東坡漬物が健康に良い食品として世界中で求められる

中国眉山市人民政府(The People's Government of MeiShan)

東坡漬物が健康に良い食品として世界中で求められる

AsiaNet 81512 (2224)

【成都(中国)2019年11月11日新華社=共同通信JBN】第17回China Food Safety Annual Conference(中国食品安全性年次会議)と第11回China Pickles Food International Expo(中国漬物国際博覧会)が11月13日から17日まで、中国四川省眉山市の東坡区で開催される。「Healthy Food, Shared Worldwide(健康に良い食品、世界で共有)」をテーマに眉山市人民政府が主催するこの博覧会は、控えめな塩辛さで歯応えの良い前菜で国内外の美食家に人気の東坡漬物を中心としている。

この会議は約400の出展者を参加するよう招き、韓国、日本、ロシアなどから68の国際的な参加者を含む。イベント期間中、約1600人の国内外の政界来賓、専門学者、団体および商工会の責任者、投資家、出展者が参加する。

後援者によれば、このイベントは呼び物となる一連の活動を組み込む予定で、この中には、第17回China Food Safety Summit(中国食品安全性サミット)、Pickled Food International Cooperation Summit Dialogue(漬物国際協力サミット対談)、海外と国内の漬物食品の販売展示、「A Taste of Meishan」 Food Industry Production and Sales Meeting(「眉山の味」食品産業生産・販売会議)、JDオンライン/オフライン「China Pickled Food International Expo(中国漬物国際博覧会)」、「International Pickle + Pickling Jar」Making Competition(「国際漬物+漬物びん」作り大会)、人気の中国プラットフォームのライブ・プロモーション、世界の環境ボランティアの推薦、数万人の人々がQRコードスキャンを推薦する「A Taste of Meishan and A Taste of Home(眉山の味、故郷の味)」、東坡漬物公共文化活動が含まれる。

漬物は長期保存のために発酵させた野菜である。2006年、米国の権威ある雑誌「Health」が世界の健康食品トップ5で漬物を第1位に選んだ。漬物は世界各地で作られ、特徴的な仕込み方と風味を持つ。フランスの酸っぱいキュウリやドイツの甘酸っぱいキャベツがよく知られた例である。中国では東坡漬物が最も多くのファンを持つ。

東坡漬物は、北緯30度に位置し発酵に必要となる独自の菌を提供する温暖な気候を持つ眉山市の地区である東坡で発明された。ここで生産される漬物は歯応えと適度な柔らかさを持ち、生きた乳酸菌を豊富に含み、食欲をそそり脾臓に良い。キャベツ、キュウリ、ニンジンのようなよくある材料に加え、ここではリンゴ、モモ、肉さえも漬物に加工されることがある。

東坡漬物の特徴は、素晴らしい風味だけでなく、健康的で環境に配慮した製造プロセスである。まず、第1の「Security Wall(防護壁)」を築くために環境に優しい野菜が使用される。バイオ農薬の促進、有機肥料の使用拡大、化学肥料・殺虫剤の使用低減によって東坡地区は野菜栽培基地の環境に優しい転換を実現した。同地区では、新鮮な野菜を満載した車がPickle Park内の漬物メーカーに30分以内に到着することも可能だ。

東坡地区は、四川省で唯一の国家級グリーン食品/野菜標準生産基地県である。漬物メーカーが栽培農家と直接ビジネスを行い、必要に応じて原材料野菜を発注するよう促すために、同地区は数万畝(ムー)の国家級グリーン野菜基地を構築した。2018年に46万畝の標準漬物原材料基地が東坡とその周辺地域で利用可能となり、同地区内外の15万人の農業従事者が9億3000万人民元の年間収入を上げる助けとなり、60の漬物メーカーが付近に住む3万6000人の農業従事者に雇用を提供し12億人民元相当の賃金を支払っている。

中国初の漬物の監視機関であるNational Pickle Quality Supervision and Inspection Center(国家漬物品質監督検査センター)がChina Pickle Townに設立された。このセンターは最初の漬物業界規格を提唱し、Specification and Testing Method for Pickle(Salted, Fermented Vegetable)(漬物(塩漬けの発酵野菜)の仕様書と検査方法)など国際規格の策定を主導し、多数の研究成果を収め国内の空白を埋め、国際的業界をリードした。China Pickle Townを中核とする産業パークは、2018年末に最初の「National Modern Agriculture Park(国家現代農業パーク)」内に成功裏に構築され、国内の産業パークの中で首位を占めている。

成熟しつつある漬物産業チェーンは多数の地元スター企業をもたらした。東坡漬物の主要メーカーであるJi Xiang Ju(吉香居)は韓国最大の食品メーカーのCJ Groupと提携し合弁事業を設立し、これは競合を協力に転換した。Liji Group(李記グループ)も優れた業績を上げている。Liji Pickled Fish Seasonerは生産と販売において中国で首位である。さらに、同グループは北米、南米、および欧州市場への拡大を目指してニューヨークとロサンゼルスに子会社を設立し、東坡漬物を国際的なメニューの選択肢にしている。

2019年、東坡漬物の推定総売上高は190億人民元を超えるだろう。東坡地区の漬物は米国、カナダ、韓国、日本など100以上の国と地域で販売されており、同地区は世界最大の漬物生産拠点になった。

ソース:The People's Government of MeiShan

Dongpo Pickle Chased Worldwide as a Healthy Food

PR81512

CHENGDU, China, Nov. 11, 2019 /Xinhua=KYODO JBN/--

From Nov. 13 to Nov. 17, the 17th China Food Safety Annual Conference and the

11th China Pickled Food International Expo will kick off in Dongpo District,

Meishan City, Sichuan Province. Organized by the People's Government of MeiShan

and under the theme of "Healthy Food, Shared Worldwide", this expo is centered

on the Dongpo pickle, a slightly salty and crispy appetizer that is popular

among gourmets at home and abroad.

This conference has invited nearly 400 exhibitors for participation, with 68

international participants from South Korea, Japan, Russia, etc. During the

event, there will be roughly 1,600 political guests at home and abroad, expert

scholars, responsible persons for associations and chambers of commerce,

investors and exhibitors taking part in.

According to the sponsors, this event will incorporate a string of featured

activities, including the 17th China Food Safety Summit, Pickled Food

International Cooperation Summit Dialogue, sales exhibition of

international/domestic pickled food, "A Taste of Meishan" Food Industry

Production and Sales Meeting, JD online/offline "China Pickled Food

International Expo", "International Pickle + Pickling Jar" Making Competition,

live promotion on popular Chinese platforms, recommendation by world

environmental volunteers, "A Taste of Meishan and A Taste of Home" tens of

thousands of people QR code scanning recommendation, and Dongpo pickle public

cultural activity.

Pickle is the vegetable fermented for enduring storage. In 2006, the American

authoritative magazine, Health, put pickle first of the world five top healthy

foods. Pickles are made every corner in the world, featuring distinctive

treatment methods and flavors. The sour cucumber of France and the sour-sweet

cabbage of Germany are well-famed examples. In China, Dongpo Pickle has the

largest group of fans.

Dongpo Pickle was invented in Dongpo, a district of Meishan City that sits at

30 degrees of northern latitude and embraces a warm climate to offer unique

bacteria required for the fermentation. Tasting crispy and tender, pickles

produced here are rich in live lactic acid bacteria and good for whetting one's

appetite and human spleens. Apart from common ingredients such as cabbages,

cucumbers and carrots, the following apples, peaches and even meat can also be

processed into pickles here.

Dongpo Pickles feature not only great flavor, but also healthy and

environmental making process. First of all, environmental vegetables are used

as ingredients to set up the first "Security Wall". By promoting bio-pesticide,

expanding the use of organic fertilizer, and reducing the use of chemical

fertilizer and pesticide, the district has realized the environmental

transformation of vegetable planting bases. In the district, a car in full load

of fresh vegetables could reach the pickle makers in Pickle Park within half an

hour.

Dongpo District marks the only national-level green food/vegetable standardized

production base county (prefecture) in Sichuan. To encourage pickle makers to

directly do business with the planters, placing orders for vegetable

ingredients on demand, the district has built a national-level green vegetable

base with tens of thousands of mu. In 2018, 460,000 mu standardized pickle

ingredient base has been available in Dongpo and surrounding areas, helping

150,000 farmers inside and outside the district register an annual income of

RMB930mln, with 60 pickle makers offering jobs for 36,000 farmers living nearby

and handing out RMB1.2bln worth of wages.

The National Pickle Quality Supervision and Inspection Center, China's first

watchdog for pickles, has been set up in the China Pickle Town. The center has

put forward the first pickle industry standard, taken lead in the formulation

of international standards, such as the Specification and Testing Method for

Pickle (Salted, Fermented Vegetable), and worked out many research achievements

to fill in the domestic blank and lead the international industry. The

industrial park, with China Pickle Town as the core, was successfully built

into the first "National Modern Agriculture Park" in the end of 2018, ranking

top among national counterparts.

The maturing pickle industrial chain has induced a large array of local star

enterprises. As the leading Dongpo pickle maker, Ji Xiang Ju has joined hands

with CJ Group, the largest food maker in South Korea, to establish a joint

venture, thus turning competition into collaboration. Liji Group also makes

remarkable performance -- Liji Pickled Fish Seasoner tops China in production

and sales. Additionally, it has set up subsidiaries in New York and Los Angeles

to radiate to North American, South American and European markets, making

Dongpo pickle an option on international menus.

In 2019, Dongpo Pickles would have estimated sales revenue of more than

RMB19bln. With its pickles sold to more than 100 countries and regions, such as

the US, Canada, South Korea and Japan, Dongpo District has become the world's

largest pickle making base.

Source: The People's Government of MeiShan

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