◎創立150年で最多550回余り受賞したバカルディ・ラム

バカルディ

◎創立150年で最多550回余り受賞したバカルディ・ラム

AsiaNet 50779

共同JBN 1229(12.9.26)

◎創立150年で最多550回余り受賞したバカルディ・ラム

【ハミルトン(バミューダ)2012年9月25日】今年、バカルディ(Bacardi)は創立150周年を祝っているが、もう一つの記念すべき段階も迎えている。バカルディ・ラムが世界中から500以上の賞、栄誉賞、表彰を受け、世界で最多受賞のスピリッツとなる。(注1)

このリリースのマルチメディア資料は以下のサイトを参照。

http://www.multivu.com/mnr/53411-bacardi-rum-150-anniversary-most-awarded-spirit-invention-gold-medals

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120925/MM75847

1876年のフィラデルフィア万国博の米建国100年展示会で、バカルディ・ラムが世界を変えるイノベーションだと認められ、コーリス蒸気エンジン、レミントンのタイプライター、アレクサンダー・グラハム・ベルの初めての電話、電灯の先駆体を含むその他のゲームを変える発明とともにたたえられ、バカルディにとって初めての受賞となった。

この100年展示会で獲得したメダルは伝説的なバカルディが獲得したいくつかの万国博金メダル、賞の最初のものになった。創立以来150年の間にアイコニックなバカルディ・ラム・ポートフォリオは品質、味、イノベーションで550を超える賞を受け、世界で最多受賞のラムつまり史上最多受賞のスピリッツとなり、ほかのすべてのスピリッツであるラム、ウィスキー、バーボン、ブランデー、コーディアル、リキュール、ジン、テキーラ、ウオツカを上回っている。

これらの賞はラム製造の標準となり、スピリッツ業界の変革的革新の先駆者になりたいというバカルディの創立者ドン・ファクンド・バカルディ・マッソの願望の成果である。製造技術すなわち単一のイースト菌株を使って一貫性を出すことや目的をはっきり持った熟成、木炭を使った濾過などについての実験に10年以上費やして、ドン・ファクンドは世界で初めてのなめらかで軽く、ミックス可能なラムをつくり出した。

創立者から5世代目の家族のメンバーであるバカルディ社(Bacardi Limited)のファクンド・L・バカルディ会長は「醸造プロセスのすべての段階の詳細を厳しく注目した結果、私の高祖父はラムを海賊の粗雑な酒から現在世界中で知られ、飲まれているなめらかな軽いスピリッツに変えた。彼のユニークな革新が当時は地球上で最も権威があった賞のいくつかを製造開始以来わずか14年で受賞し始め、いまも品質、味わい、技術達成賞を受け続けているのは全く驚くべきことではない」と語っている。

「F・ポール・パカルトのスピリッツ・ジャーナル」の編集者でスピリッツのライター、著者であるF・ポール・パカルト氏は「バカルディが獲得した賞の数そのものは少しも驚くべきことではない。ドン・ファクンドが150年前にやったことはラム業界では空想的であり、前例がなかったが、一夜にしてラムを現在われわれが楽しんでいるものに変えた」と述べている。

バカルディは万国博の金メダルを1回も失うことはなかった。バカルディはエッフェル塔が初期の自動車とともに公開された1889年、パリで再度受賞した。初の観覧車が最終的には現在の世界的な配電網の枠組みになったニコラ・テスラの交流電気ディスプレーとともに展示された1893年のシカゴ万国博でもまた受賞した。ディーゼルエンジンと映画がデビューした1900年のパリでもまた獲得した。ポータブルのX線装置が展示された1901年のバッファローでも獲得。初めて電気アウトレットが大衆向けに導入され、米国で初めてのアイスクリームコーンが導入された1904年のセントルイス万国博でも受賞。初の大陸間電話が万国博に設置された1915年のサンフランシスコでもそうだった。

一族所有のバカルディ社のエド・シャーリー社長兼最高経営責任者(CEO)は「われわれが現在生きている世界を形成し、今後も引き続き形成する主要な技術的、社会的進展とともに、バカルディ・ラムはそこにあってスピリッツ業界を変革している。消費者をこの日に結びつけるこのようなパラレルな歴史をこのうえなく光栄に思う」と語っている。

550以上の賞を受けたバカルディの受賞ポートフォリオには、最高の国際的なスピリッツ・コンペティションであるモンド・セレクション、世界最大の国内スピリッツ・コンペティションであるサンフランシスコ・ワールド・スピリッツ・コンペティション、この種のものでは一流の国際舞台のコンペティションであるインターナショナル・ワイン・アンド・スピリッツ・コンペティション、それに一部の業界関係者から国際賞の「世界選手権」、業界による最良、最高の賞とみなされているワールド・スピリッツ・アワードが(それだけではないが)含まれている。

スピリッツ業界では「キング・カクテル」として広く知られているマスター・ミクソロジストのデール・デグロフ氏は「間違えてはいけない。これらのコンペティションは決して名誉だけではない。質のよいスピリッツを味わうときに識別するのに必要な数十年にわたる経験を持っている、業界で最も著名で、最も鑑識力のある舌の持ち主だけが優劣を判断する。時が過ぎても、バカルディはアネホ、リモン、最近のオークハートなどの革新的な製品を通じて質と偉大な味へのコミットを引き続き示している」と述べている。

1888年にバカルディは「スペイン王室御用達」に指定されて、これが「ラムの王様、王様のラム」というスローガンのヒントになり、ラベルにスペイン王家の紋章の使用を許され、これがいまでもボトルのシンボルになっている。すべてのバカルディ・ラムのボトルについている8個のメダルはバカルディの起業家精神と質、味、カクテルを楽しむ新たな方法への集中を消費者に思い起こさせるのに役立っている。

シャーリー社長は「専門家は消費者が以前から知っていることが正しいと認めている。バカルディはただ偉大な味がするということであり、これがバカルディ・ラムを名指しで特に求める比べもののないなめらかな味を望む理由なのである。初期のカクテルのパイオニアは、バカルディが広くミックス可能なので中心となる成分として使った。ラムの味とユニークなバランスが新しいスタイルのクリーンで、しゃきっとした、リフレッシングなクラシックカクテルのレシピをつくり出すヒントを与え、それが本物のバカルディ・モジト、オリジナルのバカルディ・ダイキリ、オリジナルのバカルディ・クーバリーブルなどを含め、いまでも人気がある」と付け加えている。

バカルディとその伝統についての詳しい情報はwww.BacardiLimited,com/150へ。

▽バカルディ(Bacardi Limited)について

バカルディは世界最大手の非上場スピリッツメーカーであり、国際的に知られたスピリッツとワインを製造、販売している。バカルディのポートフォリオは、200以上のブランドとラベルで構成されている。その中には世界で最も好まれ多数の受賞歴を持つバカルディ・ラム、スーパープレミアム・ウオツカの世界リーダー、グレイグース(GREY GOOSE)ウオツカ、米国で最も売れ筋のブレンド・スコッチウィスキー、デュワーズ(DEWAR'S)、世界でトップ評価を受け急速に伸びている最高級ジンのボンベイ・サファイア(BOMBAY SAPPHIRE)、ベルモットの世界リーダーであるベルモットと世界で好まれているイタリアのスパークリングワイン、マティーニ(MARTINI)、メキシコ最高級の100%ブルーアガヴェのテキーラで、米国で最も売れているカサドレス(CAZADORES)、世界で急速に伸びているウオツカのエリストフ(ERISTOFF)、その他有力で伸び盛りのブランドが含まれている。

バカルディは1862年2月4日キューバのサンティアゴデクーバで設立され、過去7世代にわたり家族が所有している。バカルディは6000人近くを雇用し、4大陸の16市場にある27施設でブランドを製造し、世界150カ国以上で販売している。バカルディはBacardi International Limited(http://www.BacardiLimited.com)を含むバカルディ企業グループ。

メディアはwww.BacardiMediaCentre.comよりマルチメディア資料を入手できる。

(注1)2012年5月に実施、監査された独自の調査。

(C)2012 BACARDI

この発表で言及されたBACARDIとバカルディ企業グループに関係するその他のマークはBACARDI & COMPANY LIMITEDもしくはその他のBACARDI LIMITEDの子会社の商標である。

ソース:Bacardi Limited

▽問い合わせ先

Patricia M. Neal

or

Amy Federman

+1-441-294-1110

afederman@bacardi.com

BACARDI Rum--The World's Most Awarded Spirit--Celebrates Top Accolade For Superior Taste And Quality  

PR50779

HAMILTON, Bermuda, Sept. 25, 2012 /PRN=KYODO JBN/ --

            With more than 550 awards in 150 years, BACARDI is recognized

    for innovations in quality and taste winning awards alongside other

                        game-changing inventions

This year, while Bacardi is celebrating its 150th anniversary, it's also

marking another milestone: BACARDI rum is the world's most awarded spirit[1],

having garnered more than 550 awards, accolades and recognitions from around

the world.

To view the multimedia assets associated with this release, please click:

http://www.multivu.com/mnr/53411-bacardi-rum-150-anniversary-most-awarded-spirit-invention-gold-medals

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120925/MM75847 )

Bacardi won its first award at the 1876 Centennial Exhibition of the World's

Fair in Philadelphia when BACARDI rum was recognized as an innovation that

revolutionized the world and honored alongside other game-changing inventions

including the Corliss Steam Engine, Remington's typewriter, Alexander Graham

Bell's first telephone, and the precursor to electric light.

The medal earned at the Centennial Exhibition would be the first of several

World's Fair Gold Medals and awards the legendary BACARDI rum would win. During

its 150th year, the iconic BACARDI rum portfolio surpassed 550 awards for

quality, taste and innovation, making it the most awarded rum in the world―and

the most awarded spirit of all time―outscoring all other spirits: rums,

whiskies, bourbons, brandies, cordials, liqueurs, gins, tequilas and vodkas.

Those awards are the results of BACARDI founder Don Facundo Bacardi Masso's

desire to pioneer transformative innovations that set standards for rum

production and revolutionized the spirits industry. Spending more than a decade

experimenting with production techniques―such as using a single strain of yeast

to deliver consistency, purposefully mellowing and filtrating using

charcoal―Don Facundo created the world's first smooth, light-bodied, mixable

rum.

"Through his relentless attention to detail in every phase of the distilling

process, my great-great grandfather single-handedly transformed rum from the

harsh drink of pirates to the smooth, light-bodied spirit we know today and

enjoyed around the world," said Facundo L. Bacardi, Chairman of Bacardi Limited

and fifth generation family member. "It's no surprise his unique innovation

started winning what was at the time some of the most prestigious awards on

earth a mere 14 years after it was crafted and that it keeps winning awards for

quality, taste and technical achievement today."

"The sheer number of awards BACARDI rum has won shouldn't be surprising in the

least," said F. Paul Pacult, noted spirits writer/author and editor of F. Paul

Pacult's Spirit Journal. "What Don Facundo Bacardi did 150 years ago was

visionary and unprecedented for the rum industry, transforming it overnight

into what we enjoy today."

BACARDI didn't stop with just one World's Fair Gold Medal. It won again in

Paris in 1889, when the Eiffel Tower was unveiled along with an early version

of the automobile; it won in Chicago in 1893, which also showcased the original

Ferris Wheel as well as Nikola Tesla's alternating currents display which

eventually became the framework for modern day global power grids; it won again

in Paris in 1900, where the diesel engine and motion pictures debuted; in

Buffalo in 1901, which showcased the portable X-Ray machine; in 1904 in St.

Louis, where the first electrical outlet was introduced to the masses and first

ice cream cone introduced in the U.S.; and it won Gold in San Francisco in 1915

at the World's Fair that featured the first transcontinental telephone call.

"Alongside major technological and sociological advancements that shaped―and

continue to shape―the world we live in today, BACARDI rum was there,

transforming the spirits industry," said Ed Shirley, President and CEO of

family-owned Bacardi Limited. "We couldn't be more proud of these parallel

histories that connect with consumers to this day."

With more than 550 awards, the BACARDI awards portfolio includes―but not

limited to―recognition by such esteemed competitions as Monde Selection, the

top international spirits competition; San Francisco World Spirits Competition,

the world's biggest national spirits competition; International Wine and Spirit

Competition, the premier competition of its kind on the international stage; as

well as World Spirit Awards, considered by some industry insiders as the 'World

Championships' of the international awards and the best and highest award by

the industry.

"Make no mistake: these competitions aren't in any way honorary," said master

mixologist Dale DeGroff, widely known throughout the spirits industry as 'King

Cocktail.' "They are judged by only the most distinguished and discerning

palates in the industry, those with decades of experience required to discern a

quality spirit when they taste it. As the years go by, BACARDI continues to

demonstrate its commitment to quality and great-taste through innovative

products like Anejo, Limon and recently OakHeart."

In 1888, BACARDI was appointed "Purveyors to the Royal Spanish Household" which

inspired the slogan "The King of Rums, and the Rum of Kings" and granted

permission to use the Spanish Coat of Arms on its label, a symbol still on each

bottle. The eight medals on all BACARDI rum bottles serve as reminders to

consumers of the entrepreneurial spirit of Bacardi, as well as continued focus

on quality, taste and new ways to enjoy cocktails.

"Experts have endorsed what our consumers have known for a long time: BACARDI

rum simply tastes great―which is why anyone wanting its unparalleled smooth

taste should specifically ask for BACARDI rum by name," Shirley added. "Early

cocktail pioneers used BACARDI as a key ingredient because it was so mixable.

The taste and unique balance of the rum inspired them to create a new style of

clean, crisp and refreshing classic cocktail recipes that remain popular today

including the authentic BACARDI Mojito, original BACARDI Daiquiri and the

original BACARDI Cuba Libre."

To learn more about Bacardi and its heritage, visit www.BacardiLimited.com/150.

About Bacardi Limited

Bacardi Limited, the largest privately-held spirits company in the world,

produces and markets internationally-recognized spirits and wines. Its brand

portfolio comprises more than 200 brands and labels, including BACARDI rum, the

world's best-selling and most awarded rum; GREY GOOSE vodka, the world's

leading super-premium vodka; DEWAR'S Blended Scotch whisky, the top-selling

blended Scotch whisky in the U.S.; BOMBAY SAPPHIRE gin, the top-valued and

fastest-growing premium gin in the world; MARTINI vermouth and sparkling wines,

the world's leading vermouth and the world's favorite Italian sparkling wines;

CAZADORES 100% blue agave tequila, the #1 premium tequila in Mexico and a

top-selling premium tequila in the United States; ERISTOFF vodka, one of the

fastest-growing vodka brands in the world; and other leading and emerging

brands.

Founded in Santiago de Cuba on February 4, 1862, and family-owned for the past

seven generations, Bacardi employs nearly 6,000 people, manufactures its brands

at 27 facilities in 16 markets on four continents, and sells in more than 150

countries. Bacardi Limited refers to the Bacardi group of companies, including

Bacardi International Limited. www.BacardiLimited.com

[1]Independent research conducted and audited May 2012

Media can access multimedia assets via www.BacardiMediaCentre.com

(C)2012 BACARDI

BACARDI AND OTHER TRADEMARKS RELATED TO BACARDI GROUP ARE TRADEMARKS OF BACARDI

& COMPANY LIMITED OR OTHER SUBSIDIARIES OF BACARDI LIMITED

SOURCE:   Bacardi Limited

CONTACT:  Patricia M. Neal or Amy Federman

          +1-441-294-1110

          afederman@bacardi.com

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