世界のベストレストラン50、豪メルボルンで発表

The World’s 50 Best Restaurants

2017/4/6 10:11

世界のベストレストラン50、豪メルボルンで発表

AsiaNet 67992 (0466)

【メルボルン(オーストラリア)2017年4月6日PR Newswire=共同通信JBN】2017年「世界のベストレストラン50(The World's 50 Best Restaurants)」のリストで、ニューヨークのEleven Madison Park がトップの座を確保した。これによりEleven Madison Parkは「世界のベストレストラン」と「北米のベストレストラン」の二冠に輝いた。

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今年の受賞者はメルボルンで行われた表彰式で発表された。2017年のリストには6店が初登場し、フランス、スペイン、米国からそれぞれ6店がリスト入りした。

リスト入りしたアジアのレストラン7店には、日本とタイからそれぞれ2店が選ばれた。7位となったバンコクのGagganは「アジアのベストレストラン」のタイトルを獲得。シンガポールのRestaurant Andreは18ランク上昇して14位、東京の傳(Den)は初登場で45位だった。

昨年トップだったイタリア・モデナのOsteria Francescanaは2位となったが、「欧州のベストレストラン」の座は堅持した。

フランスからは6店がリスト入りし、3店は20位以内に入った。ヤニック・アレノ氏が率いるAlleno Paris Pavillon Ledoyenは31位に初登場、Aspire Lifestylesが後援する「初登場最高位賞」に輝いた。同じくパリのレストランSeptime(35位)はSilestone後援の「持続可能なレストラン賞」を獲得。

スペインからも6店が選出され、うち3店はトップ10入りを果たした。過去1位に輝いたEl Celler de Can Rocaは3位で「フェラーリ・トレント・アート・オブ・ホスピタリティー賞」を獲得した。

ダン・バーバー氏の進歩的なレストランBlue Hill at Stone Barnsは37ランク上昇の11位となり、Lavazza後援の「最大アップ賞」を受賞。

ニューヨークのドミニク・アンセル氏は2017年「世界のベストパティシエ」に輝いた。

主催国オーストラリアからは、メルボルンのAttica(32位)が「オーストラリアのベストレストラン」のタイトルを保持、Brae(44位)が初めてリスト入りした。

ビルジリオ・マルティネス氏はダブル受賞に輝いた。氏が率いるペルーのCentral(5位)は「南米のベストレストラン」に選定され、自身はEstrella Dammが後援する今年の「シェフ選定賞(Chefs' Choice Award)」を受賞した。

著名なヘストン・ブルメンタール氏は2017年の栄えある「ダイナースクラブ(R)特別功労賞」を受賞し、氏がロンドンに構えるレストランDinner by Heston Blumenthalは9ランクアップの36位となった。

スロベニアのHisa Frankoを率いるアナ・ロス氏は2017年「世界の最優秀女性シェフ」に選ばれた。

The World’s 50 Best Restaurantsのグループ・エディター、ウィリアム・ドリュー氏は「50のレストランすべてが最高の調理経験と才能の象徴である。注目に値する功績・革新・クリエーティブな情熱において、すべての個人受賞者ならびに選ばれたすべてのレストランを祝福する」と述べた。

▽William Reed Business Media

「世界のベストレストラン50」リストはWilliam Reed Business Mediaが作成し、2002年より公表されている。William Reed Business Mediaは各賞の組織、投票システム、リスト作成に全責任を負う。

すべての発表と結果はウェブサイトwww.theworlds50best.com で公開されている。

▽問い合わせ先

CatchOn Communications

+852-2807-0220

Worlds50Best@catchonco.com

ソース:The World’s 50 Best Restaurants

The World's 50 Best Restaurants Announced in Melbourne, Australia

PR67992

MELBOURNE, Australia, Apr. 6, 2017 /PRNewswire=KYODO JBN/

Eleven Madison Park in New York has secured the No.1 spot in the 2017 list of

The World's 50 Best Restaurants. In taking the No.1 position, Eleven Madison

Park earns the dual titles of The World's Best Restaurant and The Best

Restaurant in North America.

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This year's winners were revealed at an awards ceremony in Melbourne. The 2017

list welcomes six brand new entries. France, Spain and the USA each count six

restaurants on the list.

Among the seven restaurants in Asia on the list, Japan and Thailand each claim

two entries. At No.7, Gaggan in Bangkok wins The Best Restaurant in Asia title.

Restaurant Andre, Singapore, climbs 18 places to No.14 while Den in Tokyo

debuts at No.45.

Last year's No.1, Osteria Francescana in Modena, Italy, is at No.2 and retains

its title as The Best Restaurant in Europe.

France has six entries on the list, three in the top 20. Alleno Paris Pavillon

Ledoyen, the restaurant headed by Yannick Alleno, debuts at No.31, earning the

Highest New Entry Award, sponsored by Aspire Lifestyles. Another Paris-based

restaurant, Septime (No.35), claims the Sustainable Restaurant Award, sponsored

by Silestone.

Spain also boasts six restaurants, three of them in the top 10. Former No.1, El

Celler de Can Roca, lands at No.3 and is also the recipient of the The Ferrari

Trento Art of Hospitality Award.

Dan Barber's progressive restaurant, Blue Hill at Stone Barns, rises 37 places

to No.11 to earn the Highest Climber Award, sponsored by Lavazza.

New York-based pastry entrepreneur Dominique Ansel claims the 2017 title of The

World's Best Pastry Chef.

Host country Australia is represented by Attica in Melbourne (No.32), retaining

its title as The Best Restaurant in Australasia, and Brae (No.44), a first-time

entry on the list.

Chef Virgilio Martinez boasts two award wins. His restaurant, Central (No.5),

in Peru, is named The Best Restaurant in South America and he is this year's

recipient of the Chefs' Choice Award, sponsored by Estrella Damm.

Respected chef Heston Blumenthal is the 2017 recipient of the prestigious

Diners Club(R) Lifetime Achievement Award, while his London restaurant, Dinner

by Heston Blumenthal, rises nine places to No.36.

Ana Ros of Hisa Franko, Slovenia, is named The World's Best Female Chef 2017.

William Drew, Group Editor of The World's 50 Best Restaurants, says: "All 50

restaurants represent the very best culinary experiences and talent. We

congratulate each one, as well as all the individual award winners, on their

remarkable achievements, innovation and creative passion."

William Reed Business Media

Organised by William Reed Business Media, The World's 50 Best Restaurants list

has been published since 2002. William Reed Business Media is solely

responsible for organising the awards, collating the votes and producing the

list.

All announcements and results are published online at www.theworlds50best.com

CatchOn Communications

+852-2807-0220

Worlds50Best@catchonco.com

SOURCE-The World’s 50 Best Restaurants

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