香港ハーバーシティが毎年恒例の「チョコレート・トレイル」を開催

ハーバーシティ

2015/1/27 11:42

香港ハーバーシティが毎年恒例の「チョコレート・トレイル」を開催

AsiaNet 59290(0112)

【香港2015年1月27日PRN=共同通信JBN】

*香港の最大かつ最もバラエティー豊かなショッピングセンターがチョコレート製造工程のすべてがわかる「Bean-to-Bar(ビーン・ツー・バー、カカオ豆から板チョコまで)」と題した楽しいガイドツアーを企画

香港のショッピングセンター「ハーバーシティ」は1月23日から3月1日まで今年で6回目になる毎年恒例の「チョコレート・トレイル」を主催する。5週間にわたるビッグイベントの期間、香港の最大かつ最もバラエティー豊かなショッピングセンターは「チョコランド」に変身、ユニークな「ビーン・ツー・バー」ツアーで高級チョコレートはどのように製造されるか、また、チョコレートを最もおいしく食べる方法は何かなど、旅行客の理解を深めてもらう。ハーバーシティの「チョコレート・トレイル」には数々の呼び物が企画されているが、その中には「チョコレート工場」と題した教育的ながら楽しさ一杯のインスタレーション、チョコレートに関するワークショップおよびセミナー、地元および海外から招待したマスター・シェフによる実演、さらにインタラクティブ・アートの展示会などが含まれる。これらすべてが30近いアジアおよび欧州のチョコレート・ブランドの参加・支援のもとに行われる。

「チョコレート・トレイル」では既存の17のチョコレート・ブランド店で香港最大規模の高級チョコレートの品ぞろえが楽しめるが、さらにそれに加え、フランス、ベルギー、日本、シンガポール、香港発のチョコレート・ブランドが臨時のポップアップ・ストアを10店開くことになっている。また、「チョコレート・トレイル」の期間に英国のキャロリン・ロブによる「ザ・ロイヤル・タッチ」およびフランスの「zChocolat」が香港進出を果たすことになっており、「ブルガリ・イル・チョコラート」(イタリア)、「ダロワイヨ」(フランス)、「ザ・ライブラリー・カフェ・プレスタ・チョコレーツ」(英国)、「シャポン」(フランス)、「フレデリック・ブロンディール」(ベルギー)などもハーバーシティ独占バージョンを披露する予定。

▽ガイド付きチョコレート・ツアー

ハーバーシティは「ビーン・ツー・バー」ツアー開催中、「チョコレート・トレイル」を実施、旅行客に楽しいガイド付きチョコレート・ツアーを楽しんでもらう。主なイベントは次の通り。

▽「チョコレート工場」

「チョコレート・トレイル」を代表するイベントになったハーバーシティの「チョコレート工場」はインタラクティブかつステップ・バイ・ステップで行われるため年齢を問わず楽しめ、参加者は「ビーン・ツー・バー」ツアーでカカオの木の植樹から、豆の発酵、乾燥、ロースト、破砕、チョコレートの成型、包装までチョコレート製造の全行程を経験することができる。「チョコレート工場」はショッピングモール内にあり、その中にはインタラクティブな「チョコレート経験ギャラリー」や旅行客が各種高級チョコレートを試食できる「チョコバン・カフェ」も置かれる。

▽チョコレート・ワークショップ

またハーバーシティは専門家によるチョコレート・ワークショップもいくつか予定しており、その中には地元のチョコレート愛好家で講師も務めるケイティ・チャン氏、中国茶ブランド「福茗堂」のチーフ・ティー・マスターであるジ・ユウ・チン氏などもいる。ワークショップではチョコレート文化、「インターナショナル・チョコレート・アワード」が表彰したチョコレート・テイスティング、さらにチョコレートと中国茶の組み合わせのお勧めなど幅広い分野の知識が披露されることになっている。

1. チョコレートと中国茶の組み合わせワークショップ

2. 高級チョコレート・テイスティング・ワークショップ

3. チョコレート・キッズ・カレッジ・ライフ・ワークショップ

4. 「無印良品」チョコレート・スナック料理教室

▽マスター・チョコレート・シェフによる実演

アニエスベーDELICES、ダロワイヨ、ゴディバなどのブランドのマスター・チョコレート・シェフがチョコレート作りのデモを行い、旅行客に専門家としてのこつを伝授、またかれらの代表作品のいくつかがどう準備され、製造されるか自分の目で見る機会を提供する。

▽「カカオからチョコまで:愛の旅への招待」

ハーバーシティ・ギャラリーにおけるベルギー人芸術家ベン・ハイネ氏によるインタラクティブ・アート展

「Pencil vs Camera(スケッチ対写真)」と「Flesh and Acrylic(肉体とアクリル画)」などのオリジナル作品で有名なベルギーのマルチディシプリナリー・デジタル・アーティスト、ベン・ハイネ氏がハーバーシティの「チョコレート・トレイル」のため新たなシリーズを発表する。

「Pencil vs Camera」は鉛筆スケッチと写真、幻想そして実際のチョコレートの原材料とを組み合わせた3Dアート・インスタレーションを通じて見る人をチョコレート誕生にまつわるめくるめく旅へといざなう。見る人は氏の作品の中に入り、その世界に浸ることができる。「Pencil  vs  Camera」はハーバーシティのギャラリーで展示される予定である。

ベン・ハイネ氏はまた1月21日から25日まで「チョコレート・トレイル」に立ち会い、「Flesh and Acrylic」というタイトルで即興パフォーマンスを行った。これは生きている人と流れるチョコレートの液体を抽象的なアクリル画の中で組み合わせるもの。ハイネ氏はベルギー王室御用達のチョコレートである「ガレー・ショコラティエ」のチョコレートを含め、さまざまな媒質を組み合わせ、カラフルでワイルドかつ目を引くインスタレーションを作り上げるが、これは見るだけでなく、味見もできるのだ。

ハイネ氏とのインタビューおよび写真撮影の希望があれば、設定可能である。

▽「カカオからチョコまで:愛の旅への招待」アート展およびガイド付きツアー

ベン・ハイネ氏の「Pencil vs. Camera」作品の概念を理解する一助として、ハーバーシティは「カカオからチョコまで:愛の旅への招待」アート展のガイド付きツアーを準備した。参加者は専門ガイドの案内でハイネ氏の作品を世界的に有名にした仮想領域と現実世界との間を行き来させる視覚効果を経験することができる。

ハーバーシティの「チョコレート・トレイル」に参加するブランドは以下の通り:

ハーバーシティのチョコレートショップ

1. アニエスベー DELICES (フランス)

2. アメデイ(イタリア)

3. ブルガリ・イル・チョコラート(イタリア)-香港ハーバーシティで独占販売

4. COVA Pasticceria & Confetteria (イタリア)

5. ダロワイヨ(フランス)-香港ハーバーシティで独占販売

6. フォション(フランス)

7. ゴディバ(ベルギー)

8. ジャン=ポール・エヴァン(フランス)

9. ル・カフェ・ドゥ・ジョエル・ロブション(フランス)

10. Forestry - Bright Chocolate(オーストラリア)

11. ラデュレ (フランス)

12.レオニダス・プラリネ(ベルギー)

13. Paul Lafayet (香港)

14. ピエール・エルメ・パリ(フランス)

15. ロイズ(日本)

16. ザ・ライブラリー・カフェ・プレスタ・チョコレーツ(英国)-香港ハーバーシティで独占販売

17. ヴェンキ(イタリア)

ハーバーシティの「チョコレート・トレイル」に関連したポップアップ・ストア:

1. Chapon(フランス)-香港ハーバーシティで独占販売

2. De Neuville (フランス)

3. フレデリック・ブロンディール(ベルギー)-香港ハーバーシティで独占販売

4. MiO MiKO (ベルギー)

5. ペニンシュラチョコレート(香港)

6. ザ・ロイヤル・タッチ(英国)-ハーバーシティの「チョコレート・トレイル」で香港デビュー

7. twelve cupcakes (シンガポール)

8. Vero Chocolate (香港)

9. ヨックモック(日本)

10. zChocolat (香港)-ハーバーシティの「チョコレート・トレイル」で香港デビュー

ハーバーシティ・カスタマーホットライン: +852-2118-8666

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150123/8521500336-a

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150123/8521500336-b

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150123/8521500336-c

Logo - http://photos.prnasia.com/prnh/20140721/8521404095LOGO

ソース:Harbour City

Chocolate Trail @Harbour City 2015 - "Travel in the Chocoland"

PR59290

HONG KONG, Jan. 23, 2015 /PRN=KYODO JBN/ --

Embark on immersive Chocolate Guided Tours and be part of the "Bean-to-Bar"

chocolate journey at Hong Kong's largest and most diverse shopping destination

From January 23 to March 1, Harbour City will host its sixth annual "Chocolate

Trail." The five-week long mega event will see Hong Kong's largest and most

diverse shopping destination transform into a "ChocoLand," offering visitors a

unique "Bean-To-Bar" journey to deepen their appreciation of how premium

chocolate is produced and how to attain maximum chocolate tasting pleasure.

Harbour City's "Chocolate Trail" will feature highlights such as an immersive

and educational "Chocolate Factory" installation, chocolate workshops and

seminars, live demonstrations by local and visiting chocolate master chefs, and

interactive art exhibitions -- all set against a backdrop of close to 30

participating Asian and European chocolate brands.

In addition to featuring Hong Kong's largest selection of premium chocolate

through 17 existing branded chocolate stores, "Chocolate Trail" will showcase

10 pop-up stores from chocolate brands originating in France, Belgium, Japan,

Singapore and Hong Kong. "Chocolate Trail" will also celebrate the Hong Kong

launch of The Royal Touch by Carolyn Robb (England) and zChocolat (France), and

showcase exclusive-to-Harbour City brands such as BVLGARI IL CIOCCOLATO

(Italy), DALLOYAU (France), The Library Cafe -- Prestat Chocolates (England),

Chapon (France) and Frederic Blondeel (Belgium).

Chocolate Guided Tours

With a focus on the "Bean-to-Bar" journey, visitors to Harbour City's

"Chocolate Trail" can look forward to an exciting range of "Chocolate Guided

Tours." Highlights include:

"Chocolate Factory"

A signature installation of "Chocolate Trail," the Harbour City "Chocolate

Factory" will take visitors of all ages on an interactive step-by-step

"Bean-to-Bar" journey where they can experience the full chocolate production

process - from planting a cocoa tree, fermentation and drying, to roasting,

cracking, moulding and packaging. The "Chocolate Factory" will be in the mall,

and will incorporate an interactive Chocolate Experience Gallery as well as a

ChocoVan Cafe for visitors to sample a wide range of premium chocolate.

Chocolate Workshops

Harbour City will also host a schedule of chocolate workshops led by experts

such as local chocolate lover and tutor Ms. Katie Chan and tea Master-in-Chief

of Chinese tea brand Fook Ming Tong Ms. Ji Yu Qin. The workshops will provide

comprehensive insights on subjects such as chocolate culture, awarded chocolate

tasting from "The International Chocolate Awards" and chocolate and Chinese tea

pairing recommendations.

1. Chocolate tea-pairing workshops

2. Fine Chocolate Tasting Workshop

3. Chocolate Kids College Workshop

4. MUJI Chocolate Snacks Cooking Class

Live Demonstrations from Chocolate Master Chefs

Chocolate Master Chefs from brands such as agnes b. DELICES, DALLOYAU and

GODIVA will host live chocolate making demonstrations and offer visitors expert

tips and the chance to witness what goes into the preparation and production of

some of their signature creations.

"From Cocoa to Choco - taking you through the Journey of Love"

Interactive Art Exhibition by Belgian Artist Ben Heine @ Gallery by the Harbour

With his original "Pencil vs Camera" and "Flesh and Acrylic" art forms,

renowned Belgian multi-disciplinary digital artist Ben Heine will showcase a

new series of artwork exclusively for Harbour City's "Chocolate Trail."

"Pencil vs Camera" will lead visitors on a mesmerizing journey around the birth

of chocolate, through a 3D art installation which combines pencil sketching

with photography, illusion with actual chocolate ingredients. Visitors will

also be invited to step in and be immersed as part of his creation. "Pencil vs

Camera" will be showcased at Gallery by the Harbour at Harbour City.

Ben Heine will also be present at "Chocolate Trail" from Jan 21st to 25th to

lead an impromptu performance titled "Flesh and Acrylic," which integrates a

living person and moving chocolate fluid within an abstract acrylic painting.

Combining various medium including chocolate by Galler Chocolatier, official

chocolate supplier to the Belgian royal family, Ben will create a colourful,

wild and eye-catching installation which visitors can not only visualize but

taste.

Media interviews and photographic recordings with Ben can be arranged upon

request.

"From Cocoa to Choco -- Taking You Through the Journey of Love" Art Exhibition

& Guided Tour

To help further understand the concept of "Pencil vs. Camera" artworks of Ben

Heine, Harbour City has arranged guided tours of the "From Cocoa to Choco --

Taking You Through the Journey of Love" Art Exhibition. Under the guidance of

professional tutors, participants will experience visual effects that operate

between virtual realms and the real world that has made Heine's work world

renowned.

Participating brands at Harbour City's "Chocolate Trail" include:

Chocolate Shops at Harbour City

1. agnes b. DELICES (France)

2. Amedei (Italy)

3. BVLGARI IL CIOCCOLATO (Italy) -- [Available in Hong Kong exclusively at

Harbour City]

4. COVA Pasticceria & Confetteria (Italy)

5. DALLOYAU (France) -- [Available in Hong Kong exclusively at Harbour City]

6. Fauchon (France)

7. GODIVA (Belgium)

8. Jean-Paul Hevin (France)

9. LE CAFE de Joel Robuchon (France)

10. Forestry - Bright Chocolate (Australia)

11. Laduree (France)

12. Leonidas Pralines (Belgium)

13. Paul Lafayet (Hong Kong)

14. Pierre Herme Paris (France)

15. ROYCE' (Japan)

16. The Library Cafe - Prestat Chocolates (England) - [Available in Hong Kong

exclusively at Harbour City]

17. Venchi (Italy)

Pop-up Stores in conjunction with Harbour City's "Chocolate Trail"

1. Chapon (France) -- [Available in Hong Kong exclusively at Harbour City]

2. De Neuville (France)

3. Frederic Blondeel (Belgium) -- [Available in Hong Kong exclusively at

Harbour City]

4. MiO MiKO (Belgium)

5. Peninsula (Hong Kong)

6. The Royal Touch (England) -- [Launching in Hong Kong at Harbour City's

"Chocolate Trail"]

7. twelve cupcakes (Singapore)

8. Vero Chocolate (Hong Kong)

9. YOKU MOKU (Japan)

10. zChocolat (France) -- [Launching in Hong Kong at Harbour City's "Chocolate

Trail"]

Harbour City Customer Hotline: +852-2118-8666

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150123/8521500336-a

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150123/8521500336-b

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150123/8521500336-c

Logo - http://photos.prnasia.com/prnh/20140721/8521404095LOGO

SOURCE  Harbour City

本プレスリリースは発表元が入力した原稿をそのまま掲載しております。また、プレスリリースへのお問い合わせは発表元に直接お願いいたします。

このプレスリリースには、報道機関向けの情報があります。

プレス会員登録を行うと、広報担当者の連絡先や、イベント・記者会見の情報など、報道機関だけに公開する情報が閲覧できるようになります。

プレスリリース受信に関するご案内

SNSでも最新のプレスリリース情報をいち早く配信中