Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Bourbonを3年ぶりに発売

Michter's Distillery

Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Bourbonを3年ぶりに発売

AsiaNet 74817 (1437)

【ルイビル(米ケンタッキー州)2018年8月22日PR Newswire=共同通信JBN】米ケンタッキー州ルイビルのMichter's Distilleryは、2018年瓶詰めの斬新なUS*1 Toasted Barrel Finish Bourbonを限定発売する。このユニークな製品の発売はBourbon Heritage Monthの9月に合わせた。Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Bourbon(ミクターズ・ユーエスワン・トースティッド・バレルフィニッシュ・バーボン)は前回、2015年に発売された。

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3年間の中断はMichter'sのウイスキー供給不足による。Michter'sのジョーゼフ・J・マグリオッコ社長は「需要を賄えるだけのウイスキーがなく、割り当てにする必要がある。この商品状況からこの発売をどうするか協議した。最終的に、強く要求する上得意顧客のためにToasted Barrel Finish Bourbonを少しばかり生産することを決めた」と語った。

2014年秋に大きな喝采を受けて登場したMichter's US*1 Toasted Barrel Finish Bourbonは革新的なウイスキーだ。Michter's US*1 Kentucky Straight Bourbonで作り、第2の特注の樽で一定期間さらに熟成する。この第2の樽は18カ月空気乾燥した木材で作られ、トーストする(焦がす)が黒焦げにはしない。Michter'sのマスターオブマチュレーション(熟成責任者)アンドレア・ウィルソン氏は「当社のUS*1 Bourbonの特徴が、特別仕様に合わせてうまくトーストされた樽での余分な時間にどのように変化できるかは、驚くほどだ」と評した。Michter'sのディスティラーのダン・マキー氏は「Toasted Bourbonをいつ復活させるのかと聞かれないテイスティングはこれまで覚えがない」と述べた。

Michter's Toasted Barrel Bourbonは、販売中のUS*1 Small Batch Bourbonとちょうど同じ91.4度(アルコール度45.7%)で瓶詰めされる。米国内での希望小売価格は750ミリリットル瓶で60ドル。Michter's販売代理店からの出荷は2018年9月に始まる。

Michter's Distilleryは、米国ウイスキー産業の中心地であるケンタッキー州ルイビルのシブリー地区にあり、ケンタッキー州スプリングフィールドの145エーカーの所有地でウイスキー製造用に非遺伝子組み換え(非GMO)の自社産グレーンを栽培している。Michter'sは高評価の限定生産ウイスキーを製造している。スモールバッチ(少ロット多種生産)バーボン、シングルバレル・バーボン、シングルバレル・ライ、スモールバッチ・アメリカンウイスキーで名高い。詳細は次を参照:

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▽問い合わせ先

Joseph J. Magliocco

+1-502-774-2300 x580

jmagliocco@michters.com

ソース:Michter's Distillery

First Release of Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Bourbon in Three Years

PR74817

LOUISVILLE, Kentucky, Aug. 22, 2018 /PRNewswire=KYODO JBN/--

Michter's Distillery, based in Louisville, Kentucky, is releasing the 2018

bottling of its innovative US*1 Toasted Barrel Finish Bourbon on a limited

basis. The September timing of this unique offering coincides with Bourbon

Heritage Month. Michter's US*1 Toasted Barrel Finish Bourbon was last released

in 2015.

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The three-year hiatus has been due to the whiskey shortages that Michter's has

been experiencing. "We need to allocate our whiskeys because we just don't have

enough to meet demand," said Joseph J. Magliocco, Michter's President. "Because

of the goods situation we debated whether to do this release. In the end we

made the decision to make some Toasted Barrel Finish Bourbon for our loyal

customers who have been clamoring for it."

Introduced to great acclaim in the fall of 2014, Michter's US*1 Toasted Barrel

Finish Bourbon is a groundbreaking whiskey. It is made by taking Michter's US*1

Kentucky Straight Bourbon and then aging it for an additional period in a

second custom made barrel. This second barrel is assembled from 18-month air

dried wood and then toasted, but not charred. Michter's Master of Maturation

Andrea Wilson observed, "It's remarkable how the character of our US*1 Bourbon

can be transformed by some extra time in a barrel skillfully toasted to our

particular specifications." Michter's Distiller Dan McKee commented, "I can't

remember the last tasting I led where someone didn't ask me when we're bringing

back the Toasted Bourbon."

Michter's Toasted Barrel Bourbon is bottled at 91.4 proof (45.7% alcohol by

volume), the exact same proof as Michter's ongoing US*1 Small Batch Bourbon

offering. The suggested retail price is $60 per 750 ml bottle in the United

States. Shipping from Michter's distributors will begin in September 2018.

Michter's Distillery is located in the Shively section of Louisville, Kentucky,

the heart of the American whiskey industry, and it has a 145-acre property in

Springfield, Kentucky where it is farming its own non-GMO estate grown grain

for whiskey making.  Michter's makes highly acclaimed, limited production

whiskeys. It is renowned for its small batch bourbon, single barrel bourbon,

single barrel rye, and small batch American whiskey. For more information,

please visit www.michters.com (

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).

Contact:

Joseph J. Magliocco

+1-502-774-2300 x580

jmagliocco@michters.com

SOURCE: Michter's Distillery  

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