◎ディアジオ・グローバル・トラベルの最優秀バーテンダー賞にS・グローバー氏

ディアジオ・グローバル・トラベル

◎ディアジオ・グローバル・トラベルの最優秀バーテンダー賞にS・グローバー氏

AsiaNet 57056

共同 JBN 0665 (2014.6.16)

【マイアミ(米フロリダ州)2014年6月13日PRN =共同JBN】昨夜マイアミで開かれた絢爛豪華なディアジオ・リザーブ・ワールドクラス(商標、DIAGEO RESERVE WORLD CLASS)最終審査会で、ロイヤル・カリビアン・インターナショナルのシェカール・グローバー氏がディアジオ・グローバル・トラベル(Diageo Global Travel)の最優秀クルーズライン・バーテンダーとして認定された。業界のエリートで構成する審査員団を前にして、グローバー氏は信じられないほどのショーマンシップ、独創的なカクテル作り、他の追随を許さないひらめきを印象づけた。

 (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140613/690740-a

 (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140613/690740-b

グローバー氏は審査員団の目前で自分のスキルを披露した。審査員団を構成していたのは次の3人。

 *マリオ・セイホ氏:2013年中南米・カリビアン地区ワールドクラス・グローバル・ウイナー(World Class Global Winner)

 *エンリケ・デコルサ氏:DON JULIO(登録商標)テキーラのマスターディスティラー

 *アルトゥーロ・サベージ氏:ディアジオのシニアリザーブ ・アンバサダーの1人

グローバー氏はインド出身の27歳。ディアジオ・リザーブ・ワールドクラスのグローバルトラベルにとって大きな意味を持つ年に、世界の大手クルーズライナー4社の乗り組みバーテンダー、5500人のトップに立った。4社はプリンセス・クルーズ、ノルウェージャン・クルーズライン、ロイヤルカリビアン・インターナショナル、それにセレブリティー・クルーズである。グローバー氏と他の参加者は、さまざまな角度から自分たちが持つ職業能力、想像力とバーテンダーとしての能力と知識を試された。グローバー氏はバーを舞台に地中海をテーマにした「フレンチロワイヤル」のひらめきを得て、CIROC(登録商標)ウオツカをベースにしたオリジナルカクテルで審査員を魅了した。

カクテル作りのマスターは今年のディアジオ・リザーブ・ワールドクラス年間最優秀バーテンダーへの道を求めて、7 月28日から8月1日までロンドンで開かれるグローバルファイナル最終決戦に臨む。「今年の最優秀バーテンダー」のタイトルを目指す他の50人と最後の審査に参加する。

Oasis of the Seas の主任バーテンダーの1人であるグローバー氏は次のように語っている。「ワールド・クラス・グローバルトラベルの最終審査を勝ち取れるかどうかどきどきしている。クルーズライン・バーテンダーの代表として参加することに興奮もしている。業界内では一番権威があり、カクテル競技会でも一目置かれているからだ。ここ数週間というもの、わたしは多くの同僚から刺激を受け、目標にもされてきた。審査員の支持を得るプログラムで開発してきた自分のスキルと知識を存分に駆使したいと思っている」

ロイヤルカリビアン・インターナショナルの食品・飲料品担当副社長、ブライアン・エーブル氏は「グローバー氏が自分たちのチームの一員であることを誇りに思っている。彼は、才能豊かでひたむきで、ロイヤルカリビアンのイノベーション精神と世界に知られた友好的なGOLD Anchor Serviceを体現している。7月の成功を祈っている」と述べ、さらに次のように語っている。

「われわれとしてはまた、ワールドクラス(WORLD CLASS)に対しても、バーテンダーを教育、訓練してもらったことに謝意を表したい。われわれの芸術と科学を創造し、ドリンクの瞬間を定義し、受賞歴のあるディアジオ・リザーブ(DIAGEO RESERVE)コレクションを使わせてもらった。われわれのパートナーシップは、船上でゲストに素晴らしいドリンクを提供することによって固められるからだ」

グローバー氏が最終決戦で勝利し、ディアジオ・リザーブ・ワールドクラスの本年度最優秀バーテンダーのタイトルを保持することができれば、その人生は大きく変化するだろう。世界各地を旅し、新しいエキサイティングな機会に恵まれることになるだろう。これまでの年間最優秀バーテンダーたちは業界のリーダーに認定され、ワールドクラスの大使として世界をめぐり、国際的に著名なイベントに参加し、ペトラ・エクルストーンの豪華絢爛(けんらん)の結婚式やジェームス・ボンド映画の「スカイフォール」のコンサルティングなどだ。

グローバー氏は、ロンドンで2014年7月28日から8月1日まで開かれるディアジオ・リザーブ・ワールドクラス年間最優秀バーテンダーのグローバル最終決勝戦の日時のカレンダーに消せない印を付けている。  

(編集者注)

コンペティションをFacebookでフォローするには「Global WORLD CLASS Finals」ページで。http://www.facebook.com/WorldClass

ロイヤルカリビアン・インターナショナル:

シェカールの署名入りカクテル:   'French Royale'

材料

CIROCウオツカ

ソーテルヌ・デザートワイン

フレッシュグレープ

フレッシュライムジュース

クレーム・ド・カシス

レシピ:

シェーカーグラスでフレッシュグレープをマドラーでかくはんする。フレッシュライムジュースとシュガーシロップを加える。そしてCIROCウオツカとデザートワインを加える。クレーム・ド・カシスと氷をスプラッシュ。材料全部をよくシェークし、ダブルメッシュでこして冷やしたマティーニグラスに注ぐ。

グラス:マティーニグラス

付けあわせ:黒干しぶどうをカシスに浸して(一晩浸す)

▽ディアジオ・リザーブ・ワールドクラス(DIAGEO RESERVE WORLD CLASS)について

プログラムを通じて、ワールドクラス(WORLD CLASS)バーテンダーはディアジオ・リザーブ・ラグジュアリー・ポートフォリオのコレクションを使ってトレーニングを受けた。ジョニー・ウォーカー(登録商標)ブルーラベル(商標)ブレンド・スコッチウイスキー、ジョニー・ウォーカー(登録商標)プラチナラベル(商標)ブレンド・スコッチウイスキー、ジョニー・ウォーカー(登録商標)ゴールドラベルリザーブ(商標)ブレンド・スコッチウイスキー、シングルトン(商標)シングルモルト・スコッチウイスキー、CIROC(登録商標)ウオツカ、ケテルワン(登録商標)ウオツカ、タンカレー(登録商標)ナンバー・テン(商標)ジン、ドンフリオ(登録商標)テキーラ、サカパ(登録商標)ラム酒、ビュレット(商標)バーボン、タリスカー(商標)シングルモルト・スコッチウイスキー。すべての言葉と関連するロゴは商標である。

ディアジオ・リザーブ・ワールドクラスは世界と家庭における洗練された飲酒体験やカクテル文化を変えつつある。業界最大で、最も信頼されている投資を通じて、最新のカクテル文化におけるトレンドセッターの役割を担う次世代のバーテンダータレントを発見し、世界ベストのバーに配置する。中核にあるのは卓越した全地球的トレーニングプログラムと国際的に評価されたプラットフォームで、バーテンダーの職人としての技能を高め、業界内のキャリアを積み上げる1週間のイベントでディアジオ・リザーブ・ワールドクラスの年間最優秀バーテンダーが発表される。2009年に始まり、これまで1万5000人のバーテンダーがディアジオのコレクションにキープされている素晴らしいスピリッツを使ったミクソロジーの技能に刺激と教育を受けた。有力者やメディア、パートナーとオーナーたちとのパートナーシップとコラボレーションによって、ディアジオ・リザーブ・ワールドクラスは、バーテンダーと顧客によって洗練され差別化された国際的な飲酒文化のしるしとして幅広く評価されている。

ディアジオ・リザーブ・ワールドクラスの拡大版として2011年にアジア太平洋バーアカデミーを開設してトレーニングプログラムを開始した。アジア太平洋地域最大のバーアカデミーでWine and Spirit Education Trust(WSET)に認可され、これまで2万7000人のバーテンダーを教育してきた。

▽ディアジオ(DIAGEO)について

ディアジオは世界をリードするプレミアムドリンク企業で、突出したアルコール飲料ブランドとして蒸留酒、ビール、ワインを出荷している。ブランドとしてはジョニー・ウォーカー、クラウンロイヤル、J&B、ウィンザー、ブキャナンズ、ブッシュミルズなどのウイスキーのほか、スミノフ、CIROC、ケテルワンなどのウオツカ、ベイリーズ、キャプテンモーガン、タンカレー、ギネスがある。

ディアジオ はグローバル企業であり180カ国以上で販売している。ニューヨーク証取(DEO)とロンドン証取(DGE)の両方に上場している。ディアジオに関するより詳しい情報、関係者やブランド、業績は次のウェブサイトを参照。

http://www.diageo.com.

責任ある飲酒を推進するためのグローバルリソースのベストプラクティスツール、情報、イニシアチブについてはDRINKiQ.comを参照。

Celebrating life, every day, everywhere.(人生を楽しもう、いつでも、どこででも。)

責任ある飲み方を。DRINKiQ.comへ訪問を。

ソース: Diageo Global Travel

Royal Caribbean International's Shekhar Grover Crowned Best Bartender at Diageo Reserve World Class(TM) Global Travel Final

PR57056

MIAMI, June 13 / PRN=KYODO JBN / -

    Shekhar Grover of Royal Caribbean International has been crowned Diageo

Global Travel best cruise line bartender at a glamorous DIAGEO RESERVE WORLD

CLASS(TM) final held last night in Miami. Judged by a panel of industry elites,

Shekhar impressed with his incredible showmanship, inventive cocktail-making

and unrivalled flair.

    (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140613/690740-a )

    (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140613/690740-b )

    Shekhar presented his skills in front of the judges - Mario Seijo, World

Class Global Winner for Latin America & Caribbean 2013; Enrique De Colsa,

Master Distiller at DON JULIO(R) Tequila; and Arturo Savage, one of Diageo's

Senior Reserve Ambassadors.

    Shekhar, 27, from India, triumphed over 5,500 floating bartenders from four

of the world's leading cruise lines: Princess Cruises, Norwegian Cruise Line,

Royal Caribbean International and Celebrity Cruises, in the biggest year in

global travel yet for DIAGEO RESERVE WORLD CLASS. He and fellow competitors

were tested on different aspects of their craft, creativity and bartending

knowledge. Shekhar excelled in the bar arena and enthralled judges with his

signature serve inspired by this year's Mediterranean theme - 'French Royale'

featuring CIROC(R) Vodka.

    The mixologist master will go forward to the star-studded DIAGEO RESERVE

WORLD CLASS Bartender of the Year Global Final taking place 28th July - 1

August 2014 in London, to battle it out against 50 of the world's best

bartenders for the coveted 'Bartender of the Year' title.

    Shekhar, who is one of the Lead Bartenders on the Oasis of Seas, said: "I'm

thrilled to win the WORLD CLASS Global Travel Final and I'm very excited to be

going forward to represent cruise-line bartenders at one of the industry's most

prestigious and respected mixology competitions. I've been inspired and

challenged by many talented bartenders over the last few weeks and I'm really

looking forward to using the skills and knowledge that I've developed through

the program to wow the judges."

    "We are very proud to have Shekhar as a member of the Royal Caribbean

team," said Brian Abel, Vice President of Food & Beverage, Royal Caribbean

International. "He is a very talented and dedicated barman who embodies Royal

Caribbean's spirit of innovation and our world-renowned friendly and engaging

GOLD Anchor Service. We wish Shekhar the very best of luck in July."

    "We also would like to thank WORLD CLASS for training our bartenders in the

art and science of creating unique, moment-defining drinks, using award-winning

spirits from the DIAGEO RESERVE collection. Our partnership ensures that we

provide our guests with amazing

on-board fine drinking experiences."

    If Shekhar is successful at the Global Final, securing the title of DIAGEO

RESERVE WORLD CLASS Bartender of the Year, he will experience a life changing

journey filled with new and exciting opportunities. Previous winners have

become recognized industry leaders, travelling the globe as WORLD CLASS

Ambassadors, participating in international high-profile events such as Petra

Ecclestone's lavish wedding and consulting on the widely acclaimed James Bond

film, Skyfall.

    Shekhar is set to make an indelible mark at the upcoming DIAGEO RESERVE

WORLD CLASS Bartender of the Year Global Final taking place 28th July - 1

August 2014 in London.

    Notes to editors

    Follow the competition on Facebook at the 'Global WORLD CLASS Finals' page:

http://www.facebook.com/WorldClass

    Royal Caribbean International: Shekhar's signature serve: the 'French

Royale'

    Ingredients

    CIROC Vodka

    Sauternes Dessert Wine

    Fresh Grapes

    Fresh Lime Juice

    Creme De Cassis

    Recipe: Muddle fresh grapes in a Shaker Glass, add fresh lime juice and

sugar syrup

    Then add CIROC Vodka and dessert wine. Add a splash of Creme de Cassis and

cubed ice.

Shake all the ingredients well and double strain in a chilled martini glass

    Glassware: Martini glass

    Garnish: Cassis infused skinned black grape (soak overnight)

    ABOUT DIAGEO RESERVE WORLD CLASS

    Throughout the program, WORLD CLASS bartenders are trained using the

collection of fine spirits from the Diageo Reserve luxury portfolio - JOHNNIE

WALKER(R) BLUE LABEL(TM) Blended Scotch Whisky, JOHNNIE WALKER(R) PLATINUM

LABEL(TM) Blended Scotch Whisky, JOHNNIE WALKER(R) GOLD LABEL RESERVE(TM)

Blended Scotch Whisky, The SINGLETON(TM) Single Malt Scotch Whisky, CIROC(R)

Vodka, KETEL ONE(R) Vodka, TANQUERAY(R) No.TEN(TM) Gin, DON JULIO(R) Tequila,

ZACAPA(R) Rum, BULLEIT(TM) Bourbon, and TALISKER(TM) Single Malt Scotch Whisky.

All words and associated logos are trade marks.

    DIAGEO RESERVE WORLD CLASS is transforming fine drinking experiences and

cocktail culture around the world and in the home. One of the industry's

largest, most credible investments in the luxury on trade, it discovers the

next generation of bartending talent who set the latest mixology trends and

bring these to the best bars worldwide. At the core

is an outstanding, global training program and internationally recognized

platform that elevates the craft of the bartender and builds careers in the

industry culminating in an annual luxury landmark week where the DIAGEO RESERVE

WORLD CLASS Bartender of the Year is announced. Launched in 2009, over 15,000

bartenders have been inspired and educated in the craft of mixology using the

finest spirits in the DIAGEO RESERE collection. A partnership and collaboration

with gurus, media, partners and owners, DIAGEO RESERVE WORLD CLASS is widely

recognized as a mark of sophistication and distinction of international fine

drinking culture by bartenders and customers alike.

    As an extension of the DIAGEO RESERVE WORLD CLASS training program, in 2011

Diageo launched the Diageo Bar Academy in Asia Pacific, the region's largest

bartending course accredited by the Wine and Spirit Education Trust (WSET),

which has trained 27,000 bartenders to date.

    ABOUT DIAGEO

    Diageo is the world's leading premium drinks business with an outstanding

collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine. These

brands include Johnnie Walker, Crown Royal, JepsilonB, Windsor, Buchanan's and

Bushmills whiskies, Smirnoff, Ciroc and Ketel One vodkas, Baileys, Captain

Morgan, Tanqueray and Guinness.

    Diageo is a global company, with its products sold in more than 180

countries around the world. The company is listed on both the New York Stock

Exchange (DEO) and the London Stock Exchange (DGE). For more information about

Diageo, its people, brands, and performance, visit us at http://www.diageo.com.

For our global resource that promotes responsible drinking through the sharing

of best practice tools, information and initiatives, visit DRINKiQ.com.

    Celebrating life, every day, everywhere.

    Please drink responsibly, visit DRINKiQ.com.

    Source: Diageo Global Travel

本プレスリリースは発表元が入力した原稿をそのまま掲載しております。また、プレスリリースへのお問い合わせは発表元に直接お願いいたします。

このプレスリリースには、報道機関向けの情報があります。

プレス会員登録を行うと、広報担当者の連絡先や、イベント・記者会見の情報など、報道機関だけに公開する情報が閲覧できるようになります。

プレスリリース受信に関するご案内

SNSでも最新のプレスリリース情報をいち早く配信中