ジン-スピレーション:ワールド・ジン・デイで注目の嵐を巻き起こす3つのレシピ
ジン-スピレーション:ワールド・ジン・デイで注目の嵐を巻き起こす3つのレシピ
AsiaNet 73796
ロンドン、2018年6月4日/PRニュースワイヤー/ --
セイボリーツイスト?アルコール度数低め?フレーバー付きのジン?ジンのエクスパートで優れたバーテンダーのTristan Stephensonがタンカレーとタイアップし、6月9日にあなたのグラスの氷に注ぐカクテルを模索しました
ワールド・ジン・デイがすぐそこに迫る中、世界中のジンのファンたちは、この代表的なスピリットの新しく刺激的な方法を求めにくるはずです。このイベントを盛り上げるため、ジンの専門家で有名なバーテンダーでもあるTristan Stephensonは今ジンで最もクールなトレンドとされる低アルコールのジンカクテル、フレーバー付きのジン、そしてセイボリーツイストを加えたジンカクテルの3つについて探求しました。
(写真:
https://mma.prnewswire.com/media/699060/WGD_2018___Gin_and_Juice.jpg )
(写真:
https://mma.prnewswire.com/media/699061/WGD_2018___Queen_Bee.jpg )
『The Curious Bartender』シリーズの著者で象徴的なビクトリアン様式をテーマにしたカクテルバー「The Worship Street Whistling Shop」のオーナーでもあるTristanは、「ジンの世界は新たに出現するトレンドによって常に変化しています。ジンは汎用性の高い豊かなスピリットで、常に新鮮で刺激的な飲み方を楽しめます。そうした試みがいつでもどこでも行われており、楽しみ方は自分次第です」と言います。
Tristanは、バーテンダーのお気に入り[1]のタンカレーをスピリットに使用し、これらの新たなトレンドに注目して3つのオリジナルカクテルを作る様子を6月9日のワールド・ジン・デイに間に合うように撮影されました。これらのレシピは手早く簡単にできるため、自宅で作ることが可能です。彼の作る様子はこのリンクから閲覧できます:http://bit.ly/TanquerayWorldGinDay
Tristanが選ぶ上位3つのトレンド
1.低アルコールのジンカクテル
「人は量ではなく質を重視して飲む必要があります。私のバーでも低アルコールカクテルのニーズは増えています」と、Tristanは言います。
「だからリラックスしたブランチでも夕食後にクラッシックなカクテルを作りたいときでも、レモンの皮のフレーバーとハニーの優しい香りのあるこの低アルコール度数ジンカクテル Queen Beeは、友人と楽しむカクテルとして最適です。」
2.フレーバー付きのジン
Tristanは、「ここ数年フレーバー付きのジンに真のブームが到来しています。人々は新たなフレーバーの組み合わせを求めて様々な試みを行っています。」と言います。
「私が実験に使うのは、新しいフレーバーの素晴らしいジン、タンカレーFlor de Sevillaです。ジュニパーのフレーバーにセビリアオレンジの柑橘系フレーバーが加わったこのジンは、クラシックなジンのレシピのツイストに使うと最高です。」
3.セイボリーツイストを加えたジンカクテル
「仕事で出張することが多くありますが、最近ますます見かけるようになったのは、シェフとバーテンダーが密接にコラボし、食材や技術を共有することです。その結果、世界中のドリンクメニューにはセイボリースタイルのカクテルが多く見られるようになりました。」とTristanは言います。
「ジンカクテルにセイボリーツイストを加える簡単な方法は、ハーブをガーニッシュに使用することです。私のお気に入りの1つはタラゴンで、G & T -タンカレークーラーのツイストにもよく合います。」
Tristanのワールド・ジン・デイのレシピ
低アルコールジンカクテル - Queen Bee
25ml – タンカレー London Dry
10ml – ハニーウォーター
15ml – 生のレモンジュース
つぎ足し用のソーダ水
飾り用 - 生のタイム
グラス: ハイボール用
作り方:
ハイボール用グラスにキューブアイスを入れます。
タンカレー London Dry 、レモンジュース、ハニーウォーターを入れて混ぜます。
ハイボール用グラスに氷をつぎ足します。
生のタイムの小枝をグラスに入れ、ソーダ水を足し、もう一度かき混ぜてから提供します。
(1杯あたりのアルコール量8g)
フレーバー付きのジンカクテル – ジン & ジュース
50ml – タンカレー Flor De Sevilla
35ml – ピンクグレープフルーツジュース
25ml – 冷たいブレクファストティー
15ml – シュガーシロップ
飾り用 - オレンジの皮一切れ
グラス: Nick and Nora またはクーペグラス
作り方:
タンカレー Flor De Sevilla、ピンクグレープフルーツジュース、冷たいティー、シュガーシロップをシェイクします。
カクテルの上からオレンジの皮を絞り、最後にグラスに入れて提供します。
(1杯あたりのアルコール量16g)
セイボリーツイストのジンカクテル- タンカレークーラー
35ml – タンカレー No. 10
35ml – 白のベルモット酒
キュウリ風味のトニックウォーター
タラゴンの小枝
グラス: コパ
作り方:
コパグラスに氷を入れます。
タンカレー No. 10 ベルモット酒にタンカレー No. 10 を加えます。
キュウリ風味のトニックウォーター を足します。
タラゴンの小枝を飾り、混ぜます。
氷を足して提供します。
(1杯あたりのアルコール量18g)
[1] The Bartenders' Choice - ドリンクス・インターナショナル・ブランド・レポート (2018)
ソース: タンカレー
(日本語リリース:クライアント提供)
Gin-spiration: These Recipes Will Have You Mixing Up a Storm on World Gin Day
PR73796
LONDON, June 4, 2018 /PRNewswire=KYODO JBN/ --
Savoury twist? Lower alcohol? Flavoured gin? Gin expert and elite
mixologist Tristan Stephenson has teamed up with Tanqueray to explore what you
should pour over ice on June 9
With World Gin Day around the corner, gin enthusiasts around the world will
be exploring new and exciting ways to savour this classic of the spirits world.
To celebrate the occasion, gin expert and leading bartender, Tristan
Stephenson, has explored three of the coolest trends in gin right now - low
alcohol gin cocktails, flavoured gin, and gin cocktails with a savoury twist.
(Photo: https://mma.prnewswire.com/media/699060/WGD_2018___Gin_and_Juice.jpg )
(Photo: https://mma.prnewswire.com/media/699061/WGD_2018___Queen_Bee.jpg )
Tristan, author of The Curious Bartender series of books and owner of the
iconic Victorian-themed cocktail bar The Worship Street Whistling Shop, said:
"The gin world is changing constantly with new trends popping up all the time.
Gin is such a vibrant and versatile spirit - there are always fresh and
exciting ways to enjoy it. There's a whole world of experimentation going on
and it's up to the (g) individual to decide how they enjoy it best!"
Tristan was filmed creating three exclusive cocktails focused on these
emerging trends using bartenders' favourite[1] Tanqueray as his spirit of
choice, just in time for World Gin Day on June 9. These recipes are quick and
easy and can be made at home and you can watch him by clicking here:
http://bit.ly/TanquerayWorldGinDay
Tristan's top three trends
1) Low alcohol gin cocktails
"People are on a mission to drink better rather than more and in my bars I
have seen a rise in the demand for lower alcohol cocktails," Tristan said.
"So whether it's for a relaxed brunch or you want to create a classic
after-dinner drink this low ABV gin serve, the Queen Bee, with zesty lemon
flavours and honey notes, is the perfect cocktail to enjoy with friends."
2. Flavoured gin
Tristan said, "There has been a real boom in flavoured gins in recent years
as people experiment and search for new flavour combinations.
"A wonderful new flavoured gin that I love experimenting with is Tanqueray
Flor de Sevilla. It's a gin where the predominant favours of juniper are
complemented with the citrusy flavours of Seville oranges - brilliant to use
for a twist on a classic gin recipe. If you are looking for a perfectly
balanced gin cocktail that is just right for summer, then have a go at making
my Gin and Juice recipe."
3. Gin cocktails with a savoury twist
"I travel a lot in my job and one of the things I am seeing more and more
around the world is chefs and bartenders working closer together - whether
that's sharing ingredients or techniques. The result has been a rise in savoury
style cocktails popping up on drinks menus across the globe," said Tristan.
"An easy way to give your gin cocktail a savoury twist is to use herbs as a
garnish. One of my favourites is tarragon which really works well in my twist
on a G & T - the Tanqueray Cooler."
Tristan's recipes for World Gin Day
Low alcohol gin cocktail - Queen Bee
25ml Tanqueray London Dry
10ml Honey water
15ml Fresh lemon juice
Top up Soda Water
Garnish with fresh thyme
Glassware: highball
Method:
Fill highball glass with cubed ice.
Pour in Tanqueray London Dry, lemon juice and honey water and stir.
Top-up the highball glass with more ice.
Add a fresh thyme sprig into the glass and then top-up with soda water and
give the cocktail more one stir before serving.
(8g of alcohol per serve)
Flavoured gin cocktail - Gin & Juice
50ml Tanqueray Flor De Sevilla
35ml Pink grapefruit juice
25ml Cold breakfast tea
15ml Sugar syrup
Garnish with a strip of orange zest
Glassware: Nick and Nora or coupe glass
Method:
Shake together Tanqueray Flor De Sevilla, grapefruit juice, cold tea and
sugar syrup.
Squeeze the orange zest over the cocktail and finally drop into the glass
and serve.
(16g of alcohol per serve)
Gin cocktail with a savoury twist - Tanqueray Cooler
35ml Tanqueray No. Ten
35ml White vermouth
Cucumber tonic water
Sprigs of Tarragon
Glassware: Copa
Method:
Fill a copa glass with ice.
Add Tanqueray No. Ten and vermouth.
Top up with cucumber tonic water.
Garnish with sprigs of fresh tarragon and stir.
Top-up with more ice and serve.
(18g of alcohol per serve)
[1] The Bartenders' Choice - Drinks International Brands Report (2018)
SOURCE: Tanqueray
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