report.

    The full report can be viewed here:

http://www.globalsalmoninitiative.org/sustainability-report

    ABOUT GSI

    The Global Salmon Initiative (GSI) is a leadership initiative established

in 2013 by global farmed salmon producers focused on making significant

progress on industry sustainability. Today GSI comprises 14 companies,

representing approximately 50% of the global salmon production industry, that

are fully committed to realizing a shared goal of providing a highly

sustainable source of healthy food to feed a growing global population, whilst

minimizing our environmental footprint, and continuing to improve our social

contribution.

    GSI member companies are Bakkafrost; Blumar; Cermaq; Compania Pesquera

Camanchaca; Empresas AquaChile; Fjardlax; Grieg Seafood; Huon Aquaculture; Los

Fiordos; Marine Harvest; Multiexport Foods SA; New Zealand King Salmon; Norway

Royal Salmon; and Ventisqueros. GSI companies have a presence in Canada, Chile,

the Faroe Islands, Ireland, New Zealand, Norway, Scotland and Tasmania, and

make significant contributions to the economies of these respective countries.

    For further information on GSI please visit or contact us at:

    - Website - http://www.globalsalmoninitiative.org

    - Email - GSI@axon-com.com

    - Twitter - @GSI_Salmon [https://twitter.com/GSI_salmon ]

    

http://www.multivu.com/players/English/7543151-gsi-inaugural-sustainability-report

SOURCE: The Global Salmon Initiative (GSI)

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