OADがUltra-Violet by Paul Pairetをアジアレストランの2018年トップ100+の1位に認定

Opinionated About Dining

OADがUltra-Violet by Paul Pairetをアジアレストランの2018年トップ100+の1位に認定

AsiaNet 72634 (0450)

【ニューヨーク2018年3月13日PR Newswire=共同通信JBN】美食家向けに世界のレストラン格付けを提供する主要情報源のOpinionated About Dining(OAD)は、アジアレストランのOADトップ100+で、ポール・ペレ氏が上海で実験的に展開するUltra-Violet by Paul Pairet(ウルトラバイオレットbyポール・ペレ)を1位に選んだ。OADの多くのレビュアーから世界で最も実験的なレストランとされたUltra-Violet by Paul Pairetは、リラックスできる10の座席構成で独自の22コースのダイニング体験を提供する。

Opinionated About Diningのスティーブ・プロトニッキ氏は「ほとんどのシェフが食材を中心とする料理を重視する時代にあって、多くの人が世界で最も前衛的なダイニング体験と考えるポール・ペレ氏のレストランは、OADのレビュアーが好む料理スタイルに関係なく彼らを魅了した」と述べた。

2018年リストの2位は昨年トップだった東京の「鮨さいとう」である。「鮨さいとう」は何年もの間、OADのレビュアーが求める完璧な仕事、精巧の極み、一貫性のレベルを提供する。「鮨かねさか」で見習いをしていた齋藤氏は、完ぺきにバランスが取れた素晴らしい形のかねさか流のすしを作り出す。客の前に供されるすしは、それぞれが全く同じサイズ、形、温度になっている。

リストの3位は東京の松川シェフの紹介制限定レストランで、この店は常連客に招待されることが予約する唯一の方法である。OADのレビュアーによって東京で最高の伝統的な懐石料理店とされた「松川」は、単純だが完璧な風味を上品な日本美学と組み合わせ、最も自然な食材を名品に転換する。

OAD創設者のスティーブ・プロトニッキ氏にとって、アジアレストランのトップ100+リストで日本食レストランが多数を占めたことは驚きではない。200の有力店リストのうち140が日本の料理店で、うち97が東京にある。スティーブ・プロトニッキ氏は「日本は他の国に対し、比較的少ない人数の客に給仕するというレストラン運営のやり方で基本的な優位性を持っている」と信じている。

トップ10にリストアップされた他のレストランは日本の福岡の「天寿し京町店」、中国マカオの「Robuchon Au Dome」、東京の「傳」、香港の「Seventh Son Restaurant」、東京のすし「さわ田」、日本の京都の「吉兆」、東京の「京味」である。

このリストはOpinionated About Diningのウェブサイトで英語、中国語、オランダ語、フランス語、ドイツ語、イタリア語、日本語、ポルトガル語、スペイン語で公開されている。

▽歴史と概観

OAD(Opinionated About Dining)はスティーブ・プロトニッキ氏によって2004年に創設された。当初はプロトニッキ氏のダイニングでの発見を記述したブログだったが、プロトニッキ氏は間もなく市場にあるダイニングガイドの信頼性に不満が広がっていることに気付き、世界のダイニング文化の動向をさらに正確に捉える方法の必要性を認識した。プロトニッキ氏は2007年、OADの焦点を同氏自身の意見から、多くの人が共有できる調査結果のガイドに変更した。最初のOADはプロトニッキ氏と情熱を共にする一握りの友人だけに送られた。OADは約10年後、世界中にある1万6000超のレストランに関して世界の約5000の最も情熱的なデスティネーション・ダイナーの意見を統合する国際的な名声を持つダイニングガイドへと進化した。OADの調査と市場にある他のガイドとの大きな差異を認識しているプロトニッキ氏は、独自の共同ディナーを開始した。そこではOAD調査で将来有望とされたり、あるいはダイニングコミュニティーとメディアからもっと注目されるべきだとされたりしたシェフを対象にする。

意見は誰にでも認められているが、OADの哲学は、全ての意見は同じ扱いではないというものである。ODAは市場にある平等主義的な調査ガイドとは異なり、経験に裏付けられた意見は一層詳しい結論を生み出すと信じている。調査結果の正確性を高めるため、OADは投票パネルの経験を重視する。第1に、OADに投稿する投票者のパネルは、主に世界各国を旅行し、料理の知識があるレビュアーとして世界のトレンド状況に各自の経験を位置付けることが確実にできるよう、緩やかに管理されている。

OADはその投票プールの中で、より多くのディナー体験があれば、その意見が調査結果により強く影響するようにしている。各投票者の結果は、それぞれが訪問したレストランの量と質を考慮した独自のアルゴリズムで(他の幾つかの要因とも関連付けて)処理され、その結果として得点が付与される。その得点により、各参加者の投票が持つ結果への重さが決定される。

ジェイ・チェシェス氏は下記の通り、ウォールストリート・ジャーナルでOADの格付けシステムについて論じている。

https://www.wsj.com/articles/how-to-rank-the-restaurant-rankings-1464886410

▽スティーブ・プロトニッキ氏について

スティーブ・プロトニッキ(Steve Plotnicki)氏の食品への熱意は、同氏に本来的に備わっているものである。生粋のニューヨーカーで、精肉店の息子であるプロトニッキ氏は、1981年にProfile Recordsを共同創立する前は成功したギタリストであり、ソングライターでもあった。Run-DMCやRob Baseといったグループでの成功の後、プロトニッキ氏は音楽出版カタログを持ち続ける一方で、自分の会社を売却し、映画やテレビ、コマーシャル向けに毎年、数多くの音楽をライセンス供与している。プロトニッキ氏はBBC2で2016年に再び放送されたテレビ番組Robot Warsの使用権所有者でもある。

▽問い合わせ先

Alice Ryan

+1-646-277-7110

aliceryan12@gmail.com

ソース:Opinionated About Dining

Ultra-Violet by Paul Pairet tops Opinionated About Dining's 2018 Top 100+ Asian Restaurants List

PR72634

NEW YORK, Mar. 13, 2018 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

Opinionated About Dining (OAD), the leading source of global restaurant

rankings for devout diners, has ranked Paul Pairet's experiential Ultra-Violet

by Paul Pairet in Shanghai as the number one restaurant on the OAD Top 100+

Asian Restaurants List. Considered by many of OAD's reviewers to be the most

experiential restaurant in the world, Ultra-Violet by Paul Pairet offers diners

an exclusive 22-course dining experience within an intimate10 seat setting.

"In an era where most chefs focus on ingredient driven cuisine, Paul Pairet's

restaurant, who many consider to be the most avant-garde dining experience in

the world, captivates OAD reviewers regardless of the style of cuisine they

usually prefer." Steve Plotnicki, Opinionated About Dining

The number two spot on the 2018 list goes to Sushi Saito in Tokyo, last year's

highest ranking restaurant, which year after year delivers the flawless

execution, extreme precision and level of consistency that OAD's reviewers have

come to expect. A former apprentice at Sushi Kanesaka, Saito produces perfectly

balanced and exquisitely formed Kanesaka-style sushi, with every piece that is

placed in front of guests exactly the same size, shape and temperature.

Third on the list is Chef Matsukawa's introduction-only restaurant in Tokyo

where the only way to ensure a seat at the table is to be invited by a regular.

Considered by OAD's reviewers to be the best traditional Kaiseki restaurant in

Tokyo, Matsukawa transforms the most pristine ingredients into masterpieces by

combining simplistic yet impeccable flavors with elegant Japanese aesthetics.

It comes as little surprise to OAD founder, Steve Plotnicki, that OAD's Top

100+ Asian Restaurants List is dominated by Japanese restaurants. 140 of the

200-strong list originate from Japan with 97 of those restaurants hailing from

Tokyo. Steve Plotnicki believes "Japan has a fundamental advantage over other

countries that stems from how the restaurants are set up because they serve

smaller numbers of guests."

Other restaurants in the top 10 of this year's list include Tenzushi

Kyomachi-ten in Fukuoka, Japan, Robuchon Au Dome in Macau, China, Den in Tokyo,

Seventh Son Restaurant in Hong Kong, Sushi Sawada in Tokyo, Kitcho in Kyoto,

Japan and Kyo Aji in Tokyo.

The list will be available to read on the Opinionated About Dining website in

English, Chinese, Dutch, French, German, Italian, Japanese, Portuguese and

Spanish.

History and Overview

OAD (Opinionated About Dining) was created by Steve Plotnicki in 2004.

Originally functioning as a blog to document Steve's dining exploits, Steve

quickly identified widespread frustration with the reliability of dining guides

on the market and recognised the need for a way to more accurately capture the

movement of global dining culture. So in 2007, Steve shifted the focus of OAD

from his own opinions to the results of a survey guide that would be shaped by

many. The initial OAD survey was sent to just a handful of Steve's friends who

shared his passion. Almost a decade later, OAD has evolved into an

internationally respected dining guide brand that incorporates the opinions of

nearly 5,000 of the world's most passionate destination diners, regarding

16,000+ restaurants located throughout the world. Noticing a significant

difference in the results of OAD's survey and other guides on the market, Steve

began producing unique collaborative dinners that featured chefs identified in

the survey as either being up-and-coming or deserving of more attention from

the dining community and press.

Everyone is entitled to a have an opinion. But OAD's philosophy is that all

opinions are not equal. Unlike other more egalitarian survey guides on the

market, OAD believes that experienced opinions generate more accurate

conclusions. So to intensify the accuracy of the results of its surveys, OAD

emphasises the experience of the voting panel. First, the panel of voters that

contributes to OAD surveys is lightly curated to ensure that it consists mainly

of globetrotting, highly culinary-literate reviewers that can place their

experience within the context of global trends.

OAD ensures that within the voting pool, the more experienced the diner, the

more of an impact their opinion has on the results of the survey. Each voter's

results are run through a proprietary algorithm that takes into account the

quantity and quality of the restaurants each has visited (in conjunction with a

number of other factors), which results in them being given a score. That score

determines how much weight each participants' votes have on the results.

Jay Cheshes discusses OAD's ranking system in the Wall Street Journal here -

https://www.wsj.com/articles/how-to-rank-the-restaurant-rankings-1464886410

About Steve Plotnicki

Steve Plotnicki's passion for food has been an intrinsic part of his life. A

native New Yorker and the son of a butcher, he was a successful guitarist and

songwriter before co-founding Profile Records in 1981. In 1998, after success

with groups such as Run-DMC and Rob Base, Steve sold his company, though still

retains the music publishing catalogue and each year licenses a considerable

amount of music for films, TV & commercials. He is also the owner of the

television property, Robot Wars, which returned to the BBC2 in 2016.

Contact: Alice Ryan, +1-646-277-7110, aliceryan12@gmail.com

SOURCE: Opinionated About Dining

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