古書が神父らを鼓舞し、グリムベルゲンビールのための新たな修道院醸造所でビール醸造を復活させる

グリムベルゲンビール

古書が神父らを鼓舞し、グリムベルゲンビールのための新たな修道院醸造所でビール醸造を復活させる

AsiaNet 78871(0919)

【グリムベルゲン(ベルギー)2019年5月22日PR Newswire=共同通信JBN】

*何世紀にもわたるビール醸造で知られるグリムベルゲン修道院(Grimbergen Abbey)で新しいマイクロブルワリー(地ビール醸造所)を計画

*古書がマイクロブルワリーの新しいビールにインスピレーションを提供

*カレル神父が、正規の醸造訓練と何世代にもわたる修道院のビール作り知識を組み合わせる最初の神父となる

受賞歴があり芳醇なベルギービールとして知られるグリムベルゲン(Grimbergen)は、ブリュッセル近郊のグリムベルゲン修道院の壁の内側に新しいマイクロブルワリーを建設する許可を得たと発表した。このマイクロブルワリーは、醸造を、始めた当初の場所に戻し、修道院ライブラリー収蔵の古書から得た伝統的な醸造法と現代の革新的な技法を組み合わせてプレミアムビールの限定版を作ることになる。

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/891140/Grimbergen_Beer.jpg

これら中世の書籍は、修道院の幅広い蔵書の中で何世紀も生き延びてきたもので、神父らは最近これらの本のページをより詳しく探求し、これまで歴史的に失われていた醸造技術を再発見した。グリムベルゲンは、マイクロブルワリーでこの情報を活用してこれまで知られたことのないテイストのユニークかつ特別のビールを創出することを計画している。

古書は12世紀にまでさかのぼるもので、そのページの内容は過去にグリムベルゲンビールが醸造された方法について興味深い詳細を明らかにしている。この古書コレクションはかつて修道院を破壊した3回の火災を生き延びた。フランス革命期の1798年に起きた3度目の火災は危うくこのコレクションを完全に壊滅させそうになったが、これら古書はグリムベルゲン修道院の神父たちの信じられないほどの勇敢さと知恵のおかげで救出された。修道院が放火され、3回目の破壊に見舞われる前に、神父たちは図書館の壁に穴を開け、ひそかに約300冊の本を運び出したのだ。

グリムベルゲンの神父たちはまた、醸造を、それを開始した場所に戻すというビジョンを実現するのに重要な役割を演じた。彼らは副修道院長のカレル・スタウテマス神父をこのマイクロブルワリーに関与するよう選定した。カレル神父は、日常生活に加え正規の醸造訓練を受けるという追加の役割を果たすことになった。これによりカレル神父は、何世紀にもわたる修道院の醸造遺産と現代の技術を組み合わせ、彼以前の神父たちの世代の遺産を継続することが可能となった。

グリムベルゲン修道院での立ち上げ式でカレル神父は次のように語った。「ビールは常に修道院の生活の一部であり、われわれは今日持っているビールを誇りに思う。われわれはこれらの古文書のページの中で過去の醸造の伝統についてより多く読むことを本当に楽しんだ。われわれはラテン語や古オランダ語で書かれた本をめくるのに何時間も費やし、過去の世紀に醸造されたビールの成分リスト、使用されたホップ、樽や瓶の種類やさらには何世紀も前に製造された実際のビールのリストさえも発見した。この新しい知識はわれわれの醸造遺産に追加され、私はこれを自分の訓練と組み合わせることでグリムベルゲン修道院での醸造を復活させることを本当に楽しみにしている。われわれはこれらの本のいまだ発見されていない秘密をもっと学ぶためにさらに研究を続ける意向だ」

カレル神父と修道院の神父たちは、マイクロブルワリーを実現するのに深く関与してきたマルクアントワーヌ・ソション主任醸造人をサポートする。マルクアントワーヌ氏は次のように述べた。「このマイクロブルワリーは、われわれが現代の独創的な方法と昔のグリムベルゲンの醸造遺産を組み合わせるための場所となろう。われわれは、これらの本を活用して中世の技法と成分を復活させ、ブロンド(Blonde)、ブランシュ(Blanche)、ドゥーブルアンブレ(Double-Ambree)など既存のグリムベルゲンビールの優れた製品とフレーバーを完全に補完する新しいビールを生み出すことに興奮している」

新たなブルワリー(ビール醸造所)が発表された修道院のイベントで、グリムベルゲンは新しい限定版のグリムベルゲン・トリプル・ダベイ(Grimbergen Triple D'Abbaye)を発表した。これは新しいマイクロブルワリーで提供されるビールの種類の一例である。新しい限定版ビールは、ウイスキー樽で5カ月間熟成されるが、これは1500年代にベルギービールを醸造するのに使用された手法と同様の手法である。

グリムベルゲンは2020年後半に、マイクロブルワリーを一般に公開する予定である。醸造所には、グリムベルゲンの豊かな遺産に没入できる機会をビジターに提供するビジターセンターも含まれる。施設内のバーやレストランは、ビジターに芳醇なビールを堪能したり、地元料理と組み合わせたりする機会を提供することになろう。

グリムベルゲンの醸造遺産や新しい修道院マイクロブルワリーに関するビデオを見るには、http://bit.ly/grimbergenmb を参照。

ソース:Grimbergen Beer

Ancient Books Inspire Fathers to Revive Beer Brewing in New Abbey Microbrewery for Grimbergen Beer

PR78871

GRIMBERGEN, Belgium, May 22, 2019 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

- New microbrewery planned at Grimbergen Abbey, known for its centuries of

beer-making

- Ancient books will provide inspiration for microbrewery's new beers

- Father Karel to become first Father to combine formal brewing training with

generations of Abbey beer-making knowledge

Grimbergen, known for its award-winning and sensorial Belgian beers, has

revealed it has received the permits to build a new microbrewery inside the

walls of Grimbergen Abbey near Brussels. The microbrewery will bring brewing

back to where it started and will combine brewing traditions from ancient books

from the abbey's library with modern and innovative techniques to craft

limited-edition batches of premium beers.

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/891140/Grimbergen_Beer.jpg

The medieval books have lived in the abbey's extensive library for centuries

and the Fathers have recently delved deeper into their pages to uncover brewing

techniques that have until now been lost to history. Grimbergen plans to use

this information in its microbrewery to create unique and exceptional beers

with never before known tastes.

The books date from as far back as the 12th Century and their pages reveal

fascinating details on how Grimbergen beers were brewed in the past.

The collection has survived the three fires that have destroyed the Abbey.

The third fire in 1798 during the French Revolution threatened to completely

destroy the collection, but the books were saved thanks to the incredible

bravery and ingenuity of the Grimbergen Abbey Fathers. They knocked a hole in

the library wall and secretly removed around 300 books before the abbey was set

on fire and destroyed for the third time.

The Fathers of Grimbergen have also played a pivotal role in realising the

vision of bringing brewing back to where it started. They've chosen Father

Karel Stautemas, the subprior at the abbey to become involved in the

microbrewery. He is set to take on an additional role to his usual day-to-day

life by undertaking formal brewing training. This will allow him to combine the

centuries of brewing heritage at the abbey with modern techniques to continue

the legacy of generations of Fathers before him.

Speaking at a launch event at Grimbergen Abbey, Father Karel said: "Beer has

always been part of life in the abbey and we are proud of the beers we have

today. We've really enjoyed reading more about past brewing traditions in the

pages of these ancient texts. We've spent hours leafing through the books,

which are written in Latin and Old Dutch, and have discovered ingredient lists

for beers brewed in previous centuries, the hops used, the types of barrels and

bottles, and even a list of the actual beers produced centuries ago. This new

knowledge adds to our brewing heritage and I'm really looking forward to

combining this with my training to revive brewing at Grimbergen Abbey. We will

continue to study further to learn more of the book's undiscovered secrets."

Father Karel and the Fathers of the abbey will support Head Brewer Marc-Antoine

Sochon, who has been heavily involved in making the microbrewery a reality.

Marc-Antoine said: "The microbrewery will be a place for us to combine modern,

inventive methods with the ancient Grimbergen brewing heritage. We're excited

to use these books to bring back the medieval techniques and ingredients to

create new beers that perfectly complement the excellent offering and flavours

of the existing Grimbergen beers, such as Blonde, Blanche and Double-Ambrée."

At the abbey event where the new brewery was announced, Grimbergen unveiled a

new limited-edition Grimbergen Triple D'Abbaye, which is an example of the types of

brews that will be offered at the new microbrewery. The new limited-edition beer

has been aged in whiskey barrels for five months, a technique similar to those

used to brew Belgians beer back in the 1500s.

Grimbergen plans to open its microbrewery to the public in late 2020. It will

also include a visitor centre that will give the visitors the opportunity to

immerse themselves in the rich heritage of Grimbergen. The on-site bar and

restaurant will give visitors the opportunity to savour the rich brews and pair

them with local cuisine.

To watch a video about the brewing heritage of Grimbergen and the new abbey

microbrewery, please visit http://bit.ly/grimbergenmb.

Source: Grimbergen Beer

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