セレブリティクルーズのバーテンダー、サントス氏がグランドファイナルに進出

Diageo Global Travel

2015/7/13 15:25

セレブリティクルーズのバーテンダー、サントス氏がグランドファイナルに進出

AsiaNet 61158 (0906)

【マイアミ2015年7月10日PRN=共同通信JBN】

セレブリティクルーズ(Celebrity Cruises)のサントス・メルセデス・エンリケス氏が9日夜、マイアミの高級「ディアジオ396バー」で開催された華やかなワールドクラス(WORLD CLASS(TM))ファイナルでディアジオ・グローバル・トラベル(Diageo Global Travel)のベストバーテンダーに選出された。

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150710/234918

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150710/234919

Don Julioテキーラのマスターディスティラー、エンリケ・デ・コルサ、ワールドクラス・グローバルブランド大使のスパイク・マーチャント、2010年ワールドクラス最優秀バーテンダーのエリック・ローレンツ、ザ・リージェント・カクテルクラブ(マイアミ)のマネジングパートナー、フリオ・カブレラの各氏ら業界専門家の審査団によって、サントス氏は創造力と無比のカクテル技術で勝利を手にした。

ペルー出身のサントス氏(38)はワールドクラス過去最大のグローバル・トラベルで、ノルウェージャン・クルーズライン(Norwegian Cruise Line)、ロイヤル・カリビアン・インターナショナル(Royal Caribbean International)、セレブリティクルーズの世界大手クルーズ3社のクルーズライン所属バーテンダー5500人以上を出し抜いた。

彼と競争相手たちはその専門技能、ショーマンシップ、創造力、バーテンダーとしての知識の各局面で能力を試され、サントス氏はタンカレー(TANQUERAY(R))ナンバーテン(No.TEN(TM))ジンを使った自慢の作品「ビオレッタ・ファレナム(Violetta Falernum)」で審査員をうならせた。

サントス氏は2015年8月28日から9月4日までケープタウンにスターを集めて開催されるワールドクラス・グローバル・グランドファイナル(WORLD CLASS Global Grand Final)でディアジオ・グローバル・トラベルを代表し、世界最高のバーテンダー50人を相手にだれもが欲しがる「バーテンダー・オブ・ザ・イヤー(Bartender of the Year)」のタイトルを争う。

セレブリティクルーズのセレブリティ・イクノス(Celebrity Equinox)に乗船して上級バーテンダーを務めるサントス・メルセデス・エンリケス氏は「ディアジオ・グローバル・トラベル・ファイナルの受賞、世界最大のカクテル大会でセレブリティクルーズとクルーズラインのバーテンダー全員を代表するという信じがたい機会を得たことは、望外の喜びで恐縮している。これまでの人生を変える体験であり、ケープタウン行きを心待ちしている」と話した。

セレブリティクルーズで料理・飲料運営を担当するコーネリアス・ギャラハー副社長は「大いに期待された昨夜のコンペでサントスが勝利したことを誇りに思う。これはバーテンダー技能の中でも飛び切り最高の披露であり、その場に立ち会えたことは光栄だ。セレブリティ・イクノス乗務チームのスターとして、サントスはゲストを喜ばせ、休日行楽客がわれわれとともに航海するときに楽しめる豊かで人気ある現代の高級体験をまさに代表している。ケープタウンの幸運を祈るが、彼の献身と技能が目を見張らせることを確信している」と話した。

クルーズラインのバーテンダーはワールドクラスのプログラムのおかげで、ディアジオ・リザーブ(DIAGEO RESERVE)コレクションの受賞歴あるスピリッツを使い、独自飲料を生む出すスキルを高めてきた。このパートナーシップは、最新のカクテルトレンドと世界最高の高級スピリッツの勝利のブレンドによって、カクテルビジネスの最善のものを乗船客がさらに体験できることを意味している。

サントス氏がグローバル・ファイナルで成功し、ディアジオ・リザーブ・ワールドクラスのバーテンダー・オブ・ザ・イヤーのタイトルを確保すれば、新しい真に刺激的な機会を体験することになる。昨年の覇者、チャールズ・ジョリー氏は英レーシングドライバー、ジェンソン・バトン氏の結婚式、グラミー賞授賞式でカクテルをミックスした。

編集者注意

Facebookの「Global WORLD CLASS Finals」ページ、http://www.facebook.com/WorldClass を参照。

▽セレブリティクルーズ所属サントス氏の特性カクテル「ビオレッタ・ファレナム」

材料:生のライムジュース1オンス、濃い目のシュガーシロップ3/4オンス、卵白1/2オンス、タンカレー(TANQUERAY(R))ナンバーテン(No.TEN(TM))ジン1 1/2オンス、ベルベット・ファレナム1/2、クレーム・デ・イベット1バースプーン、Peychaudビター1ダッシュ

レシピ:上記原料すべてをシェーカーに入れ、まずカクテルをドライシェイクして乳状にする。次に氷を加えて再度シェイク、ダブルストレインして冷やしたクーペグラスに注ぐ。

グラス:クーペグラス

付け合わせ:ドリンクの上にアンゴスチュラ・ビターズを3滴たらす

責任を持ってドリンクを。DRINKiQ.com を参照。

TANQUERAYおよびNo.TENの用語と関連ロゴは商標。

ソース:Diageo Global Travel

Celebrity Cruises' Santos Mercedes Enriquez Wins Diageo Reserve WORLD CLASS(TM) Global Travel Final of World's Largest Cocktail Competition

PR61158

MIAMI, July 10 /PRN=KYODO JBN/ --

   Santos Mercedes Enriquez of Celebrity Cruises has been crowned Diageo

Global Travel's best bartender at a glitzy WORLD CLASS(TM) final held last

night in the deluxe Diageo 396 Bar in Miami.

    (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150710/234918 )

    (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150710/234919 )

    Judged by a panel of industry experts including Enrique de Colsa, Master

Distiller for Tequila Don Julio; Spike Marchant, World Class Global Brand

Ambassador; Erik Lorincz, World Class Bartender of the Year 2010; and Julio

Cabrera, Managing Partner of The Regent Cocktail Club Miami, Santos triumphed

with his creative flair and matchless mixology.

    Santos, 38, from Peru, saw off competition from over 5,500 cruise line

bartenders from three of the world's leading cruise lines: Norwegian Cruise

Line, Royal Caribbean International and Celebrity Cruises, in the biggest year

in Global Travel yet for WORLD CLASS.

    He and fellow competitors were put through their paces on different aspects

of their craft, showmanship, creativity and bartending knowledge. Santos wowed

the judges with his signature serve: 'Violetta Falernum' featuring TANQUERAY(R)

No.TEN(TM) Gin.

    Santos will go on to represent Diageo Global Travel at the star-studded

WORLD CLASS Global Grand Final in Cape Town on 28th August - 4th September

2015, to battle it out against 50 of the world's best bartenders for the

coveted 'Bartender of the Year' title.

    Santos Mercedes Enriquez, a senior bartender onboard Celebrity Cruises'

Celebrity Equinox , said: "I'm beyond excited and humbled to have won the

Diageo Global Travel Final and the incredible opportunity to represent

Celebrity Cruises and all cruise line bartenders at the grand final of the

world's largest cocktail competition. This has been a life-changing experience

so far, and I'm really looking forward to Cape Town."

    Cornelius Gallagher, Associate Vice President of Food and Beverage

Operations, Celebrity Cruises, said: "We are very proud of Santos' win at last

night's highly anticipated competition. This has been a display of the best of

the best in bartending, and it is an honor to be included. As a star member of

our team onboard Celebrity Equinox, Santos delights our guests and really

represents the rich and popular modern luxury experiences our vacationers can

enjoy when they sail with us. We wish him the best of luck in Cape Town and are

confident that his dedication and skill will be eye-opening."

    Thanks to the WORLD CLASS programme, cruise line bartenders have enhanced

their skills in the art of creating exceptional drinks using award-winning

spirits from the DIAGEO RESERVE collection. This partnership means that guests

onboard will be experiencing more of the very best in the mixology business

with a winning blend of the latest cocktail trends and the world's finest

luxury spirits.

    If Santos is successful at the Global Final, securing the title of DIAGEO

RESERVE WORLD CLASS Bartender of the Year, he will experience new and truly

exciting opportunities. Since winning last year's competition, Charles Joly has

mixed at Jenson Button's wedding and the Grammy Awards.

    Notes to editors

    Follow the competition on Facebook at the 'Global WORLD CLASS Finals' page:

http://www.facebook.com/WorldClass

    Celebrity Cruises: Santos' signature serve: The 'Violetta Falernum'

    Ingredients

    1 oz fresh lime juice

    3/4 oz rich sugar syrup

    1/2 oz egg white

    1 1/2 oz TANQUERAY(R) No.TEN(TM) Gin

    1/2 velvet falernum

    1 bar spoon of creme de Yvette

    A dash of Peychaud's bitter     

    Recipe

    Put all the ingredients into a shaker and give it a dry shake first to

emulsify the cocktail, then add the ice and shake it again, double strain into

a chilled coupe glass.

    Glass

    Coupe glass

    Garnish   

    3 drops of Angostura bitters on top of the drink

     

    Please drink responsibly, visit DRINKiQ.com.  

    The TANQUERAY and No.TEN words and associated logos are trade marks.

    SOURCE: Diageo Global Travel

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