ディアジオ・リザーブがアイルランドのシェフを新たな世界的食の権威者に

ディアジオ・リザーブ(Diageo Reserve)

ディアジオ・リザーブがアイルランドのシェフを新たな世界的食の権威者に

AsiaNet 75361 (1682)

【ロンドン2018年9月26日PR Newswire=共同通信JBN】

*マーク・モリアーティ氏が初のDiageo Reserve Global Gastronomerに

ディアジオの高級酒ポートフォリオ、ディアジオ・リザーブ(Diageo Reserve)は26日、事業内に食の提言の役割-Global Gastronomer-を新設すると発表した。

(Photo: https://mma.prnewswire.com/media/748442/Mark_Moriarty.jpg )

業界初のこの任務は食と料理文化のディアジオの世界的権威となり、より幅広い食の機会とジョニーウォーカー・スコッチウイスキー、サカパ(Zacapa)ラム、シングルトン(The Singleton)、カーデュ(Cardhu)、タリスカー(Talisker)などのモルツのような世界で最も愛好されるブランドの一部を含むリザーブ・スピリッツ(注1)の意味のあるつながりを生み出す役割を担う。

これはディアジオの食へのコミットメント強化を示す。ディアジオは今年初め、世界中の食と酒の愛好者のためのすばらしい味覚体験でディアジオのスピリッツが中心にあるIMGのテイストフェスティバルズ(Taste Festivals)との国際的な提携を発表して、この関係は始まった。

初のGlobal Gastronomerとして登場するのは、アイルランドの受賞歴のあるシェフで事業主のマーク・モリアーティ氏。彼は2015年、伝統ベースでシンプルながら大胆な料理法で審査員らをうならせてSan Pellegrino World Young Chef of the Yearに選ばれ、一躍有名になった。

モリアーティ氏はそれ以来、極上の食事の技法とシンガポール、モスクワ、ケープタウン、ロンドンなど世界で最も進歩的な都市での劇場エンターテイメントを組み合わせた革新的なポップアップ料理法のコンセプトで食のストーリーテリングと風味の専門家として国際的評価を獲得した。

スコッチのグローバルカテゴリー・ディレクターでリザーブのマネージングディレクター、クリスティナ・ディエズハンディーノ氏は任命発表に当たり「当社は昨年、バーへの提言と酒類戦略専門家としてのGlobal Cocktailianの新設を発表、この役割はぜいたくな体験をだれにも手ごろに入手可能で希望できるようにするというビジョンの実現に役立ち、大成功だった。風味とスピリッツがいかに食の機会を高められるかに魅了された人々が増えており、食と酒の文化が変わりつつあると認識している。当社の新たなGlobal Gastronomerはこの動きに命を吹き込み、風味の可能性を最大化して世界がこれまで経験したことのないような信じがたい味覚体験を生み出すために調和して作用する食と酒の機会の新時代を告げる」と語った。

さらに「マーク・モリアーティほどわが業界のこの地位の先駆者としてふさわしい人物は他にいない。彼は料理の探求者、成功した事業主、酒のファンとして、Global Gastronomerの可能性を開拓し、当社の商業的発展と革新の潮流を支えるのに完全に適した総合的な能力を持っている」と述べた。

マーク・モリアーティ氏は新たな役割について「初のDiageo Reserve Global Gastronomerになることはすばらしい機会だ。食を通じてこれらの革命的ブランドを生み出し、消費者にとって信じがたい味覚体験を作り出し、料理の時間を最大化する方法としてのすばらしいカクテルを勧めるために、ディアジオ・リザーブの集団や他の業界のソートリーダーらとともに働くのが待ちきれない」と語った。

ディアジオ・リザーブは世界のぜいたくな機会に焦点を当て、強固な遺産、職人芸と正統性で築かれたブランドを1つにしている。その受賞歴のあるポートフォリオにはジョニーウォーカー・スコッチウイスキー、シロック(Ciroc)ウォッカ、ドンフリオ(Don Julio)テキーラ、ブレット(Bulleit)バーボン、タンカレーナンバーテン(Tanqueray No. Ten)ジン、ケテルワン(Ketel One vodka)ウォッカ、サカパ(Zacapa)ラムやシングルモルトの高級コレクションがある。

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(注1)世界の最高級バーのバーテンダーらの投票に基づくDrinks International Brands Reportで、ディアジオ・リザーブは3年連続でスピリッツブランドの最優良コレクションになっている。

ソース:Diageo Reserve

Diageo Reserve Appoints Award-Winning Irish Chef as New Global Food Authority

PR75361

LONDON, September 26, 2018, /PRNewswire=KYODO JBN/--

Mark Moriarty is named as the inaugural Diageo Reserve Global Gastronomer

Diageo Reserve, the luxury portfolio of Diageo, has today announced the

creation of a new food advocacy role within the business - the Global

Gastronomer.

     (Photo: https://mma.prnewswire.com/media/748442/Mark_Moriarty.jpg )

The first of its kind in the industry, the position will become Diageo's global

authority on food and gastronomy culture, tasked with forging a more meaningful

connection between the wider food occasion and the Reserve spirits portfolio,

which includes some of the world's best loved brands like Johnnie Walker Scotch

Whisky, Zacapa rum, and Malts such as The Singleton, Cardhu and Talisker[1].

It signals a further commitment from Diageo to food, a relationship which was

ignited earlier this year with the announcement of the business' international

partnership with IMG's Taste Festivals, fantastic taste experiences around the

world for food and drink aficionados, with Diageo spirits at the core.

Stepping up to the plate as the inaugural Global Gastronomer is award-winning

Irish Chef and business owner, Mark Moriarty, who shot to prominence in 2015

when he was crowned the San Pellegrino World Young Chef of the Year after

impressing judges with his classically-based, simple, yet confident, cooking

style.

Mark has since earned an international reputation as a specialist in food

storytelling and an expert flavourist through his innovative pop-up cookery

concept, which combines the art of fine dining with theatrical entertainment in

some of the world's most progressive cities, including Singapore, Moscow, Cape

Town and London.

Announcing the new appointment, Cristina Diezhandino, Global Category Director

Scotch and Managing Director Reserve, said: "Last year we revealed a new Global

Cocktailian role as our bar advocacy and drinks strategies expert; a position

which has been a great success in helping us to achieve our vision of making

luxury experiences available, accessible and aspirational to everyone.

"We recognise that food and drink culture is changing as more people become

fascinated with flavour and how spirits can enhance the food occasion. Our new

Global Gastronomer brings this movement to life and heralds the new age of the

food and drink occasion, one which sees them working in unison to maximise

flavour potential and create incredible taste experiences like the world has

never seen before.

"There is no person more suited to pioneer this position in our industry than

Mark Moriarty, who, as a culinary explorer, successful business owner and a

drinks enthusiast, has a skillset which lends itself perfectly to unlocking the

potential of the Global Gastronomer and supporting our wider commercial

development and innovation streams."

Speaking on his new role, Mark Moriarty said: "Becoming the first Diageo

Reserve Global Gastronomer is a fantastic opportunity. I can't wait to work

alongside the Diageo Reserve community and other industry thought-leaders to

bring these revolutionary brands to life through food - ultimately creating

some incredible taste experience for consumers and encouraging them to see a

great cocktail as a way of maximising the culinary moment."

Diageo Reserve focuses on the global luxury opportunity and brings together

brands built on strong legacy, craftsmanship and authenticity. Its

award-winning portfolio includes Johnnie Walker Scotch Whisky, Ciroc vodka, Don

Julio tequila, Bulleit bourbon, Tanqueray No. Ten gin, Ketel One vodka, Zacapa

rum, and a fine collection of Single Malts.

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[] For the third year running, Diageo Reserve is the best-performing collection

of spirit brands in the Drinks International Brands Report, as voted by

bartenders from the world's best bars.

SOURCE: Diageo Reserve

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