自らをさらけ出せ-透明性向上のため、世界の食料部門にチャレンジ発表

Global Salmon Initiative

2016/6/13 16:34

自らをさらけ出せ-透明性向上のため、世界の食料部門にチャレンジ発表

AsiaNet 64758(0724)

【ストックホルム2016年6月13日PR Newswire=共同通信JBN】EAT Stockholm Food Forumで、グローバル・サーモン・イニシアティブ(Global Salmon Initiative、GSI)は13日、世界の食料部門の他のメンバーに対し、産業の持続可能性と今後の食料安全保障の拡充を加速するための活動の一環として、共に透明性の向上に取り組むためのチャレンジを発表した。

長期的な今後の持続可能性の拡充に向けた食料部門の活動を加速するため、グローバル・サーモン・イニシアティブ(GSI)は13日、世界自然保護基金(WWF)とThe Sustainable Trade Initiative(IDH)の支援の下に、他の食料部門に対し、主要な持続可能性と環境のデータに関して、共に全てをさらけ出すためのチャレンジを発表した。

グローバル・サーモン・イニシアティブのPrinciple Consultantのアブリム・ラザー氏は「真実は健康的な変化の必須要素である。透明性は変化を加速するだけでなく、それを生産的な方向に進めるのにも役立つ。われわれは皆、90億人の人々に持続可能な食料を供給するつもりであれば、変化の速度を加速する必要があるということを知っている。GSIでは、持続可能性を大きく拡充するため、世界、地域、会社のレベルでの透明性をわれわれの活動の柱の1つにしている。われわれの経験は、太陽を中に入れることによって、飛躍的進歩へのドアを開けるということだった」と語った。

グローバル・サーモン・イニシアティブは、事業の持続可能性の拡充と健康的かつ持続可能な生産物の供給に尽力している世界の養殖サーモン会社12社のリーダーシップ・グループである。GSIグループはこのほど、会員会社全12社の過去3年間にわたる14の主要な持続可能性および環境指標に関するデータを中心とする2回目の年次持続可能性報告書(Sustainability Report)を発表した。同報告書はGSIのウェブサイト(http://globalsalmoninitiative.org/sustainability-report )で入手できる。

WWF(世界自然保護基金)のMarket Transformationのディレクター、リチャード・ホランド氏は「グローバル・サーモン・イニシアティブ(GSI)は引き続き最新の年次持続可能性報告で代表的な例を設定している。同報告書は、水産養殖管理協議会(the Aquaculture Stewardship Council、ASC)の計画によって世界的に認証されたサーモン養殖場の数が5から2015年には70に急増したことを示している」と語った。ホランド氏は「重要なのは、GSIの報告書によって全ての利害関係者がASCの原則に対する進み具合をフォローできるということである。この原則はより良い生産への明確な道筋を示すとともに、われわれが他の産業部門やConsumer Goods Forum(CGF)などのプラットフォームに導入を働き掛けている透明性に対する高い制約を設定している」と付け加えた。

IDHのテッド・ファンデルプット理事は「透明性は消費者に対して開かれ、説明責任があるということのための手段であるだけでなく、特に食品安全や持続可能性の問題に対する懸念に関して言えば、消費者の信頼を構築し、維持するための不可欠の要素である」と指摘した。

ラザー氏は他の食料部門に対するチャレンジを繰り返すとともに「われわれは皆、透明性の高いレベルに近づく必要がある。ありのままの事実は必ずしもきれいとは限らないが、われわれが行きたいところにわれわれを連れていく」と付け加えた。

「全てをさらけ出せ」のチャレンジは、13日のEAT Forumで発表された。同フォーラムには、保健、科学、食料、持続可能性の分野の世界中の利害関係者が、われわれの地球と調和して機能する栄養豊富で持続可能な食料を供給するために、われわれはいかに食料体系を変革することができるかについて、議論するために集まっている、詳しい情報はhttp://www.eatforum.org を参照。

GSIに関する詳しい情報または持続可能性報告の閲覧についてはウェブサイトhttp://www.globalsalmoninitiative.org/SustainabilityReport を参照。

▽GSIについて

グローバル・サーモン・イニシアティブ(Global Salmon Initiative、GSI)は、産業の持続可能性を大幅に進展させることに目を向けた世界の養殖サーモン生産者が2013年に設立したリーダーシップ・イニシアチブである。GSIは現在、世界のサーモン生産業の約50%に相当する12社から成り、各社は環境への影響を最小限に抑え、社会貢献の拡充を続けながら、増大する世界人口を養うため、持続可能性の高い健康的な食物源を供給するという共通の目標の実現に全力を尽くしている。

GSIの会員社はBakkafrost、Blumar、Cermaq、CompaniaPesqueraCamanchaca、EmpresasAquaChile、Grieg Seafood ASA、Huon Aquaculture、Los Fiordos、マリンハーベスト(Marine Harvest)、Multiexport Foods SA、New Zealand King Salmon、Ventisquerosである。GSI の会社はオーストラリア、カナダ、チリ、フェロー諸島、アイルランド、ニュージーランド、ノルウェー、英国で活動しており、これらの国々の経済に多大な貢献をしている。

GSIに関する詳しい情報は以下を参照または以下に問い合わせを。

*ウェブサイト- http://www.globalsalmoninitiative.org

*電子メール- GSI@axon-com .

*Twitter - @GSI_Salmon(https://twitter.com/GSI_salmon

ソース:Global Salmon Initiative

Expose Yourselves: Challenge Issued for Global Food Sector to Increase Transparency

PR64758

STOCKHOLM, June 13, 2016/ PRNewswire=KYODO JBN/ --

     Alongside the EAT Stockholm Food Forum, the Global Salmon Initiative (GSI)

today announces a challenge to other members of the global food sector to join

them in increasing transparency, as part of a drive to accelerate improvements

in industry sustainability and future food security.

    In an effort to accelerate the food sector's movement towards improved

long-term future sustainability, the Global Salmon Initiative (GSI), supported

by the World Wildlife Fund (WWF) and The Sustainable Trade Initiative (IDH),

has today announced a challenge to other food sectors to join them in exposing

it all when it comes to key sustainability and environmental data.

    "Truth is an essential ingredient of healthy change. Transparency not only

accelerates change, it also helps drive it in a productive direction," said

Avrim Lazar, Principle Consultant to the Global Salmon Initiative. "We all know

that we need to accelerate the pace of change if we are going to provide a

sustainable diet for the 9 billion people. At the GSI, we have made

transparency at the global, regional and company level one of the pillars of

our drive to significantly improve sustainability. Our experience has been that

by the letting the sun in, it opens the doors to rapid progress."

    The Global Salmon Initiative is a leadership group of 12 global farmed

salmon companies who are committed to improving the sustainability of their

operations and providing a healthy and sustainable product. The GSI group has

recently published their second annual Sustainability Report which features

data across 14 key sustainability and environmental indicators, for all 12

member companies across the past 3 years. The report is available on the GSI

website. [http://globalsalmoninitiative.org/sustainability-report ]

    "The Global Salmon Initiative (GSI) continues to set a leading example in

its latest annual Sustainability Report, which indicates that the number of

salmon farms certified globally by the Aquaculture Stewardship Council (ASC)

scheme has leapt from 5 to 70 in 2015", said Richard Holland, Director of

Market Transformation at WWF (Worldwide Fund for Nature). "Importantly, the GSI

report enables all stakeholders to follow progress against ASC principles which

shows a clear pathway to better production and sets a high bar for transparency

that we encourage other industry sectors and platforms such as the Consumer

Goods Forum (CGF) to adopt", added Holland.  

    'Transparency is not only a means to be open and accountable to your

consumers, it is an essential component in building and maintaining trust with

your customers - especially when it comes to concerns over food safety or

sustainability issues", noted Ted van der Put, member of the Executive Board of

IDH.

    Lazar, repeating his challenge to other food sectors, added, "we all need

to step up to a heightened level of transparency. The naked truth is not always

pretty but it will take us where we want to go".

    The "expose it all" challenge is issued at today's EAT Forum, where

stakeholders from around the world from the fields of health, science, food and

sustainability are coming together to discuss how we can transform our food

system to offer both nutritious and sustainable food which work in harmony with

our planet. For more information, please visit: http://www.eatforum.org.

    For more information on the GSI, or to view the Sustainability report,

please visit: http://www.globalsalmoninitiative.org/SustainabilityReport.

    ABOUT GSI

    The Global Salmon Initiative (GSI) is a leadership initiative established

in 2013 by global farmed salmon producers focused on making significant

progress on industry sustainability. Today, GSI comprises 12 companies,

representing approximately 50% of the global salmon production industry, that

are fully committed to realizing a shared goal of providing a highly

sustainable source of healthy food to feed a growing global population, whilst

minimizing our environmental footprint, and continuing to improve our social

contribution.

    GSI member companies are Bakkafrost; Blumar; Cermaq; Compania Pesquera

Camanchaca; Empresas AquaChile; Grieg Seafood ASA; Huon Aquaculture; Los

Fiordos; Marine Harvest; Multiexport Foods SA; New Zealand King Salmon and

Ventisqueros. GSI companies have a presence in Australia, Canada, Chile, the

Faroe Islands, Ireland, New Zealand, Norway and the UK, and make significant

contributions to the economies of these respective countries.

    For further information on GSI, please visit or contact us at:

    

    - Website - http://www.globalsalmoninitiative.org

    - Email - GSI@axon-com.

    - Twitter - @GSI_Salmon [https://twitter.com/GSI_salmon ]

    SOURCE: Global Salmon Initiative  

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