革新的なテイスト:ジョニーウォーカーがフレーバーの第一人者にインスパイアされた新しいエクスペリメンタルなフレーバーを発売

ジョニーウォーカー

2017/9/28 18:03

革新的なテイスト:ジョニーウォーカーがフレーバーの第一人者にインスパイアされた新しいエクスペリメンタルなフレーバーを発売

AsiaNet 70322

ロンドン、2017年9月28日/PRニュースワイヤー/ --

ウイスキーメーカーの先駆的な伝統を継承するブレンダーズバッチシリーズ限定版

ウイスキーのパイニアと食と飲料に対する洞察力のある人達が集まってフレーバーの新しい世界を研究したらどうなるでしょうか。

スコッチ・ウイスキーメーカーのジョニーウォーカーは、フレーバーの最新研究の一環としてフレーバーの発見を探求しています。

マルチメディアニュースリリースはこちらでご覧になれます:

https://www.multivu.com/players/uk/8186551-innovation-johnnie-walker-new-flavours/

その成果として、今回3つの刺激的なウイスキー、ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ワインカスクブレンド(Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend)、ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ラムカスクフィニッシュ(Johnnie Walker Blenders’ Batch Rum Cask Finish)、ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・エスプレッソローストが発売されます。これらはジョニーウォーカーの熟練ブレンダー12名からなる小さなチームが100回以上続けているスコッチの実験から生み出されたもので、世界中のフレーバー文化から影響を受けています。

これらのウイスキーの発売を祝して、ジョニーウォーカーは、有名なアメリカ人シェフのエドワード・リー氏、英国バリスタのジェームズ・ホフマン氏、ソムリエのアンドレ・マック氏、カリブ料理の天才ジェイソン・ホワード氏、そして世界で最も署名なバーテンダー複数名などの味の革新者とブレンダーのコラボを紹介する一連のショートフィルムをリリースしました。

この中で、ブレンダーのエイミー・ギブソン氏とクリス・クラーク氏がフレーバー専門家と出会いジョニーウォーカーが進めているフレーバーの実験が明らかにされる一方で、新しい味の組合せについての熱い討論の舞台裏が映し出されます。これら討論は全てジョニーウォーカーの本拠地スコットランドにてマスターブレンダーのジム・ビバレッジ氏による指導の下で行われました。

ジョニーウォーカーのブレンダーで「マスターブレンダー・オブ・ザ・イヤー」[1]を二度受賞しているジム・ベバリッジ氏は、「当社のショートフィルムはスコッチの新しい味の実験での終わりなき探究に向けて開かれた窓です。」と述べています。

ジムは続けて、「ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチウイスキーは、ジョニーウォーカー・ブラックラベルが1世紀以上前に行ったのとまさに同じく、フレーバーの限界を押し上げる大胆な実験の成果です。時間とともにエクスペリメンタルなブレンドは世界中のスコッチの本当のアイコンとなるに至ったのです。」と語っています。

ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ワインカスクブレンドの開発を主導したエイミー・ギブソン氏は、「これらの新しいウイスキーによって、あらゆる人の嗜好、特にウイスキーは好みではないと思い込んでいるきらいがある人達が楽しめるブレンドを作りたいと思っていました。」と付け加えています。

「格別なスコッチの作り方は分かっており、長年にわたり作ってきました。しかし、食と飲料の世界における一流の専門家に扉を開くことで、文化的につながりがあり、新しい風味を加えたウイスキー愛飲家を興奮させるような、最新ウイスキーでの新しいフレーバーの組合せを広げることが出来たと感じています。」

今回のコラボの一部として、シェフであり自称ウイスキー好きのエドワード・リー氏は仲間のフレーバー専門家と共に、エイミーとクリスの挑戦を受け、オリジナルカクテルの開発を通してこれらの新しいウイスキーの可能性をさらに広げるべく手腕をふるいました。

高く評価された食の専門知識とウイスキーとワインに関する深い知識を活かして、リー氏はジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ワインカスクブレンドを用いた革新的なブルーベリースコッチカクテルを創作しました。

自身のカクテルの背後にあるインスピレーションを説明しながら、リー氏は次のように述べています。「エイミーのウイスキーについての知識のおかげで、私にとってフレーバーとアロマのスリルに富んだ発見の旅となりました。私が挑戦したブレンドは、10年以上前にエイミーのメンターであるジム・ベバリッジ氏が始めたワインカスクに使われたカスクを利用した熟成実験の成果に続いてエイミーが監督したことを知りました。それこそが技術への献身です。」

「このウイスキーは、泡立つフレッシュなベリー、トティーの甘い風味、微かな芳しい香りに満ちた格別フルーティーなスコッチです。私は、カクテルを通してブレンドの可能性を引き出すことに取り組み、タイムと組み合わせたブルーベリーの自然な甘さがウイスキーの風味を増幅させました。」

ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・エスプレッソローストに関しては、エイミーは、実験的にこれまで以上に強くローストした大麦を使用して蒸留したウイスキーを試した結果、豊かなコーヒーとダークチョコレートのパンチの利いた風味が生まれました。それは、コーヒー・リキュール、甘いベルモット酒とレモンの風味を特徴とするジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・エスプレッソローストのスペシャリティカクテルの中に生かされています。

このシリーズでリリースされる第3のブレンド、ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ラムカスクフィニッシュは、ブレンダーのクリス・クラーク氏によるカリブのポットスティルラムを貯蔵していたカスクで仕上げたウイスキーでの実験の頂点となりました。カリブ料理のシェフ、ジェイソン・ホワード氏はウイスキーのスムーズでスパイシーな風味を操り、それはパイナップルジュースと生姜根を使ったジョニーウォーカー・ラムカスクブレンドのスチールドラムクーラーカクテルの中で最も味わいが出ていると確信しています。これは「ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ラムカスクフィニッシュの中で生命を吹き込まれたフルーティーでスパイシーな甘い風味に対する五感を呼び覚ます」とジェイションは述べています。

ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ワインカスクブレンドは、2017年9月より主要国にて希望小売価格29.99米ドルで発売されます。

ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・ラムカスクフィニッシュとジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチ・エスプレッソローストは、2017年10ガスより世界有数のいくつかのバーで世界に向けて発売されます。

ジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチのフィルムはhttp://bit.ly/JWBlenders-Batch でご覧になれます。この新しいジョニーウォーカー・ブレンダーズバッチウイスキーのフレーバー協力者が創作したカクテルの再現方法に関する詳細情報はhttps://www.johnniewalker.com/en/our-whisky/limited-edition-whiskies/blenders-batch-wine-cask-blend-limited-edition/. をご覧ください。

節度を持って、ジョニーウォーカーのご飲酒を。

http://www.DRINKiQ.com をご覧ください。

[1]  2015年と2016年の国際ウイスキーコンペティション(International Whisky Competition)

     (写真:

http://mma.prnewswire.com/media/560022/johnnie_walker_experimental_flavours.jpg )

ソース: ジョニーウォーカー

(日本語リリース:クライアント提供)

A Taste of Innovation: Johnnie Walker Serves up Experimental New Flavours Inspired by Leading Flavour Experts

PR70322

LONDON, Sept. 28, 2017 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

Limited edition Blenders' Batch series continues pioneering tradition of whisky

maker

What happens when pioneers in whisky get together with food and drink

visionaries to explore new worlds of flavour?

Scotch Whisky brand Johnnie Walker made it its quest to find out as part of its

latest explorations in flavour.

The result is the launch of three exciting new whiskies - Johnnie Walker

Blenders' Batch Wine Cask Blend, Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish

and Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast - borne out of over 100

ongoing Scotch experiments by the brand's small team of 12 expert blenders, and

influenced by flavour cultures from around the world.

To view the Multimedia News Release, please click:

https://www.multivu.com/players/uk/8186551-innovation-johnnie-walker-new-flavours/

To celebrate the release of the whiskies, Johnnie Walker has launched a series

of short films showcasing the blenders' collaboration with taste innovators

such as renowned American chef Edward Lee, British barista James Hoffmann,

sommelier André Mack, Caribbean culinary genius Jason Howard and some of the

world's most celebrated bartenders.

The films provide a behind-the-scenes look at some passionate discussions on

new taste combinations, with blenders Aimée Gibson and Chris Clark meeting

flavour experts and lifting the lid on the whisky maker's ongoing

experimentations into flavour - all of which are carried out under the guidance

of Master Blender Jim Beveridge at the brand's home in Scotland.

"Our short films are a window into our endless quest for new taste experiences

in Scotch," said Johnnie Walker Master Blender Jim Beveridge, who is a two-time

Master Blender of the Year[1].

Jim continued: "Johnnie Walker Blenders' Batch whiskies are the result of bold

experiments that push the boundaries in flavour - just as Johnnie Walker Black

Label did more than a century ago. Over time that experimental blend has gone

on to become a true icon of Scotch all around the world."

Aimée Gibson, who led the development of Johnnie Walker Blenders' Batch Wine

Cask Blend, added: "With these new whiskies we wanted to make blends that can

be enjoyed by all tastes, and especially by those people who might previously

have thought that whisky isn't for them."

"We know how to make exceptional Scotch, we've been making it for years.

However, by opening our doors to some of the world's foremost experts in food

and drink, I feel we've been able to unlock new flavour combinations in our

latest whiskies that are culturally relevant and that will excite new and

seasoned whisky lovers."

As part of the collaboration chef and self-confessed whisky obsessive Edward

Lee, alongside his fellow flavour experts, were challenged by Aimée and Chris

to use their skills to further extend the possibilities of these new whiskies

by developing original cocktail serves.

1. International Whisky Competition (2015&2016)

Using his acclaimed gastronomic expertise - and his in-depth knowledge of

whisky and wine - Lee created the innovative Blueberry Scotch cocktail using

Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend.

Describing the inspiration behind his cocktail, Lee said: "Aimée's knowledge of

whisky made this a thrilling journey of discovery in flavour and aromas for me.

I learned that the blend I was challenged to play with was curated by Aimée

following the outcome of an experiment in maturation with former wine casks set

in motion by her mentor Jim Beveridge over ten years ago - now that's

dedication to your craft."

"This whisky is an exceptionally fruity Scotch, full of lively fresh berry,

sweet toffee flavours and delicate fragrant aromas. I tasked myself with

releasing the potential of the blend through a cocktail, the natural sweetness

of the blueberries combined with a sprig of thyme amplified the flavours of the

whisky."

For Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast, Aimée experimented with

whiskies distilled using barley roasted more heavily than ever before resulting

in punchy notes of rich coffee and dark chocolate which have been brought to

life in the Johnnie Walker Blenders' Batch Espresso Roast Speciality cocktail,

which features coffee liqueur, sweet vermouth and lemon zest.  

The third blend to be released in the range, Johnnie Walker Blenders' Batch Rum

Cask Finish, was the culmination of blender Chris Clark's experimentation with

whisky finished in casks which previously held Caribbean pot still rum.

Caribbean chef Jason Howard played with the whisky's smooth and spicy flavours

and believes it is best enjoyed in the Johnnie Walker Rum Cask Blend Steel Drum

Cooler cocktail that uses pineapple juice and ginger root to, as Jason puts it,

'awaken your palate to the layers of fruity, spicy and sweet flavours brought

to life in Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish'.

Johnnie Walker Blenders' Batch Wine Cask Blend is launching in selected

countries from September 2017 with an RRP from US$29.99.

Johnnie Walker Blenders' Batch Rum Cask Finish and Johnnie Walker Blenders'

Batch Espresso Roast are available globally at some of the world's best bars

from October 2017.

To view the Johnnie Walker Blenders' Batch films please visit:

http://bit.ly/JWBlenders-Batch. For further information on how to recreate the

cocktails designed by any of the flavour collaborators for the new Johnnie

Walker Blenders' Batch whiskies, please visit: http://www.johnniewalker.com .

Please enjoy Johnnie Walker Responsibly.

Visit http://www.DRINKiQ.com.

[1] International Whisky Competition (2015&2016)

(Photo:

http://mma.prnewswire.com/media/560022/johnnie_walker_experimental_flavours.jpg

)

SOURCE: Johnnie Walker

本プレスリリースは発表元が入力した原稿をそのまま掲載しております。また、プレスリリースへのお問い合わせは発表元に直接お願いいたします。

このプレスリリースには、報道機関向けの情報があります。

プレス会員登録を行うと、広報担当者の連絡先や、イベント・記者会見の情報など、報道機関だけに公開する情報が閲覧できるようになります。

プレスリリース受信に関するご案内

ソーシャルメディアでも最新のリリース情報をいち早く配信中