パンダ・アジア美食祭で成都がその食文化を強調

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パンダ・アジア美食祭で成都がその食文化を強調

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【成都(中国)2019年5月16日新華社=共同通信JBN】5月15日に北京で行われたConference of Dialogue of Asian Civilizations(アジア文明対話大会、CDAC)の一環として、Chengdu Panda Asian Food Festival(成都パンダ・アジア美食祭、CPAFF)が中国南西部にある四川省の省都で開催された。このイベントは5月15日に始まり、5月22日に閉幕する。イベント(https://foodfestival.gochengdu.cn/ )の公式ウェブサイトはgochengdu.cnが制作・運用している。

CPAFFの開会式は5月16日朝に成都博物館で開催され、ミシュランの星を獲得、ならびにブラックパールレストランに掲載の名人シェフ、アジアのユネスコ(UNESCO)美食都市とスローフードシェフズ・アライアンスの代表者、中国の各料理の有名シェフが参加した。

8日間の華やかな美食祭はフォーラム、食体験、食文化がテーマの展示会、シェフの交流ミーティング、アジアの異なる国と地域を特集する1日など、多様な国際的かつ文化的なイベントで構成されている。

CPAFFの最も重要なサブイベントの1つであるAsian Hot Pot Festival(アジア鍋祭)は鍋の具と調理器具の展示会、鍋産業のサミットフォーラム、Jinhuo賞授賞式、創造的な鍋料理をテーマにしたフェアが呼び物だ。

Asian Food Tasting Spree(アジアの食の味見三昧)は成都市内の数千ものケータリングビジネスが共同で開催する。地元住民と旅行者はゲームに参加し、レストランから提供される割引や特別優待を獲得できる。

それに加え、100以上の日本料理、韓国料理、タイ料理、その他のアジアのごちそうを扱う専門レストランが、この祭りの期間中に看板料理を提供する。

成都とアジア諸国の相互理解と友好的な交流を進めるため、「TASTE OF ASIA」Food, Culture and Tourism Themed Dayの期間中に、アジアの国と地域の異なる食、文化、観光資源を連日特集するテーマ・イベントが5月15日から21日まで毎日開催される。

China Cuisine Association(中国料理協会)がまとめた調査によると、四川料理は海外で最も人気のある中国料理の1つである。現在、成都は世界の重要な文化都市、そして美食の国際都市になるために自らを構築する取り組みを強化している。成都は2020年までに、伝統的ならびに革新的な料理と共に、シェフの研修においても国際的な中心になることを目指している。

成都の飲食品サービス分野の年間収益は、2020年までに1100億元(160億4000万ドル)に達すると予想されている。現在、10万軒以上のレストランが成都を本拠にしている。

さらに詳しい情報はhttps://foodfestival.gochengdu.cn/ を参照。

ソース:gochengdu.cn

画像添付リンク:

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(写真説明:成都パンダ・アジア美食祭の開会式)

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(写真説明:成都パンダ・アジア美食祭の開会式での来賓たち)

Chengdu Highlight Its Cuisine Culture at Panda Asian Food Festival

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CHENGDU, China, May 16, 2019 /Xinhua=KYODO JBN/--

As part of the Conference on Dialogue of Asian Civilizations (CDAC), which was

open on May 15 in Beijing, the Chengdu Panda Asian Food Festival (CPAFF) was

staged in the capital city of Southwest China’s Sichuan Province. The event

kicked off on May 15 and will last till May 22. The official website of the event

https://foodfestival.gochengdu.cn/, produced and operated by gochengdu.cn.

The opening ceremony of the CPAFF was held at the Chengdu Museum on the morning

of May 16, with the attendance of master chefs of Michelin-starred and Black

Pearl restaurants, representatives from the UNESCO cities of gastronomy in Asia

and Slow Food Chefs Alliance, as well as famous chefs of different cuisines in China.

The 8-day grand gastronomic Festival consists of a variety of international and

cultural events and activities for mass participation, including forums, food

experiences, cuisine culture-themed exhibitions and meetings for exchange among

chefs, as well as days of different countries and regions in Asia.

The Asian Hot Pot Festival, one of the important sub-events during the CPAFF,

features an exhibition of hot pot ingredients and cooking supplies, a summit

forum on the hot pot industry, an award ceremony for the Jinhuo Award, and a

creative hot pot-themed fair.

The Asian Food Tasting Spree will be held jointly by thousands of catering

businesses in the city. Local residents and tourists can participate in games

to win discounts and special offers provided by the restaurants.

In addition, more than 100 restaurants specializing in Japanese, Korean or

Thai food, as well as other Asian delicacies, will offer their signature dishes

during the Festival.

Aimed to further the mutual understanding and friendly exchanges between

Chengdu and Asian countries and regions, during the "TASTE OF ASIA" Food,

Culture and Tourism Themed Day, a theme event is held every day between

May 15 and 21, with its daily focus on different food, culture and tourist resources

of the Asian countries and regions.

According to a survey organized by the China Cuisine Association, Sichuan food

is one of the most popular Chinese cuisines overseas. At present, Chengdu is

stepping up its efforts to build itself into an important city of culture in the world,

and an international city of gastronomy. The city aims to be an international center

for traditional and innovative cuisines as well as chef training by 2020.

Chengdu's annual revenue from the food and beverage service sector is projected

to reach 110 billion yuan ($16.04 billion) by the year. Currently, it is home

to more than 100,000 restaurants.

For more details, please visit https://foodfestival.gochengdu.cn/

Source: gochengdu.cn

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成都パンダ・アジア美食祭の開会式

成都パンダ・アジア美食祭の開会式での来賓たち

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