静かな革命を迎える中国の乳製品市場

ZhongYouRu Dairy Research Institute

静かな革命を迎える中国の乳製品市場

AsiaNet 80100 (1520)

【武夷山(中国)2019年8月20日新華社=共同通信JBN】「原産牛乳が真の高品質牛乳を生産する!」。ZhongYouRu Dairy Research Instituteが後援しFujian Changfu Dairy Co. LTD.が主催するChinese High Quality Milk Project(中国高品質牛乳プロジェクト)の第3回Fresh Pasteurized Milk Forum(新鮮低温殺菌牛乳フォーラム)が8月20日、武夷山市で正式に開幕した。フォーラムでは、中国乳業企業50社が共同で、「Joint Action Program for the Development of Chinese High Quality Milk in the New Era(新時代の中国高品質牛乳開発のための共同行動プログラム)」をリリースし、地元の高品質で新鮮な低温殺菌牛乳の開発に取り組んでいる。

中国における5G通信、高速鉄道、およびその他の世界をリードする産業と同様に、中国乳業は過去11年に大きな変化を遂げ、世界クラスの素晴らしい乳業を提示している。

2018年、中国の牛乳生産量は3075万トンに達し、すべての規模の農場で機械搾乳が行われた。2009年から2018年まで新鮮牛乳サンプリングの適格率は99%を超え、乳製品の監督・サンプリングの適格率は3年連続で99%を超えた。これは、中国乳業が2008年以降に革命的変化を遂げ、その品質と安全性が国際的な先進レベルに達したことを示している。

中国乳業は安全性から品質へと飛躍を始め、消費の革命が起こりつつある。

2014年以降、中国は高品質の牛乳プロジェクトを積極的に推進し、完全な一連の高水準産業チェーンシステムを模索し、「安全で健康的、環境に優しく低炭素、新鮮で栄養のある」ことを目標に国内の高品質で新鮮な低温殺菌牛乳を開発してきた。現在、これは中国の25省の50企業によって実行されている。このプロジェクトは、新鮮牛乳および生乳の品質を評価するために使用される主要指標を考慮すれば、米国および欧州連合(EU)の基準と同水準ないしそれ以上に達した。

世界乳業開発リポートによると、低温殺菌牛乳は国際的乳製品消費トレンドの中心である。高品質の原産低温殺菌牛乳は、世界最大の潜在的消費者市場である中国で急速に人気を集めている。これは中国消費者の国内牛乳への信頼を促進し、輸入牛乳への盲目的な信頼を変え、世界の乳業市場パターンに大きな影響を与えよう。

ソース:ZhongYouRu Dairy Research Institute

China's Dairy Market Undergoes A Quiet Revolution

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WUYISHAN, China, Aug. 20, 2019 /Xinhua=KYODO JBN/--

"Indigenous milk produces the true high-quality milk!" On August 20, the 3rd

Fresh Pasteurized Milk Forum of the Chinese High Quality Milk Project officially

opened in Wuyishan city, sponsored by the ZhongYouRu Dairy Research Institute

and organized by the Fujian Changfu Dairy Co. LTD. On the forum, 50 Chinese

dairy enterprises have jointly released the Joint Action Program for

the Development of Chinese High Quality Milk in the New Era, striving to

develop local high-quality fresh pasteurized milk.

Just like the 5G communications, high-speed railway and other world-leading

industries in China, the Chinese dairy industry has undergone significant

changes in the past 11 years, presenting an amazing world-class dairy industry.

In 2018, China's milk production reached 30.75 million tons, and all scale

farms carried out mechanical milking. From 2009 to 2018, the qualified rate of

fresh milk sampling was over 99%, and the qualified rate of dairy product

supervision and sampling was over 99% for three consecutive years. This shows

that China's dairy industry has undergone a revolutionary change since 2008,

and its quality and safety have reached the international advanced level.  

China's dairy industry has begun to leap from safety to quality,

and a revolution of consumption is taking place.

Since 2014, China has vigorously promoted the high-quality milk project, and

has explored a complete set of high-standard industrial chain systems to

develop domestic high-quality fresh pasteurized milk with the goal of being

"safe and healthy, green and low-carbon, fresh and nutritious". Currently,

it has been carried out by 50 companies from 25 provinces in China.

The project has reached or exceeded the US and EU standards considering

the key indicators used to evaluate the quality of fresh and raw milk.

According to the global dairy industry development report, the pasteurized milk

is the mainstream trend of international dairy consumption. High quality

indigenous pasteurized milk is rapidly gaining popularity in China, which is

the world's largest potential consumer market. It will promote the faith of the

Chinese consumers in the domestic milk, and alter their blind trust in imported

milk, which will cause profound impact on the pattern of the global dairy market.

Source: ZhongYouRu Dairy Research Institute

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