「アジアのベストレストラン50」の2018年版リストがマカオで発表される

William Reed Business Media

「アジアのベストレストラン50」の2018年版リストがマカオで発表される

AsiaNet 72754(0513)

【マカオ2018年3月28日PR Newswire=共同通信JBN】S.Pellegrino&Acqua Pannaが後援する「アジアのベストレストラン50」(Asia's 50 Best Restaurants)の2018年版リストがマカオのウィン・パレスでの授賞式で発表された。今年で6年目となる2018年版には初登場の8店が含まれている。

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受賞のシェフとレストラン店主は、S.Pellegrino&Acqua Pannaの後援によりマカオのウィン・パレスで行われた第6回「アジアのベストレストラン50」の授賞式で祝杯を挙げる。

バンコクのGagganは4年連続でナンバーワンの座を占め、S.Pellegrino&Acqua Pannaが後援する「アジアのベストレストラン」(The Best Restaurant in Asia)、および「タイのベストレストラン」(The Best Restaurant in Thailand)の2冠を維持した。

「アジアのベストレストラン50」の2018年版リストには、ボンコック「ビー」サトンガン(Bongkoch 'Bee' Satongun)氏が率いるバンコクのPaste(31位)が初登場した。同氏は年「2018年エリート(R)ウォッカ・アジアの最優秀女性シェフ」(elit(R) Vodka Asia's Best Female Chef 2018)に選出された。

▽日本

傳(Den、2位)は「日本のベストレストラン」(The Best Restaurant in Japan)に選ばれ、大阪のラシーム(La Cime)が初登場の17位となり、Aspire Lifestylesが後援する「初登場最高位賞」(Highest New Entry Award)を受賞した。

著名な日本人シェフの成澤由浩氏は、エストレージャ・ダム(Estrella Damm)後援のシェフの投票による「シェフ選定賞」(Chefs' Choice Award)の今年の受賞者となった。

東京のレフェルヴェソンス(L'Effervescence、20位)は新設の「アジアの持続可能なレストラン賞」(Sustainable Restaurant Award in Asia)を受賞した。同賞は、監査パートナーのSustainable Restaurant Associationが定める環境評価が最も高いレストランに授与される。

▽シンガポール

シンガポールからは7店が2018年版リストにランクインし、Odette(5位)は「シンガポールのベストレストラン」(The Best Restaurant in Singapore)に選定された。

▽大中華圏

香港のAmber(7位)は「大中華圏のベストレストラン」(The Best Restaurant in Greater China)に3年連続で選ばれた。香港のThe Chairman(22位)と台北のMume(18位)はいずれも25ランク上昇し、共に「最大上昇賞」(Highest Climber Award)を受賞した。

香港のCapriceのニコラ・ランベール氏はヴァローナ(Valrhona)後援の2018年「アジアのベストパティシエ賞」(Asia's Best Pastry Chef Award)の受賞者となった。

マカオからJade Dragon(35位)が選出され、中国本土からはいずれも上海にあるUltraviolet by Paul Pairet(8位)とFu He Hui(福和慧、30位)がランクインした。Ultraviolet by Paul Pairetは2018年の「ホスピタリティー術賞」(The Art of Hospitality Award)を受賞した。

▽その他の地域

ソウルのMingles(11位)は「韓国のベストレストラン」(The Best Restaurant in South Korea)のタイトルを保持した。Locavore(21位)は「インドネシアのベストレストラン」(The Best Restaurant in Indonesia)の栄誉を堅持し、Indian Accentは4年連続で「インドのベストレストラン」(The Best Restaurant in India)を受賞した。その他の国・地域の受賞者はRaw(15位)が2年連続で「台湾のベストレストラン」(The Best Restaurant in Taiwan)に、コロンボのMinistry of Crabは「スリランカのベストレストラン」(The Best Restaurant in Sri Lanka)に選定された。

マニラのToyo Eateryは「ミ―レ注目レストラン賞」(Miele One To Watch Award)を獲得、シェフのアンドレ・チャン(Andre Chiang)氏は今年の「ダイナースクラブ(R)特別功労賞」(The Diners Club(R) Lifetime Achievement Award)を受賞した。

▽アジアのベストレストラン50選定法

リストは、アジア全域のレストラン業界リーダー300人以上で構成する有力団体「アジアのベストレストラン50アカデミー」(Asia's 50 Best Restaurants Academy)の投票によって作成される。「アジアのベストレストラン50」は2018年版で、公式独立判定パートナーの専門サービス・コンサルティング企業、デロイトと再び協力した。「アジアのベストレストラン50」の投票プロセスに関する詳細はhttp://www.theworlds50best.com/asia/en/our-manifesto.htmlを参照。

▽オンラインメディアセンター・ウェブサイト

http://www.theworlds50best.com/asia/en/media-centre/

▽報道関係問い合わせ先

CatchOn& Company in Hong Kong

Suzanne Lai

Tel: +852-2566-8988

Email: asias50best@catchonco.com

編集者注意:

▽William Reed Business Media

「アジアのベストレストラン50」のリストは、William Reed Business Mediaが所有、公表する。William Reed Business Mediaは2002年開始の「世界のベストレストラン50」(The World's 50 Best Restaurants)、2013年開始の「中南米ベストレストラン50」(Latin America's 50 Best Restaurants)も公表している。William Reed Business Mediaは各賞の組織、投票システム、リストに全責任を負う。

▽開催地:マカオ

マカオは小さな魅力のある旅行地で、ユニークな歴史遺産、最新鋭の統合型リゾート、年間を通じて行われるイベントの数々に加え、もちろん、美食によっても毎年何百万人もの訪問者を引き付けている。この都市で得られる豊富な美食体験の目玉は、何世紀にもわたる交流を経た東西文化の融合が結実したマカオ料理である。

▽基幹スポンサー:S.Pellegrino&Acqua Panna

S.Pellegrino&Acqua Pannaはアジアのベストレストラン50の基幹スポンサーである。S.Pellegrino&Acqua Pannaは高級料理界の主要なナチュラル・ミネラルウオーターである。ともに優越、喜び、幸福の統合としてイタリアスタイルを世界に広めている。

▽その他のパートナー

ウィン・リゾーツ・マカオ(Wynn Resorts Macau):公式会場パートナー

ミーレ(Miele):プレミアムパートナー、公式厨房用品パートナー、#50BestTalks提供パートナー、および「ミ―レ注目レストラン賞」スポンサー

エリート(R)ウォッカ(elit(R) Vodka):公式プレミアムウォッカ・パートナーで「エリート(R)ウォッカ・アジアの最優秀女性シェフ賞」スポンサー

ダイナースクラブ・インターナショナル(R)(Diners Club International(R)):公式クレジットカード・パートナーで「ダイナースクラブ(R)特別功労賞」スポンサー

エストレージャ・ダム(Estrella Damm):公式ビールパートナーで「シェフ選定賞」スポンサー

ヴァローナ(Valrhona):公式チョコレートパートナーで「アジアのベストパティシエ賞」スポンサー

ラバッツァ(Lavazza):公式コーヒーパートナー

ドウロボーイズ(Douro Boys):公式ワインパートナー

シャンパーニュドゥラモット(Champagne Delamotte):公式シャンペンパートナー

フロンティア東条:公式酒パートナー

ジン・マーレ(Gin Mare):公式ジンパートナー

シードリップ(Seedlip):公式プレミアム・ノンアルコール蒸留飲料パートナー

シンコホタス(Cinco Jotas):公式イベリコハムパートナー

Calia:公式専門食料品店パートナー

Aspire Lifestyles(アスパイヤー・ライフスタイル):公式コンシェルジュパートナーで「初登場最高位賞」スポンサー

Taipa Village:公式文化パートナー

Sustainable Restaurant Association:持続可能性監査パートナー

ソース:William Reed Business Media

Asia's 50 Best Restaurants 2018 List Announced in Macao

PR72754

MACAO, March 27, 2018 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

The 2018 list of Asia's 50 Best Restaurants, sponsored by S.Pellegrino & Acqua

Panna, was announced at an awards ceremony at Wynn Palace, Macau. Now in its

sixth year, the 2018 edition includes eight new entries.

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Photo - https://photos.prnasia.com/prnh/20180327/2083099-1

The winning chefs and restaurateurs celebrate at the sixth annual Asia's 50

Best Restaurants awards ceremony, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, at

Wynn Palace, Macau

Gaggan in Bangkok claims the No.1 spot for a fourth year, retaining the dual

titles of The Best Restaurant in Asia, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna,

and The Best Restaurant in Thailand.  

The 2018 edition of Asia's 50 Best Restaurants list includes Bangkok newcomer

Paste (No.31), headed by Bongkoch 'Bee' Satongun, who is also named elit(R)

Vodka Asia's Best Female Chef 2018.

Japan

Den (No.2) earns the title of The Best Restaurant in Japan while La Cime in

Osaka debuts at No.17, earning the Highest New Entry Award, sponsored by Aspire

Lifestyles.

Acclaimed Japanese chef Yoshihiro Narisawa is this year's recipient of the

peer-voted Chefs' Choice Award, sponsored by Estrella Damm.

L'Effervescence (No.20) in Tokyo won the inaugural Sustainable Restaurant Award

in Asia, presented to the restaurant with the highest environmental rating, as

determined by audit partner the Sustainable Restaurant Association.

Singapore

Singapore claims seven entries on the 2018 list with Odette (No.5) named The

Best Restaurant in Singapore.

Greater China

Amber (No.7) in Hong Kong is named The Best Restaurant in Greater China for a

third successive year. Hong Kong's The Chairman (No.22) and Mume in Taipei

(No.18) tie for the Highest Climber Award with both restaurants rising 25

places.

Nicolas Lambert of Caprice, Hong Kong is the 2018 recipient of the Asia's Best

Pastry Chef Award, sponsored by Valrhona.

Macao is represented by Jade Dragon (No.35) while Mainland China counts

Shanghai restaurants Ultraviolet by Paul Pairet (No.8) and Fu He Hui (No.30).

Ultraviolet by Paul Pairet is also the 2018 recipient of The Art of Hospitality

Award.

Regional

Mingles (No.11) in Seoul retains The Best Restaurant in South Korea title.

Locavore (No.21) keeps The Best Restaurant in Indonesia honour while Indian

Accent is awarded The Best Restaurant in India for the fourth time. Other

country and region winners include Raw (No.15), winning The Best Restaurant in

Taiwan title for a second year, and Ministry of Crab in Colombo (No.25) named

The Best Restaurant in Sri Lanka.

Toyo Eatery in Manila earns the Miele One To Watch Award while chef Andre

Chiang is this year's recipient of The Diners Club(R) Lifetime Achievement

Award.

How Asia's 50 Best Restaurants list is compiled

The list is created from the votes of the Asia's 50 Best Restaurants Academy,

an influential group of over 300 leaders in the restaurant industry across

Asia. For the 2018 edition, Asia's 50 Best Restaurants is once again working

with professional services consultancy Deloitte as its official independent

adjudication partner. To see more details on Asia's 50 Best Restaurants voting

process, visit http://www.theworlds50best.com/asia/en/our-manifesto.html

Online Media Centre Website:

http://www.theworlds50best.com/asia/en/media-centre/  

For press enquiries, please contact CatchOn & Company in Hong Kong

Suzanne Lai

Tel: +852-2566-8988

Email: asias50best@catchonco.com  

Notes to Editors:

William Reed Business Media

Asia's 50 Best Restaurants list is published by William Reed Business Media,

which also publishes The World's 50 Best Restaurants, launched in 2002, and

Latin America's 50 Best Restaurants, launched in September 2013. William Reed

Business Media is entirely responsible for the organisation of the awards, the

voting system and the list.

Host Destination: Macao

Macao is a small and magical destination luring millions of visitors each year

drawn by the city's singular heritage, its state-of-the-art integrated resorts,

the rich calendar of events and, of course, its gastronomy. A centerpiece of

the array of gastronomic experiences available in the city is Macanese cuisine

that, just like Macao, results from a fusion of east and west cultures blended

through the centuries.

Main Sponsor: S.Pellegrino & Acqua Panna

S.Pellegrino & Acqua Panna are the main sponsors of Asia's 50 Best Restaurants.

S.Pellegrino & Acqua Panna are the leading natural mineral waters in the fine

dining world. Together they interpret Italian style worldwide as a synthesis of

excellence, pleasure and well-being.

Other Partners:

Wynn Resorts Macau -- Official Venue Partner

Miele -- Premium Partner, Official Kitchen Appliance Partner , Presenting

Partner of #50BestTalks and sponsor of the 'Miele One To Watch Award'

elit(R) Vodka -- Official Premium Vodka Partner and sponsor of the 'elit(R)

Vodka Asia's Best Female Chef Award'

Diners Club International(R) -- Official Credit Card Partner and sponsor of the

'Diners Club(R) Lifetime Achievement Award'

Estrella Damm -- Official Beer Partner and sponsor of the 'Chefs' Choice Award'

Valrhona -- Official Chocolate Partner and sponsor of the 'Asia's Best Pastry

Chef Award'

Lavazza -- Official Coffee Partner

Douro Boys -- Official Wine Partner

Champagne Delamotte -- Official Champagne Partner

Frontier Tojo -- Official Sake Partner

Gin Mare -- Official Gin Partner

Seedlip -- Official Premium Non-Alcoholic Spirit Partner

Cinco Jotas -- Official Iberico Ham Partner

Calia -- Official Specialty Grocer Partner

Aspire Lifestyles -- Official Concierge Partner and sponsor of the 'Highest New

Entry Award'

Taipa Village -- Official Cultural Partner

Sustainable Restaurant Association -- Sustainability Audit Partner

SOURCE William Reed Business Media

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