Michter'sのマスターディスティラー、マッキー氏が10年物ライを発売

Michter's Distillery

Michter'sのマスターディスティラー、マッキー氏が10年物ライを発売

AsiaNet 79367 (1147)

【ルイビル(米ケンタッキー州)2019年6月26日PR Newswire=共同通信JBN】ルイビルを本拠とするMichter's Distillery(ミクターズ蒸留所)は、2019年発売の10 Year Single Barrel Rye(10年物シングルバレル・ライ)の出荷を7月に始める。Michter'sはウイスキー不足が続いているため、これが10 Year Single Barrel Kentucky Straight Ryeの今年唯一の瓶詰めとなるだろう。

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これは、最近マスターディスティラー(蒸留責任者)に任命されたダン・マッキー氏による初のウイスキー発売となる。「Michter'sでの何年もの間、前任マスターディスティラーのパム・ハイルマンやウィリー・プラットがウイスキーの発売をちょうどいい時までいかに集中して待つかを見てきた。マスターオブマチュレーション(熟成責任者)のアンドレア・ウィルソンとともに、非常に満足できるウイスキーだけを発売する伝統を続けていく」とマッキー氏は語った。

Michter'sのジョゼフ・J・マグリオッコ社長は「マスターディスティラーに昇格するまで、ダン(マッキー氏)はMichter'sのディスティラーとしてすばらしい仕事をし、テイスティングパネルの重要メンバーだった。かなり前からダンと一緒にやってきて、当社は安心できることが分かっている」とコメントした。

この10 Year Single Barrel Kentucky Straight Ryeの2019年発売はMichter's流ケンタッキーライの典型である。アンドレア・ウィルソン氏は「当社のライウイスキーのマッシュビルはもちろんその名の通り特徴的なライムギを含むが、かなりの量のトウモロコシと大麦麦芽も混ざり、ウイスキーのスパイスノートを補う心地よい風味のコクのあるライになる」と語った。

Michter's10年物ライ750ミリリットル瓶の米国内希望小売価格は160ドル。

ルイビルのシブリー地区にある主要蒸留所のほか、Michter'sの事業はケンタッキーの他の2カ所に拡大している。スプリングフィールドでは145エーカーの土地で穀物を自社栽培しており、ルイビル中心部の歴史的なフォートネルソン・ビルに今年2月に一般公開した第2蒸留所を持つ。Louisville Sluggerの向かいのWest Main Streetの一等地で、Frazier Museumと同じ区画にあるMichter'sのフォートネルソン蒸留所は、Michter'sペンシルベニアにさかのぼる伝説的な単式蒸留器システムが特徴である。ここではウイスキーの試飲もある見学ツアーや、スピリッツとカクテルの歴史家デビッド・ワンドリッチ氏企画のクラシックカクテルが売り物のThe Bar at Fort Nelsonもある。

Michter'sは、需要が供給を上回るため、割当制となる評価の高い限定生産のウイスキーを製造している。同社はシングルバレル・ライ、スモールバッチ(少ロット多種生産)バーボン、シングルバレル・バーボン、スモールバッチ・アメリカンウイスキーで知られている。詳細は次を参照:www.michters.com

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▽問い合わせ先

Joseph J. Magliocco

+1-502-774-2300 x580

jmagliocco@michters.com

ソース: Michter's Distillery

Michter's Master Distiller Dan McKee Releases 10 Year Rye

PR79367

LOUISVILLE, Ky., June 26, 2019 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

In July, Louisville based Michter's Distillery will begin shipping its 2019

release of 10 Year Single Barrel Rye. Because Michter's continues to experience

whiskey shortages, it is anticipated that this will be the only bottling of the

distiller's 10 Year Single Barrel Kentucky Straight Rye this year.

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This July release will mark the first release of whiskey by recently named

Master Distiller Dan McKee. "In my years at Michter's, I've seen how incredibly

focused our previous Master Distillers Pam Heilmann and Willie Pratt have been

on waiting to release whiskey till it was just right," said McKee. "Working

with our Master of Maturation Andrea Wilson, I will continue that tradition of

only releasing whiskey that makes us extremely proud."

Michter's President Joseph J. Magliocco commented, "Before he moved up to the

position of Master Distiller, Dan did a fantastic job in the role of Distiller

at Michter's and was a key member of our tasting panel. Having worked with Dan

for some time now, I know that our distillery is in great hands."

The 2019 release of this 10 Year Single Barrel Kentucky Straight Rye

exemplifies the Michter's style of Kentucky rye. "Of course, the mashbills for

our rye whiskeys include the distinctive rye grain by definition, but they also

include a good amount of corn and malted barley resulting in a rich rye with

layers of delicious flavor that complement the spice notes in the whiskey,"

said Andrea Wilson.

The suggested U.S. retail price per 750ml bottle of Michter's 10 Year Rye is

$160.

Beyond its main distillery in the Shively section of Louisville, Michter's

operations extend to two other sites in Kentucky. In Springfield, Michter's is

farming estate grown grain on its 145-acre property, while in downtown

Louisville, Michter's has its second distillery in the historic Fort Nelson

building, which opened to the public in February of this year. Situated in a

prime location on West Main Street opposite Louisville Slugger and on the same

block as the Frazier Museum, Michter's Fort Nelson Distillery features the

legendary pot still system from Michter's Pennsylvania. It also has educational

tours with whiskey tastings and The Bar at Fort Nelson, which features classic

cocktails curated by spirits and cocktail historian David Wondrich.

Michter's makes highly acclaimed, limited production whiskeys that are subject

to allocation because demand has exceeded supply. Michter's is renowned for its

single barrel rye, small batch bourbon, single barrel bourbon, and small batch

American whiskey.  For more information, please visit www.michters.com, and

follow us on Instagram (

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Contact: Joseph J. Magliocco

+1-502-774-2300 x580

jmagliocco@michters.com

SOURCE  Michter's Distillery

  

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