Kavalanは「Ginaissance(ジネッサンス)」に入り、新年にふさわしい飲料を提供

Kavalan

2019/1/4 16:52

Kavalanは「Ginaissance(ジネッサンス)」に入り、新年にふさわしい飲料を提供

AsiaNet 76930 (0015)

【台北(台湾)2019年1月3日PR Newswire=共同通信JBN】

*台湾のウイスキーメーカーが亜熱帯の豊かさにヒントを得て発売するジン第1弾

ホリデー期間の不摂生を受けて、最適の飲料に対する答えは、評価の高いウイスキーメーカー、Kavalan(カバラン)の手による爽やかでスムース、クリーンなジンにある。植物エキス6種を微妙にブレンドしたものである。

https://photos.prnasia.com/prnh/20190102/2336913-1

(写真説明:ウイスキーメーカー、Kavalanの新年向けの爽やかでスムースな新しいジンはキンカンの皮、ドライ・スターフルーツ、赤グアバなど6種の植物エキスを含有)

2019年に世界販売するKavalan Gin(アルコール度数40%、容量700ミリリットル)は、この台湾ウイスキーメーカーによる初めてのジンである。チャコールフィルターに2回かけ、伝統的な銅製蒸留窯で3回蒸留されており、受賞歴のあるKavalanウイスキーと同じ見事なピュアモルトの大麦スピリッツからできている。Kavalan Ginは世界販売される新シリーズ、Kavalan Exquisite Ginsの第1弾である。

そのまろやかで複合的な特徴、クリーミーな口当たりは、少しずつ飲むジン、あるいはカクテル飲料として、Kavalan Ginを十分ぜいたくなものにしている。

新年最適のカクテルは、Kavalan Ginの豊かさ、香味、スパイスを強化する。エキゾチックな「Road by the Sea(海辺の道)」はどのような場合でも、友人や家族とシェアするおいしいひとときを醸し出す。

*Kavalan Gin:50ml

*シェリーアモンティリャード:10ml

*笹の葉を浸したドラン・ドライベルモット:10ml

*ココナツウオーター:10ml

*コリアンダービター:2滴

KavalanのYTリー最高経営責任者(CEO)は、植物エキスでできた最初のジンが甘酸っぱいキンカンなどかんきつ類のノートでジュニパーとバランスを取り、麝香(じゃこう)の香りがあるグアバ、甘いスターフルーツ、スパイスが深みを加えていると語った。

リー氏は「この新年に新しいジン体験を提供したい。だから、伝統植物のジュニパー、アニス、コリアンダーを加え、キンカンの皮、ドライ・スターフルーツ、赤い果肉のグアバの植物エキスによって、宜蘭のKavalan本社のテイストを人々に供している。台湾はフルーツ王国であり、宜蘭自体が緑豊かで湿気が多く、おいしいフルーツを提供している」と語った(注1)。

マスターブレンダーのイアン・チャン氏は、Exquisite Ginsが実験をたたえ、台湾のKavalan本社のフレーバーからインスピレーションを得ているとし、「10年以上のウイスキーづくりを経て、私はジンで腕試しをして、グローバルな「Gin Renaissance」に貢献したい。Kavalan蒸留所と宜蘭を紹介し、ジン愛飲家を歓迎する独自シリーズの立ち上げをとても喜んでいる」と語った。

Kavalan Ginのボトルデザインは、水源の雪山に敬意を表している。ジュニパーブルーのクリスタルガラスはこの山の雪解け水を、トップの透明ガラスはおいしいジンのピュアスピリッツ転換を表している。

チャン氏は「当社のウイスキーのようなジンの口当たりのよさは、雪山の泉から取るミネラル豊富な水に依存している。だから、ボトルでジン・ジュニパーに敬意を表するにふさわしい」と語った。

Kavalanは世界のバーテンダー、マネジャー、オーナーが投票するドリンクス・インターナショナル紙の2019年Annual Bar Reportで再び、バーからとても好まれていることを証明した(注2)。

▽製品情報

Kavalan Ginの新発売の中核には、豪華でまろやかな口当たりを生み出すために、台湾の純粋な水源とKavalan Distilleryのドイツ製蒸留窯で3回蒸留されてできた希少なモルト大麦スピリッツがある。Kavalan Distilleryがある肥沃な亜熱帯地に見いだされる自然の恵みのエレガントな表現といえる台湾産ジンは、酸っぱいキンカン、香りのよいスターフルーツ、甘い赤肉グアバなど100%天然の特選植物エキス6種が使われ、類を見ない高級ジンにおいしい芳香の複合性を与えている。

▽テイスティングノート

*色:透明

*匂い:爽やかでエレガント。ジュニパーベリー、ソフトなアニスの繊細な香りやコリアンダーの花の香がピリッとしたキンカンとオレンジの後味にあふれる。

*味覚:豊かで楽しい甘さと長く濃厚なボディー。厚いクリーミーさが舌を包んで、赤肉グアバとスターフルーツの独特の甘さを解き放ち、ピリッとしたキンカンが爽やかな柑橘系の爆発によって完璧なバランスをとる。

*後味:このスムースでクリーンなジンを特徴づけるエレガンスと長続きするフルーツの味。

▽Kavalan Whiskyについて

宜蘭県のKavalan Distillery(カバラン蒸留所)は2005年以来、台湾でシングルモルトウイスキーの技術を先導してきた。強烈な湿気と熱気の中で熟成されるそのウイスキーは、雪山の湧水に由来し、涼しい海と山の微風に影響を受けている。このすべてが合わさって、Kavalanの特徴的なクリーミーさを創り出す。宜蘭県の旧名を取った蒸留所は、親会社King Car Group(金車集団)の約40年の飲料製造によって支えられている。Kavalanは業界の最も競争の激しいコンクールで280を超える金賞またはそれ以上の賞を獲得、製品は70カ国以上で入手できる。次を参照: www.kavalanwhisky.com

編集者注意

(注1) 地元に触発された植物エキスは100%天然

台湾本島の広大な熱帯、亜熱帯地形は、フルーツと生産の豊かな多様性を育くんできた。Kavalan Gin にブレンドされた100%天然の植物エキスは、以下のような「フルーツ王国」の地元品種から着想された。

*キンカンの皮:爽やかな酸味が甘さと調和

宜蘭はピリッとしたキンカンが有名で、中国語では「黄金柑」という。ブドウより大きく、かむと甘酸っぱい柑橘系芳香がはじける。ほかの柑橘類とは対照的に、酸味は果肉から、甘みは皮から来る。

*ドライ赤グアバ:甘い麝香の香り

台湾は世界有数のグアバ産出国である。それは繊細な甘い果物で、皮は緑か黄色。宜蘭は、口の中で溶ける素晴らしい甘い果肉のソフトな赤肉品種で名高い。

*ドライ・スターフルーツ:食欲をそそるフルーティーな甘さ

台湾産スターフルーツはほかの品種に比べて大きくジューシーである。パイナップルと柑橘系のノートがあり、スライスすると星形になる5つの「リブ」で特定される。台湾のスターフルーツは全島で栽培され、甘く酸っぱい品種があり、台湾の象徴的な果物になっている。

(注2)Drinks Internationalの2019年Annual Bar Reportの世界ウイスキー部門で、Kavalanはトレンドの4位(バー顧客のリクエストによる)、World Whiskyカテゴリーでベストセラーの5位にランクされた。

▽メディア問い合わせ先

Kellie Du

+886-3922-9000 #7165

kellie@kingcar.com.tw

ソース:Kavalan

Kavalan Enters 'Ginaissance,' Offers Perfect Drink for New Year

PR76930

TAIPEI, Taiwan, Jan. 3, 2019 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

First in a range of gins by Taiwanese whisky maker inspired by island's

subtropical riches

After the excesses of the holiday period, the answer to the perfect drink could

lie in a refreshingly smooth and clean gin by acclaimed whisky maker Kavalan,

featuring a subtle blend of six botanical extracts.

https://photos.prnasia.com/prnh/20190102/2336913-1

Completing worldwide distribution in 2019, Kavalan Gin (40% ABV at 70cl) is the

inaugural gin from the Taiwanese whisky maker. Double charcoal-filtered and

triple distilled in traditional copper stills, it is made from the same

incredibly pure malted barley spirit as the award-winning Kavalan whisky.

Kavalan Gin is the first in a new series of Kavalan Exquisite Gins for global

release.

Its rounder, more complex profile and creamy mouthfeel make Kavalan Gin

luxurious enough to be a sipping gin, as well as drunk in cocktails.

The perfect cocktail for the New Year enhances Kavalan Gin's richness,

zestiness and spice. The exotic "Road by the Sea" makes a delicious moment to

share with friends or family on any occasion.

-- Kavalan Gin - 50ml  

-- Sherry Amontillado - 10ml  

-- Dolin Dry Vermouth-infused Bamboo Leaf - 10ml  

-- Coconut Water - 10ml  

-- Coriander Bitters - 2 drops

Kavalan CEO Mr. YT Lee said his first gin, made with botanical extracts,

balanced its juniper with notes of tart, sweet kumquat and other citrus, adding

depth with musky guava, sweet starfruit, and spices.

"We want to offer a new gin experience this new year. That's why along with the

traditional botanicals of juniper, aniseed and coriander, we are giving people

a taste of Kavalan's home in Yilan with kumquat peel, dried star fruit and

red-flesh guava botanical extracts," he said.

"Taiwan is the kingdom of fruits and Yilan itself is lush and wet, offering its

own mouth-watering fruits," Mr. Lee said.(1)

Master Blender Ian Chang said the Exquisite Gins would celebrate

experimentation and take inspiration from the flavours of Kavalan's home in

Taiwan. "After more than 10 years of making whisky, I wanted to try my hand at

gin and contribute to the global Gin Renaissance. I'm very excited about

crafting a unique series to showcase Kavalan distillery and Yilan and extend a

warm welcome to gin drinkers," Mr. Chang said.

Kavalan Gin's bottle design pays tribute to its water source, Snow Mountain,

with the juniper-blue glass crystals symbolising the mountain's melt waters

while the clear glass on top represents its transformation into the deliciously

pure spirit of the gin.

"The smoothness of our gins, like our whiskies, relies on the mineral-rich

water we take from Snow Mountain's springs, so it's fitting we pay homage to it

as well as gin's juniper on the bottle," Mr. Chang said.

Kavalan has proved itself a strong bar favourite once again in this year's 2019

Annual Bar Report by Drinks International, voted by bartenders, managers and

owners across the globe.(2)

Product Information

At the heart of the inaugural Kavalan Gin is the rarest of malted barley

spirits, made from Taiwan's purest water source and triple-distilled in Kavalan

Distillery's German stills to create a luxuriously mellow mouth-feel. An

elegant expression of the natural bounty found in the fertile, subtropical land

of Kavalan Distillery, this Taiwanese gin features six specially selected

botanical extracts, 100% natural, including tangy kumquat, luscious star fruit

and sweet red-flesh guava, giving this exceptionally fine gin its delicious

aromatic complexity.

Tasting Notes

-- Colour - Crystal clear  

-- Nose - Refreshing and elegant. Delicate aromas of juniper berries, soft

aniseed and scents of coriander flourish, developing into an exuberance of

zesty kumquat and citrus orange finish.  

-- Palate - Rich, pleasingly sweet, and long and full in body. A thick

creaminess envelops the tongue releasing a distinctive sweetness from the

red-flesh guava, starfruit, and zesty kumquat perfectly balanced by a burst of

refreshing citrus.  

-- Finish - An elegance and enduring fruitiness that defines this smooth, clean

gin.

About Kavalan Distillery

Kavalan Distillery in Yilan County has been pioneering the art of single malt

whisky in Taiwan since 2005. Our whisky, aged in intense humidity and heat,

sources the meltwaters of Snow Mountain and is enhanced by cool sea and

mountain breezes. All this combines to create Kavalan's signature creaminess.

Taking Yilan County's old name, our distillery is backed by about 40 years of

beverage-making under parent company, King Car Group. We have collected more

than 280 gold awards or higher from the industry's most competitive contests,

and are available in more than 70 countries. Visit www.kavalanwhisky.com

Notes to the Editor:

1. Locally-Inspired Botanical Extracts 100% Natural:

Vast tropical and subtropical landscapes across the island allow the

cultivation of a rich diversity of fruits and produce. The 100% natural

botanical extracts blended into Kavalan Gin have been inspired by the following

local varieties from the Kingdom of Fruit:

-- Kumquat peel -- A refreshing tartness balanced with sweetness

Yilan is famous for its zesty kumquats, which translates in Mandarin to "Golden

Orange." Larger than a grape, biting into a kumquat gives a big burst of tart,

sweet citrus flavour. The tartness comes from the flesh and the sweetness from

the zest, in contrast to other citrus fruits.  

-- Dried red guava -- Sweet, musky aroma

Taiwan is one of the world's largest producers of guavas, which is a delicate

and sweet fruit, with green or yellow skin. Yilan has a reputation for the

soft, red-flesh variety which has a divinely sweet flesh that melts in your

mouth.  

-- Dried star fruit -- Fruity sweetness to stimulate your appetite

Taiwanese Star Fruit are larger and more succulent than other varieties. With

notes of pineapple and citrus, it is identified by five "ribs," which create a

star shape when sliced, Taiwanese Star Fruit is grown right across the country,

with sweet and tart varieties, and has become a symbolic fruit for Taiwan.

2. In Drinks International's 2019 Annual Bar Report Kavalan ranks 4th highest

trending (In terms of requests by bar customers) and 5th best selling in the

World Whisky category.

Media Contact:

Kellie Du

886-3922-9000 #7165

kellie@kingcar.com.tw  

Source: Kavalan

Photo caption: A refreshingly smooth new gin for the new year from whisky maker

Kavalan with six botanical extracts including kumquat peel, dried star fruit

and red guava

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